Tapahtumat

Voimalla 128 joukkueen!

15 tammikuun, 2018

Suomi on kerrassaan mahtava muodostelmaluistelumaa! Kaikkiaan 128 suomalaista muodostelmajoukkuetta näytti voimansa ja taitonsa viikonvaihteessa järjestetyissä kolmessa aluemestaruuskilpailussa.

Helsingin alueen mestaruuksista kilpaili peräti 58 joukkuetta. Lounais-Suomen aluemestaruuskilpailuihin osallistui 25 joukkuetta, ja Hämeen, idän ja kaakon yhteisissä aluemestaruuksissa oli mukana 45 joukkuetta.

Kolme SM-seniorijoukkuetta – Helsinki Rockettes, Marigold IceUnity ja Lumineers – kilpailivat Espoossa järjestetyssä Helsingin alueen kilpailussa. Lyhytohjelmakilpailun ja sitä myötä aluemestaruuden vei Helsingin Taitoluisteluklubin Rockettes.

SM-junioreita nähtiin jäällä kaikissa kolmessa aluemestiksessä. Helsingin aluemestaruuden voitti tiukassa kisassa Team Fintastic, HTK. Turussa pidetyssä Lounais-Suomen mestaruuskilpailussa selvä voittaja oli Kaarinan Dream Edges. Tampereella järjestetyssä kolmen alueen mestaruuskilpailussa Tapparan FireBlades luisteli yksin.

SM-noviiseissa Helsingin aluemestariksi luisteli Team Dynamique, HSK, Lounais-Suomen mestaruuden voitti Diamond Edges, Kaari ja Tampereella aluemestariksi leivottiin kisan isäntäseuran Tapparan ChrystalBlades.

Kansallisten senioreiden aluemestaruuksista kisasi yhteensä yhdeksän joukkuetta. Helsingin mestari on Team Panique HSK, Lounais-Suomen Sun City Souls, VG-62, ja Hämeen, idän ja kaakon kilpailun voitti lahtelainen Team La Fiesta. Masters-sarjan alueelliset voittajat olivat Espoon Taitoluisteluklubin Reunions, Tapparan EliteBlades ja Naantalin VG-62:n Sun City Shake.

Kansallisissa junioreissa aluemestaruudet menivät Helsingfors Skridskoklubbin, VG-62:n ja Porvoon Taitoluistelijoiden joukkueille. Kansallisissa noviiseissa Espoon kilpailun isäntäseura EsJt juhli, Valley Bay Syncroshine on Helsingin aluemestari. Turussa sarjan voiton nappasi Rauman Primavista, ja Tampereella aluemestaruutta juhli Lappeenrannan Golden Illusions.

Minoreita osallistui kolmeen aluemestaruuskilpailuun yhteensä 14 joukkuetta. Espoon kilpailun voittaja oli Mini Mints, HTK, Turussa voiton vei Golden Edges, Kaari, ja Tampereella StarBlades, TapTL.

Nuoremmissa ikäluokissa nähtiin iso joukko valloittavia ohjelmia. Vauhdissa Tikkurilan tulokasjoukkue Ice Sympathy

Tulokkaat-sarjassa osanottajia yhteensä huikaisevat 28 joukkuetta. Helsingin aluemestaruus ratkesi tiukassa kilpailussa, voittaja oli Ice Sympathy, TTK. Tampereella voitto meni Ylöjärvelle, Tiny Lakersille. Turussa selvä voittaja oli Porin Team Passion.

Myös aikuisjoukkueet kilpailivat viikonloppuna. Helsingin alueen uusi mestari on Team Antique, HSK. Tampereella voittoa juhli Audax, PTL ja Turussa Sand Christals vei mestaruuden Raisioon.