Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019 Kaisa Viitanen Antti Lehto ja Sari Niskanen

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen. 

Strassitalkoot yön yli

Muodostelmaluistelun ensimmäinen SM-valinta luisteltiin viime viikonloppuna. Ja kuten niin monesti ennenkin: yksi kilpailujen yleisimmistä puheenaiheista oli se, että usean joukkueen kilpailupuvut valmistuivat aivan viime tipassa.

Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ice Infinity -joukkueen lyhytohjelmapuvut valmistuivat kilpailua edeltävänä yönä.

Todelliset työnsankarit löytyivät Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ice Infinity -juniorijoukkueesta. Luistelijoiden vanhemmat strassittivat lyhytohjelmapukua koko kilpailua edeltävän perjantain, osin jopa yötöinä.

Aikataulun kireyden vuoksi vain puvun etuosa ehti saada koristeet paikoilleen, mutta onneksi strassien määrä ei tälläkään kertaa ratkaissut. Joukkue luisteli molemmat ohjelmansa vahvasti ja sijoittui tuloslistalla kympiksi.

Hauskin ja kaunein?

Jo Gabriella Papadakisin ja Guillaume Cizeronin ensiesiintymiset tämän kauden kilpajäillä ovat saaneet ranskalaisparin fanijoukot liekehtimään. Nelinkertaiset jäätanssin maailmanmestarit kun tuntuvat olevan – jos mahdollista – vieläkin parempia kuin aiemmin.

https://www.instagram.com/p/B4VbmG9l8Hg/

Ehkä kaikkein eniten riemua on kuitenkin herättänyt ranskalaisparin rytmitanssin puvustus. Gariella ja Guillaume vetävät Fame-ohjelmansa niin överin imelissä jumppatrikoissa, että pakkohan näylle on nauraa.

Myös kauden kauneimmasta jäätanssipuvusta on fanien keskuudessa herätetty keskustelua. Moni oli valmis antamaan kunnian Madison Chockin ihastuttavalle vapaatanssipuvulle. Pukusuunnittelijaa ei tarvitse kaukaa hakea: Madison on nuoresta pitäen ollut kiinnostunut pukusuunnittelusta ja myös parin nykyiset puvut ovat hänen käsialaansa.

 Itämaisten rytmien tahdissa liukuneet Madison Chock ja Evan Bates olivat upea näky Finlandia Trophyn jäällä.

Vakuuttavaa lookia

Kauden edistyessä innokkaalla lajiniilolla on aikaa tarkkailla kaikkea muutakin kuin vain luistelijoiden uusia ohjelmia. Ja täytyy sanoa, että kun suomalaisena katselee eri maiden edustusluistelijoita kiss & cryssa, iskee monesti lievä myötähäpeä.

Suomen Taitoluisteluliitto varustaa maajoukkueurheilijamme ja heidän valmentajansa Luhdan asusteilla, jotka ovat jo vuosia keränneet kehuja ympäri maailman. Kaikissa maissa ei olla yhtä tarkkoja, välillä luistelijoiden kiss & cryssa päälleen pukemat pusakat näyttävät olevan mallia ”suoraan 80-luvulta”.

Suomen maajoukkueurheilijat tyylikkäinä Finlandia Trophyn lehdistötilaisuudessa: Valtter Virtanen (vas.), Roman Galay, Linnea Ceder, Sofia Sula, Jenni Saarinen, Yuka Orihara ja Juho Pirinen.

Naisluistelijoidemme pusakat ovat tänäkin vuonna valkoiset, mutta miehet ovat saaneet pirtsakan sini-valko-punaisen uutuuden. Sama väritys on miesten toppiksissakin. Naisilla taas takin väri on ihastuttava vanha rosa. Muodostelman maajoukkuelaiset esittäytyvät myöhemmin kaudella lyhyessä, tummemmanpunaisessa takissa.

Moni tarkkasilmäinen on jo ehtinyt kertoa lievästi kadehtivansa myös naisvalmentajien jakkua, jonka etuosaa koristaa trendikäs tekokarva.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019