Psst!

PSST! Grand Prix -finaali Torinossa

Hei hulinaa Italiassa!

5 joulukuun, 2019 Kaisa Viitanen Sari Niskanen

Taitoluistelussa tapahtuu koko ajan – paljon kilpajään ja live-lähetysten ulkopuolella. SkatingFinland.fi-sivuston palsta PSST! tarjoaa säännöllisesti kattauksen ajan puhutuimpiin tapahtumiin, ihmisiin ja ilmiöihin. Palstan toimittaa niin kotimaisen kuin kansainvälisen lajiperheen hyvin tunteva toimittaja Kaisa Viitanen. 

Kuusivuotias maailmantähti?

https://www.instagram.com/p/B5XG4BIq4Dp/
Evgeni Plushenkon 6-vuotias poika Alexander seuraa isänsä jalanjälkiä. Plushenko junior taituroi jäällä kuin vanha tekijä.

Italian Torinossa on tämän viikonlopun aikana taitoluistelun juhlaa kerrakseen, kun kaupungissa kilpaillaan Grand Prix -finaali. Taitoluistelujuhlaa pidettiin kuitenkin jo viime viikonloppuna naapurikaupunki Milanossa.

Milanossa järjestettiin Golden Skate Awards, ja sen yhteydessä jäägaalassa nähtiin huima joukko maailmantähtiä Evgeni Plushenkosta ja Javier Fernandezista lähtien. Yksi esiintyjistä herätti kuitenkin sekä ennakkoon että tapahtuman aikana huomiota yli kaikkien muiden.

Kyseessä oli pikkupoika, nimeltään Alexander Evgenievich. Vaikka Plushenko junior on vasta 6-vuotias, hän on jo ehtinyt esiintyä useita kertoja isänsä kanssa eri näytöksissä. Mikään turha pikkutilliäinen Alexander ei ole, sen voi jokainen todeta, Youtube tarjoaa runsaasti tallenteita pojan luistelusta. Ei ihme, että ylpeä isä on arvellut, että myös pojasta voi tulla jatkossa lajin olympiavoittaja.

Tunteikas comeback

Torinon Grand Prix -finaali on herättänyt italialaisfaneissa kahtalaisia tunteita. Toki tapahtumasta iloitaan, mutta samalla paikallisten fanien intoa hankkia kalliita lippuja on hieman hillinnyt se, että vain yksi maan edustaja, junioripoika Daniel Grassl, ylsi finaaliin asti.

Onneksi GP-finaalin alkajaisiksi sekä italialaiset että kansainväliset fanit saivat mannaa mahan täydeltä. Vuoden 2018 syksyllä uransa päättäneet pariluistelijat Valentina Marchei ja Ondrej Hotarek esiintyivät finaalin avajaisissa. Oli vaikea ratkaista, kummassa paikassa kertaluonteinen comeback nosti enemmän liikutuksen tunteita, katsomossa vai jäällä.

Valentina Marchei ja Ondrej Hotarek
Valentina Marchei ja Ondrej Hotarek

Palavelan voittajat

GP-finaali luistellaan Torinossa legendaarisella Palavela-areenalla. Mikään unelmapaikka se ei pitkiin taitoluistelupäiviin ole. Vain osassa hallin katsomossa on edes jonkinlaisia tuoleja, valtaosa joutuu istumaan epämukavilla ja kylmillä tasanteilla.

GP-finaaliin matkannut isohko suomalaisjoukko päätti voittaa Palavelan vaikeudet. Porukka hankki yhteistilauksena nipun retkeilykäyttöön tarkoitettuja taittotuoleja, jotka sekä suojelevat peppua kylmältä että tarjoavat selkänojan.

GP-finaali luistellaan Torinossa legendaarisella Palavela-areenalla.

Vasta viikonvaihteen jälkeen tiedetään, ovatko näppärät suomalaiset voittaneet vai ei. GP-finaalissa kun on kaikkien arvokisojen tapaan erittäin tarkka ovikontrolli, ja jopa mitä viattominkin esine voidaan tylysti napata katsojalta pois.

Lue myös
Psst!

PSST! Tuttuja kasvoja uusissa rooleissa

Viveca Lindfors valmentaa Turussa, Tom Dickson Kokkolassa

23 lokakuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelijoiden katse jo vahvasti syksyssä

18 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Paljastuksia, vaatimuksia ja kaukokaipuuta

5 kesäkuun, 2020

Psst!

PSST!

Luistelun iloa kesän kynnyksellä

22 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Ihanaa, vihdoinkin jäätä näkyvissä!

8 toukokuun, 2020

Psst!

PSST!

Verkko ja some pullollaan kotitreenivinkkejä sekä positiivista puhetta

24 huhtikuun, 2020

Psst!

PSST!

Itkun seassa onneksi iloakin

13 maaliskuun, 2020

Psst!

PSST!

Kilpailukauden huippuhetket lähestyvät, mutta mitä tekee koronavirus?

28 helmikuun, 2020

Psst!

PSST!

PM-untuvikkoja ja hävyttömän hintaisia MM-lippuja

7 helmikuun, 2020

Psst!

PSST! Kaikki sedät eivät jaksa heilua

17 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Taitoluistelun EM-kilpailut lähestyvät

3 tammikuun, 2020

Psst!

PSST!

Jouluksi kotiin – tai sitten ei

20 joulukuun, 2019

Psst!

PSST!

Kiirettä pukkaa

22 marraskuun, 2019

Psst!

PSST! Kisapuku kuntoon

Luovuutta, hikeä ja strasseja

8 marraskuun, 2019

Psst!

PSST!

Paljon onnea vaan…

25 lokakuun, 2019

Psst!

PSST!

Kaikkea sitä kuulee…

4 lokakuun, 2019

Psst!

PSST, tiesitkö?

Perheessä on aina voimaa

20 syyskuun, 2019