Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

syyskuu 20, 2019 Kaisa Viitanen Juho Pirinen ja Maikki Uotila-Kraatz

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston uusi palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen. 

Eteri uudessa roolissa 

Eteri Tutberidze tunnetaan taitoluistelumaailmassa nuorten tähtien tekijänä. Hänen talliaan ovat mm. Alina Zagitova, josta tuli naisten olympiavoittaja 15-vuotiaana sekä samanikäisenä Sotšin joukkuekultaa voittanut Yulia Lipnitskaya

Myös tänä syksynä Eteri Tutberidzen valmennettavat, kuten 13-vuotias neloistulpin taitaja Kamila Valieva, ovat kohauttaneet maailmaa. Eterillä on kuitenkin nyt muutakin jännitettävää kuin valmennettaviensa suoritukset. 

Tutberidzen tytär Diana Davis luistelee junioreiden Grand Prix -sarjassa jäätanssijana. 16-vuotias Diana luistelee Gleb Smolkinin kanssa, ja pari on käytännössä varmistanut paikkansa GP-finaalissa. 


Äidin puvuissa jäälle 

KUVA Juho Pirinen

Suomen uusi jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen aloittivat keväällä yhteistyönsä niin vauhdilla, että monilla asioilla oli kiire ennen kilpailukauden alkua. Eräästä asiasta parin ei kuitenkaan tarvinnut kantaa huolta. 

Yukan äiti Chizuko Orihara on ammatiltaan pukusuunnittelija, ja hän otti vastatakseen kilpailupukujen suunnittelusta ja myös ompelusta. Mihin tahansa ”äidin tekemään” ei Yukan ja Juhon tarvinnut tyytyä, sillä maineikas äiti on suunnitellut pukuja mm. Yuzuru Hanyulle ja Shoma Unolle

Lue lisää SkatingFinland.fi-sivustolta, kuinka Juhon ja japanilaisen Yukan tiet kohtasivat.


Hyvä, paha velipoika 

Kuten virkut taitoluistelufanit jo tietävät, legendaarisen ”Pappin luistelevan perheen” viimeisenä kilpajäillä viihtynyt jäsen, Benjam, lopetti uransa tänä syksynä ja siirtyi opiskelemaan kokkausta. 

Benjaminin viesti uran päätöksestä Instagramissa sisälsi hauskasti sekä kehuja että moitteita isoveli Belalle. Benkku kehui veljeään persoonana, joka on ollut hänelle aina roolimalli niin jäällä kuin elämässä muutenkin. Pieni humoristinen moite pikkuveljellä kuitenkin oli: veljekset eivät koskaan ehtineet kilpailla toisiaan vastaan samassa sarjassa. 


Perhe muutti Suomeen 

KUVA Maikki Uotila-Kraatz

Jokerit ilmoitti tässä kuussa palkanneensa lajivalmennuksen huippunimiin kuuluvan, kanadalaisen Victor Kraatzin junioreidensa luisteluvalmentajaksi. Myös taitoluisteluväki tuntee Kraatzin, hänhän voitti parinsa Shae-Lynn Bournen kanssa jäätanssin maailmanmestaruuden vuonna 2003. 

Kraatz ei suinkaan valmenna etätöinä Atlantin takaa, vaan koko perhe muutti kesällä Suomeen. Vaimo, jäätanssijan urastaan niinikään muistettu Maikki Uotila-Kraatz työskentelee Marigold IceUnityn tiimissä ja valmistelee maisteriopintojaan. Perheen pojat Oliver ja Henry totuttelevat suomalaiseen koulunkäyntiin, englanniksi toki. 4-vuotias Lumi-tytär on aloittanut päiväkodissa. 


Lue myös
Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

maaliskuu 13, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

helmikuu 28, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

helmikuu 7, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

tammikuu 17, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

tammikuu 3, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

joulukuu 20, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

joulukuu 5, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

marraskuu 22, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

marraskuu 8, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

lokakuu 25, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

lokakuu 4, 2019