Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019 Kaisa Viitanen Juho Pirinen ja Maikki Uotila-Kraatz

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston uusi palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen. 

Eteri uudessa roolissa 

Eteri Tutberidze tunnetaan taitoluistelumaailmassa nuorten tähtien tekijänä. Hänen talliaan ovat mm. Alina Zagitova, josta tuli naisten olympiavoittaja 15-vuotiaana sekä samanikäisenä Sotšin joukkuekultaa voittanut Yulia Lipnitskaya

Myös tänä syksynä Eteri Tutberidzen valmennettavat, kuten 13-vuotias neloistulpin taitaja Kamila Valieva, ovat kohauttaneet maailmaa. Eterillä on kuitenkin nyt muutakin jännitettävää kuin valmennettaviensa suoritukset. 

Tutberidzen tytär Diana Davis luistelee junioreiden Grand Prix -sarjassa jäätanssijana. 16-vuotias Diana luistelee Gleb Smolkinin kanssa, ja pari on käytännössä varmistanut paikkansa GP-finaalissa. 


Äidin puvuissa jäälle 

KUVA Juho Pirinen

Suomen uusi jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen aloittivat keväällä yhteistyönsä niin vauhdilla, että monilla asioilla oli kiire ennen kilpailukauden alkua. Eräästä asiasta parin ei kuitenkaan tarvinnut kantaa huolta. 

Yukan äiti Chizuko Orihara on ammatiltaan pukusuunnittelija, ja hän otti vastatakseen kilpailupukujen suunnittelusta ja myös ompelusta. Mihin tahansa ”äidin tekemään” ei Yukan ja Juhon tarvinnut tyytyä, sillä maineikas äiti on suunnitellut pukuja mm. Yuzuru Hanyulle ja Shoma Unolle

Lue lisää SkatingFinland.fi-sivustolta, kuinka Juhon ja japanilaisen Yukan tiet kohtasivat.


Hyvä, paha velipoika 

Kuten virkut taitoluistelufanit jo tietävät, legendaarisen ”Pappin luistelevan perheen” viimeisenä kilpajäillä viihtynyt jäsen, Benjam, lopetti uransa tänä syksynä ja siirtyi opiskelemaan kokkausta. 

Benjaminin viesti uran päätöksestä Instagramissa sisälsi hauskasti sekä kehuja että moitteita isoveli Belalle. Benkku kehui veljeään persoonana, joka on ollut hänelle aina roolimalli niin jäällä kuin elämässä muutenkin. Pieni humoristinen moite pikkuveljellä kuitenkin oli: veljekset eivät koskaan ehtineet kilpailla toisiaan vastaan samassa sarjassa. 


Perhe muutti Suomeen 

KUVA Maikki Uotila-Kraatz

Jokerit ilmoitti tässä kuussa palkanneensa lajivalmennuksen huippunimiin kuuluvan, kanadalaisen Victor Kraatzin junioreidensa luisteluvalmentajaksi. Myös taitoluisteluväki tuntee Kraatzin, hänhän voitti parinsa Shae-Lynn Bournen kanssa jäätanssin maailmanmestaruuden vuonna 2003. 

Kraatz ei suinkaan valmenna etätöinä Atlantin takaa, vaan koko perhe muutti kesällä Suomeen. Vaimo, jäätanssijan urastaan niinikään muistettu Maikki Uotila-Kraatz työskentelee Marigold IceUnityn tiimissä ja valmistelee maisteriopintojaan. Perheen pojat Oliver ja Henry totuttelevat suomalaiseen koulunkäyntiin, englanniksi toki. 4-vuotias Lumi-tytär on aloittanut päiväkodissa. 


Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019