Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019 Kaisa Viitanen Sari Niskanen ja STLL

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen. 

Unohtumattomia synttäreitä

Valmentaja Minna Järvinen sai tunteita herättävän syntymäpäivälahjan, kun Jenni Saarinen luisteli Finlandia Trophyssa ennätyspisteillään neljänneksi.

Finlandia Trophyssa tänä vuonna ensi kertaa nähty Jimmy Ma oli Espoon vierailunsa aikana yhtä hymyä. 24-vuotias yhdysvaltalainen ei kuulu maansa tiukimpaan kärkeen, hän oli viime kaudella USA:n mestaruuskilpailuissa kymmenes. Ulkomaan kilpailupaikat ovat siis tiukassa, ja mies oli Finlandia Trophyssa ikionnellinen jo siitä, että sai edustaa maataan Euroopassa.

Espoossa mies pinnisti itselleen uuden ennätyksen, 213,49. Ja mikäs oli sitä juhliessa, kun miehen oma syntymäpäivä osui lyhytohjelmapäivään.

Finlandia Trophyssa nähtiin toinenkin ikionnellinen synttärin viettäjä. Jenni Saarisen valmentaja Minna Järvinen sai upean syntymäpäivälahjan, kun Jenni naulasi vapaaohjelmansa jälkeen pistetaululle lukemat 181.20.

Unisono kohdallaan

Tuttu väite kaikille jäätanssia seuraaville on, että pari tarvitsee vuosikausien työn kasvaakseen, sulautuakseen toden teolla yhdeksi. Eräällä tämän kauden uusista jäätanssipareista ei unisonossa ole ainakaan yhdessä mielessä ongelmia.

Alkukesästä yhteistyönsä aloittaneet yhdysvaltalaiset Caroline Green ja Michael Parsons ovat nimittäin sattumoisin syntyneet samana päivänä, vuosi vain on eri. 16-vuotias Caroline ja 24-vuotias Michael juhlivat kumpikin synttäreitään 3. lokakuuta.

Pari, jossa kumpikin on aiemmin jäätanssinut sisaruksensa kanssa, on jo ehtinyt esiintyä lupaavasti parissa kansainvälisessä kilpailussa, ja tänä viikonloppuna vuorossa on Kanadan Grand Prix -kilpailu.

Harvoin on näin hurrattu

Taitoluistelufanit ympäri maailman olivat tämän kauden alussa olleet huolissaan, jopa raivoissaan. Lajin kansainväliset lähetysoikeudet ovat uusilla kanavilla, ja esimerkiksi monen fanin ehdoton syksyn must, Grand Prix -sarja, näkyy vain maksua vastaan.

Emmi Peltonen avaa kilpailukautensa Volvo Open Cupissa Riiassa marraskuun alussa.

Kansainvälisiä urheilujärjestöjä harvoin kiitellään. Mutta kun kansainvälinen luisteluliitto ISU julkaisi lokakuun puolivälissä tiedotteen, että se lähettää kaikki tämän kauden kilpailunsa livestriiminä Youtube-kanavallaan, ympäri maailman kiljuttiin riemusta. Näin vaikka striimauksessa on maakohtaisia rajoituksia kanavaoikeuksien takia.

Suomessa arvo- ja GP-kilpailuja voi katsoa maksullisilta Viasat Sport -kanavalta ja Viaplay-suoratoistopalvelusta. Toki monet ovat löytäneet myös ilmaisen Viafreen. Noin kymmentä kotimaista kilpailua voi lisäksi seurata Ruutu+ -kanavalta ja verkkosivulta www.skatingfinland.fi/live.

Suomalaisten suurin kiinnostus kohdistuu luonnollisesti Kiinan, Venäjän ja Japanin GP-osakilpailuihin. Viveca Lindfors on jäällä Chongqingissa ja Sapporossa, Emmi Peltonen Moskovassa. Suomen jkäätanssipari Juulia TurkkilaMatthias Versluis nimettiin Venäjän osakilpailuun, mutta pari joutui vetäytymään kilpailusta loukkaantumisen vuoksi.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019