Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020 Kaisa Viitanen Antti Lehto ja STLL

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Matkalla mutta minne?

Tänä viikonloppuna suomalaisten muodostelmafanien ei tarvitse miettiä, minne matkustaa ja miksi. Muodostelmaluistelun SM-kilpailut ovat aina kotimaisen kautemme huipennus, mutta tänä vuonna katsojia Espoon Metro Areenalle vetävät muutkin syyt kuin vain puhtaasti kilpailulliset tapahtumat. Kävi kilpailussa miten hyvänsä, monen tekee mieli nostaa hattua Helsingfors Skridskoklubbin seniorijoukkueelle Team Uniquelle.

Team Uniquella on takanaan värikkäitä ja myös menestyksellisiä kilpailukausia. Usein niihin on kuitenkin sisältynyt tiettyä epätasaisuutta. Vaikka joukkue on taistellut naarasleijonan tavoin, jompikumpi ohjelmista, monesti vapaa, ei ole kauden aikana noussut aivan viimeiseen liitoonsa. Nyt paha taika tuntuu rauenneen, ja joukkue on sekä Suomen että maailmankin kauden pistehai juuri molempien ohjelmiensa vahvuuden ansiosta.

Team Uniquella on season best -tulos 236,82 ennen SM-kilpailuja. Toisena on Marigold IceUnity pistein 232,29 ja kolmantena Helsinki Rockettes pistein 227,48.

Team Uniquen alkukevät ei ole ollut helppo joukkueen ja laajemminkin seuran ympärillä velloneen kohun takia, mutta myös Marigold IceUnitylla on ollut haasteita ohjelmiensa kanssa. Miten Team Uniquen ja muiden seniorijoukkueiden matka SM-kisojen jälkeen jatkuu, jää nähtäväksi. Team Uniquella on tällä hetkellä suomalaisista vahvin kiinnitys MM-kisapaikkaan, mutta SM-kisat ovat monesti ennenkin olleet ratkaisijan roolissa. Superjännittävä viikonloppu siis tiedossa.

Sarsia, tuhkaa ja koronaa

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käydään tänä keväänä Yhdysvalloissa, Lake Placidissa. Vai käydäänkö?

Koronavirus on perunut, siirtänyt ja muokannut useita merkittäviä urheilutapahtumia. Tällä hetkellä puhutaan jo meille suomalaisille niin rakkaiden jääkiekon MM-kisojen kohtalosta toukokuussa. Myös ensi kesän olympialaisista käydään keskustelua.

Muodostelmakansalle MM-koettelemuksia on tapahtunut ennenkin. Vuoden 2003 Ottawan MM-kisat vietiin läpi sars-epidemian pelossa, vuonna 2010 puolestaan Islannista levinnyt tuhkapilvi lamautti maailman lentoliikennettä.

Eri poluille

Taitoluistelun kilpailukausi on niin lopuillaan, että lähes päivittäin tippuu uutisia tunnettujen kansainvälisten luistelijoiden uusista suunnitelmista. Tänä keväänä nopeimpia raportoijia ovat olleet pariluistelijat.

PSST! Alisa Efimova ja Alexander Korovin ovat päättäneet yhteisen taipaleensa pariluistelijoina.
Alisa Efimova ja Alexander Korovin ovat päättäneet yhteisen taipaleensa pariluistelijoina.

Jo usean vuoden keskenään naimisissa olleiden yhdysvaltalaisten pariluistelijoiden Alexa ja Chris Knierimin elämä muuttuu suuresti, sillä 32-vuotias Chris on saanut tarpeekseen huippu-urheilijan urasta ja siirtyy jatkossa tukemaan sivusta 28-vuotiaan vaimonsa luistelua. Alexa etsii parasta aikaa uutta paria jäälle.

Myös venäläisparit Natalia Zabiaako ja Alexander Enbert sekä Bettina Popova ja Sergei Mozgov ovat ilmoittaneet jättävänsä kilpajäät taakseen. Saman ilmoituksen on antanut pitkän uran tehnyt, olympiamitaleille asti yltänyt Ksenia Zolbova.

Venäjän pariluistelussa tapahtuu ehkä liiankin paljon, sillä myös nuoret ja lupaavat Alisa Efimova ja Alexander Korovin ovat ilmoittaneet yhteistyönsä päättyneen. Me suomalaiset tunnemme 20-vuotiaan Alisan Lappeenrannan tyttönä, vaikka hän pariluistelijana edustaa Venäjää.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019