Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

huhtikuu 24, 2020 Kaisa Viitanen ISU ja Kiira Korven kotialbumi

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Konstit on monet niin maailmalla kuin koti-Suomessa

Takavuosina taitoluistelufanit rutkuttivat ehtimiseen kansainvälisen luisteluliiton ISU:n nettisivuista, niiden jähmeydestä ja tylsyydestä. Suurin mutina on tauonnut jo kauan sitten ja ISU on panostanut nettitarjontaansa, mutta tämä poikkeuksellinen koronakevät on saanut kansainvälisen liiton jopa kiitoon.

Uusin ilahduttava juttu ISU:n sivuilla on ”Keep Training!” -videosarja, jossa lajin vankat ammattilaiset ja kuuluisuudet antavat kotitreenivinkkejä. Sarjan suureksi hitiksi on noussut sarjan aloitusjakso, Stéphane Lambielin isännöimä voimaharjoittelutreeni. Isäntä on valoisan persoonallinen, mutta myös videon vieraat saavat hymyn huulille. Kannattaa ehdottomasti katsoa videon loppupuolelta sekin, kuinka pariluistelija Maxim Trankov hyödyntää vaimoaan Tatjana Volosozocharia käsipainoina.

Stephane Lambielilla ja hänen valmennettavallaan Deniss Vasiljevsilla on mukavan rento ote ISU:n treenivideolla.
PSST! Stéphane Lambielilla ja hänen valmennettavallaan Deniss Vasiljevsilla on mukavan rento ote ISU:n treenivideolla. (Toim. huom. Myös treenimaisemat näyttävät sangen mukavilta.)

Suomessakin osataan yllättää netissä. Suomen Taitoluisteluliitto on käynnistänyt Instagram-tarinoiden sarjan, jossa tällä hetkellä lähes päivittäin vaihtuvat yksinluistelun maajoukkuelaiset kertovat omasta arjestaan ja itsestään. Seuraa  @skatingfinland-tilin stooreja, jotka tallentuvat kohokohtiin Maajoukkue.

Kiira Korpi aloitti livelähetykset tuomaan helpotusta korona-aikaan, mutta hän jo nyt miettinyt käytännön jatkamista myöhemminkin.

Lämmöllä ja hervottomasti

Myös yksittäiset luistelutähdet ovat tarjonneet virkistystä kevääseen. New Yorkissa asuva Kiira Korpi käynnisti pääsiäisen alla Facebookissa ja Instagramissa viikoittaiset live-lähetykset, jotka ovat keränneet lämpimyydellään paljon kiitosta.

Lähetyksissä Kiira juttelee rennosti suomea ja englantia vuorotellen käyttäen milloin mistäkin asiasta, kertoo kuulumisiaan ja vastailee osallistujien kysymyksiin kuin kuka tahansa naapurintyttö.

Taitoluistelun ilopilleri Adam Rippon puolestaan kutkuttelee säännöllisesti faniensa nauruhermoja instagramissa julkaisemillaan videoilla. Pieni varoituksen sana nuoremmille: kaikki Adamin hervottoman kekseliäät korona-ajan vinkit ja niksit eivät sovellu alaikäisille.

Hynttyyt yhteen

Korona koettelee myös suomalaisia urheiluseuroja, mutta onneksi kurjien tietojen väliin mahtuu myös yksi riemukas seurauutinen. Pieni, noin 40 luistelijan Skating Team Raisio fuusioitui tässä kuussa Turun Riennon Taitoluistelun kanssa, josta tuli liitoksen myötä lähes parinsadan luistelijan ja molempien seurojen valmennuskaartin koti. Vaikka harjoittelukevät on poikkeuksellinen, tutustuminen puolin ja toisin on aloitettu heti etätreeneissä.

Turussa uskotaan vahvasti, että yhdistyminen näkyy jatkossa toiminnan monipuolisuuden ja laadun selvänä kasvuna. Onnea matkaan, loistoveto!

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

lokakuu 23, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

kesäkuu 18, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

kesäkuu 5, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

toukokuu 22, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

toukokuu 8, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

maaliskuu 13, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

helmikuu 28, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

helmikuu 7, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

tammikuu 17, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

tammikuu 3, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

joulukuu 20, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

joulukuu 5, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

marraskuu 22, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

marraskuu 8, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

lokakuu 25, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

lokakuu 4, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

syyskuu 20, 2019