Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020 Kaisa Viitanen STLL

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen.

Kevät koittaa kohisten

Talven pimein aika on jälleen kerran kärsitty läpi ja tuntuu, että iloisia uutisia suorastaan pulppuaa myös kilpailurintamalta.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis edustivat tyylikkäinä Urheilugaalassa tammikuussa.
PSST! Juulia Turkkila ja Matthias Versluis edustivat tyylikkäinä Urheilugaalassa tammikuussa.

Meidän suomalaisten suurin ilonaihe juuri nyt on se, että Juulia Turkkila ja Matthias Versluis astuvat kilpajäälle tänä viikonloppuna Italiassa, Egna Dance Trophyssa. Syksyllä niskansa loukannut Juulia on toipunut täysin.

”Tottakai se on vaatinut kovaa työtä, pelkästään jäällä olemme olleet 3–4 tuntia joka päivä.”

– Vuoden alusta pääsimme tekemään myös nostoja täysillä, toki fysioterapiasta ja muista hoidoista on pidetty yhä huolta. Olemme päässeet tosi hyvin siihen kuntoon, missä olimme syksyllä ennen loukkaantumistani. Tottakai se on vaatinut kovaa työtä, pelkästään jäällä olemme olleet 3–4 tuntia joka päivä, Juulia kertoo.

Parin on tarkoitus kilpailla heti Italian perään Unkarissa, Jegvirag Cupissa 14.–16. helmikuuta. Onnea matkaan!

Aikuisten näytönpaikka

Muodostelmaluistelua harrastavat suomalaisaikuiset ovat jo päässeet kokemaan kauden kilpajäitä, jotkut useaan kertaankin. Mutta yksinluistelua harrastavat aikuiset ovat Suomen jäillä tositoimissa vasta nyt, vaikkakin syyspuolella ehdittiin jo kerran pikkukisata.

Tänä viikonloppuna joukko aikuisia on jäällä Joensuussa Helmipirueteissa. Vielä tärkeämpi kilpailu pidetään parin viikon päästä Riihimäellä. Easter Skate on interclub-kilpailu, ja sen aikuissarjassa nähdään myös vieraita Espanjasta, Ruotsista ja Venäjältä.

SM-noviisit aloittivat oman urakkansa taitoluistelun PM-kilpailuissa torstaina. Ensikertalaiset Arttu Juusola (vas.), Jussi Hagman, Rosa Reponen, Peppi Vallenius ja Matias Heinonen fiilistelivät lyhytohjelmiensa jälkeen.
Noviisit aloittivat oman urakkansa taitoluistelun PM-kilpailuissa torstaina. Ensikertalaiset Arttu Juusola (vas.), Jussi Hagman, Rosa Reponen, Peppi Vallenius ja Matias Heinonen fiilistelivät lyhytohjelmiensa jälkeen.

Untuvikot isolla areenalla

Kevään arvokilpailut alkavat suomalaisittain jo tällä viikolla Stavangerissa Norjassa, joka on PM-kilpailujen isännöintivuorossa.

PM-taitoluistelun on pitkä ja kunniakas historia, ensimmäisen kerran pohjoismaalaiset ottivat mittaa toisistaan vuonna 1919. Kisa-areenoissa puolestaan on ollut – ei aina niin kunniakas mutta – mielenkiintoinen kirjo.

Tänä vuonna areenassa tuskin on moitittavaa. DNB Arena on Norjan uusimpia ja isoimpia halleja. Sen erikoisuuksiin kuuluvat mm. se, että kisahotellista pääsee suoraan katettua siltaa pitkin halliin ja se, ettei hallissa hyväksytä käteistä rahaa, on käytettävä korttia tai ladattua ”hallirahaa”.

Suomesta Stavangerissa on iso joukkue, 20 luistelijaa. Heistä kolmasosa on PM-jäiden ensikertalaisia. Mahtaa untuvikoilla olla hieno fiilis isolla kansainvälisellä areenalla.

PM-kilpailujen tulokset.

Taitoluistelun PM-kilpailut 2020

Tallinna hakkaa Montrealin

Eurooppalaisten lajifanien keskuudessa tuntuu tällä kaudella olevan tosi vähän hinkua matkustaa taitoluistelun MM-kilpailuihin. Syykin on selvä: raha.

Montrealin maaliskuisissa MM-kilpailuissa pelkistä päivälipuista joutuu maksamaan useita satoja taaloja.

Lajimme arvokilpailujen liput alkavat olla kullan arvoista tavaraa. Montrealin maaliskuisissa MM-kilpailuissa pelkistä päivälipuista joutuu maksamaan useita satoja taaloja, jos aikoo paikaltaan mitään jäälle nähdä. Kun Montreal muutenkin on kalliin kaupungin maineessa, yhtälö on tavisfaneille mahdoton.

PSST! Sen sijaan maaliskuun alussa luisteltavat Tallinnan junnu-MM:t kokoavat väkeä. Syy on tässäkin asiassa selvä: raha. Virolaisisännät ovat tehneet lajin hyväksi mahtitempun, junioreiden MM-kisojen all event -liput maksavat vain 30 tai 40 euroa!

Tallinnan MM-kisat käydään uudehkossa Tondiraban hallissa, jossa katsojalla on oikein lokoisat olot.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019