Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020 Kaisa Viitanen Mila Kajas-Virtanen, Sari Niskanen ja Nuriya Pirogova

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Letturanta odottaa sittenkin!

Nuorten taitoluistelijoiden yksi odotetuimmista koronarajoitusten purkamistoimista on maksimissaan kymmenen hengen kokoontumisten vaihtuminen väljempään. Se nimittäin merkitsee muun muassa sitä, että Taitoluisteluliiton kesäleirit voidaan sitten järjestää Vierumäellä.

PSST! Vierumäen metsäinen maasto on vuosien mittaan tarjonnut mahdollisuuksia vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Viime kesän leiriläisiä mustikassa.
PSST! Vierumäen metsäinen maasto on vuosien mittaan tarjonnut mahdollisuuksia vaikka minkälaisiin seikkailuihin. Viime kesän leiriläisiä mustikassa.

Vaikka liiton kesäleireillä harjoitellaan paljon jäällä, monella leiriläisellä parhaat muistot liittyvät ihan muuhun. Suomen Urheiluopiston maastosta löytyvä letturanta on muistojen klassikkoja, samoin rantasauna laitureineen.

Tänä vuonna Taitoluisteluliitto järjestää kaksi viikon mittaista kesäleiriä juhannuksen molemmin puolin. Ne ovat jo täynnä – varapaikkoja voi kysellä – mutta uutuutena on muutaman päivän mittainen yhdistetty MiniChallenge- ja Challenge-leiri. Leireillä noudatetaan koronavarovaisuutta, esimerkiksi osanottajamääriä on rajoitettu ja turvallisuus on kunniassa niin majoittumisväljyydessä kuin treeneissäkin.

Ilon päiviä edustusurheilijoilla

PSST!. Viveca Lindforsilla on tänä keväänä aihetta juhlaan muutenkin kuin vain urheilumenestyksen vuoksi.
PSST! Viveca Lindforsilla on tänä keväänä aihetta juhlaan muutenkin kuin vain urheilumenestyksen vuoksi.

Yksinluistelun maajoukkueessamme hymy on ollut viime aikoina tavallistakin herkemmässä. Yhteinen syy iloon on tietysti se, että jääharjoittelu on kevään tauon jälkeen käynnistynyt. Viveca Lindforsilla kuitenkin on aivan henkilökohtainen syy hyvään oloon.

Vuoden takainen EM-mitalistimme on monen huippu-urheilijan tavoin käynyt viime vuodet koulua urheilun ehdoilla.

Vuoden takainen EM-mitalistimme on monen huippu-urheilijan tavoin käynyt viime vuodet koulua urheilun ehdoilla, mutta nyt 21-vuotiaan on aika jättää lopullisesti jäähyväiset toiselle asteelle ja Pohjois-Haagan yhteiskoululle. Lindforsin perheessä valmistaudutaan lakkiaisten viettoon.

Lakkia juhlitaan myös tämän kevään junioreiden MM-kilpailuihin osallistuneen Lauri Lankilan kodissa. Paljon onnea sekä Helsinkiin että Mikkeliin!

Peukut pystyyn Romanille

Moni suomalainen taitoluistelufani on ollut huolissaan Roman Galaysta. Selkäkivut vaikeuttivat jo tammikuussa 21-vuotiaan Suomen mestarin EM-suorituksia, minkä jälkeen ne pahenivat niin, että Roman olisi joutunut jättämään MM-kisat väliin, jos ne olisi tänä keväänä järjestetty. Nyt kuitenkin on kerrottavaksi iloisempia uutisia.

– Selästä löytyi tutkimuksissa useampi ongelmakohta, mutta mikään niistä ei ole sellainen, että ne vaikuttaisivat jatkossa luisteluuni. Hoitona on yksinkertaisesti ollut lepo, selän venyttely ja selkälihasten vahvistaminen. Ja ainakin nyt tuntuu, että selkä on parantunut. Tottakai kunhan pääsen kunnolla jääharjoitteluun, on varmasti haaste aktivoida selkälihakset tauon jälkeen, Roman kertoo SkatingFinlandille.

Hallitseva Suomen mestari Roman Galay tekee paluuta jäälle selkä kivuttomana.
Hallitseva Suomen mestari Roman Galay tekee paluuta jäälle selkä kivuttomana.

Pietarista toukokuun alkupuolella koti-Suomeen palannut Roman Galay on vielä epävarma kesäharjoittelustaan. Jevgeni Rukavitsinin tiimillä on suunnitelmat leireillä niin Venäjällä kuin Italiassa ja Latviassa, mutta leirien toteutuminen on luonnollisesti kiinni koronasta.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019