Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020 Kaisa Viitanen Jussiville Partanen ja Guillaume Cizeronin Instagram

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Maailma saa vielä odottaa

Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen treenaavat kesän Suomessa. Viime kesänä jäätanssipari harjoitteli Ranskassa.
Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen treenaavat kesän Suomessa. Viime kesänä jäätanssipari harjoitteli Ranskassa.

Suomalaiset jäätanssiparit käynnistävät poikkeuksellista kesää. Parit ovat tähän asti viettäneet merkittävän osan kesää ulkomailla tekemässä uusia ohjelmia ja ylipäänsä harjoittelemassa. Nyt Juulia TurkkilaMatthias Versluis, Yuka OriharaJuho Pirinen ja Arina KlinovitskayaJussiville Partanen pysyvät kotimaassa.

Tilanne tietysti harmittaa kaikkia, mutta koko kuusikko ymmärtää koronan vaatimat turvallisuusnäkökohdat. Positiiviset urheilijamme löytävät tilanteesta myös hyvät puolet.

– Meitä Juulian kanssa harmitti enemmän se, ettemme päässeet keväällä kauden päätteeksi MM-kilpailuihin, jotka peruttiin. Ja tässä tilanteessa on kivaa se, että pääsemme kerrankin nauttimaan kunnolla Suomen kesästä, Matthias Versluis kertoo.

Pareille on helpotus sekin, että kansainvälinen liitto ISU on päättänyt pitää rytmitanssin samana ensi kaudella, joten kesän oppimiskiire vähenee. Jokainen pari pitää rytmitanssinsa ohjelman lähes samana – ilouutinen myös Yukan ja Juhon eloisasta Maija Poppanen -ohjelmasta nauttineille! Vapaatansseja muokataan parien kertoman mukaan enemmänkin.

Kovat vaatimukset

Ranskan luisteluliitossa opetellaan aivan uuteen elämään. Liiton johdossa lähes keskeytyksittä 1960-luvun lopulta asti toiminut Didier Galhaguet joutui kevättalvella jättämään tehtävänsä maata kuohuttaneiden seksuaalisten härintäskandaalien vuoksi. Uutena liittojohtajana työtään käynnistelee Nathalie Péchalat, jonka moni taitoluistelufani muistaa takavuosien jäätanssijäiltä parinsa Fabian Bourzat’n kanssa.

66-vuotias Didier Galhaguet ei kuitenkaan ole jättänyt paikkaansa mukisematta. Hän vaatii Ranskan urheiluministeriltä, joka painosti tämän eroon, yli 300 000 euron korvauksia. Vaatimuksesta reilut puolet koostuu palkkavaatimuksesta – Gailhaguet on laskenut, mitä hän olisi saanut palkkaa, jos olisi jatkanut kautensa loppuun – toinen puolisko taas on vahingonkorvausta.

Supertykätty kuva

https://www.instagram.com/p/CATacgpDstG/?igshid=169zpzuxrk4nr
PSST! ❤️

Maailman taitoluistelufanien huomio on kiinnittynyt myös toiseen ranskalaiseen. Jäätanssija Guillaume Cizeron ei tunnetusti ole yksityiselämästään puhua pukahtanut, joten 17. toukokuuta hän yllätti kaikki julkaisemalla Instagramissa superklikatuksi nousseen valokuvan yhdessä pitkäaikaisen miesystävänsä kanssa.  Kuvan julkistus tapahtui kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä.

Hän itse ei kertomansa mukaan ole kokenut ikinä olleensa kaapissa, muttei ole katsonut välttämättömäksi toitottaa seksuaalista suuntaustaan.

25-vuotias Cizeron on naurahdellut maailman huomiolle. Hän itse kun ei kertomansa mukaan ole kokenut ikinä olleensa kaapissa, muttei ole katsonut välttämättömäksi toitottaa seksuaalista suuntaustaan.

Montrealissa harjoitteleva Guillaume Cizeron ja hänen parinsa Gabriella Papadakis ovat tämän hetken menestynein jäätanssipari. Kaksikolla on olympiahopea,  neljä MM-kultaa ja viisi EM-kultaa sekä kaksi GP-finaalin voittoa.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019