Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020 Kaisa Viitanen STLL ja Tom Dicksonin kotialbumi

Korona laittaa ahkerat maailmanmatkaajat miettimään suunnitelmiaan uusiksi. Niin on käynyt myös Yhdysvalloista kotoisin oleva Tom Dicksonille, erittäin menestyneelle taitoluistelukoreografille ja -valmentajalle. Hän on tottunut sukkuloimaan ympäri maapallon, mutta tänä talvena maailma on kuitenkin selvästi pienempi. Tom työskentelee kevääseen asti Kokkolan Taitoluistelijoissa valmentajana.

– Olen valmentanut paljon Yhdysvalloissa ja tunnen sen maan valmennuskulttuurin hyvin. Samoin olen saanut matkustella paljon Aasiassa. Eurooppalainen valmennuskulttuuri – seuratoiminta, tuttu halli, omat vakituiset valmentajat ja ryhmäopetus – on minulle aika tuntematonta. Halusin kokea sen, Tom Dickson perustelee, miksi hän vastasi ystävänsä Ulla Pappin, Kokkolan seuran päävalmentajaan, ehdotukseen myöntävästi.

Vaikka Kokkolaan rauhoittumisen taustalla on osin maailmalla riehuva korona, Dicksonilla on myös suuria suunnitelmia Suomen ja Kokkolan seudun suhteen. Hänen haaveissaan on päästä rakentamaan seudulle eurooppalaista tai jopa laajemmin kansainvälistä leiritys- ja valmennuskeskusta.

Jäällä  nyt Turussa

Monikertainen arvokisaedustajamme, EM-kilpailujen pronssimitalisti Viveca Lindfors ilmoitti kilpailu-uransa päättymisestä elokuussa. Vaikka Viveca tätä nykyä keskittyykin opintoihinsa Turun yliopistossa, jää ja oma rakas laji ovat edelleen vahvasti mukana hänen elämässään.

22 vuotta tammikuussa täyttävä Viveca on tätä nykyä liittotasolla mukana vaikuttamassa taitoluisteluun urheilijoiden työryhmässä, jossa on monia muitakin arvokisamitalistejamme, kuten Laura Lepistö ja Kiira Korpi. Hän on aloittanut uudessa kotikaupungissaan myös seuratason työn: Turun Riennon Taitoluistelu kertoi viime viikolla Instagram-tilillään, että Viveca on liittynyt lokakuun alussa seuran valmentajatiimiin. Hieno homma!

Valmennuspaikat vaihtoon

Matteo Rizzo ja Daniel Grassl kuuluvat taitoluistelufanien tiiviimmiin seuraamiin italialaisluistelijoihin. 22-vuotias Rizzo on tähän asti valmentautunut Bergamossa Franca Bianconen johdolla. Tässä kuussa pitkälle valmennussuhteelle tuli piste ja Matteo vaihtoi valmentajakseen Lorenzo Magrin. Näin hänestä ja 18-vuotiaasta, pitkään Magrin valmennuksessa viihtyneestä Grasslista tuli seurakaverit Egnassa Etelä-Tirolissa. Mahtaa miehillä olla upeaa sparrausapua toisistaan.

Japanin Rika Kihira teki vielä pidemmän hypyn uuden valmentajan ja valmennuspaikan vuoksi. 18-vuotias yllätti ensi kesällä lajifanit ilmoittamalla siirtyvänsä Kanadaan Brian Orserin valmennukseen ja nyt lokakuussa uudella ilmoituksella, että valmentaja on sittenkin Stephane Lambiel Euroopassa, Sveitsissä. Saas sitten nähdä, miltä jäältä Rika oikeasti talven mittaan bongataan.


Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Lue myös
Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019