Tapahtumat

Hopeaa Team Uniquelle ja pronssia Marigold IceUnitylle

Helsinki Rockettes luisteli ensimmäisen SM-valinta­kilpailun voittoon

6 marraskuun, 2022 STLL Ville Vairinen

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes säilytti lauantaisen johtoasemansa ja voitti muodostelmaluistelun ensimmäisen SM-valintakilpailun sunnuntaina Lahdessa pistein 217,02. Ennen viimeisenä luistellutta voittajaa jouduttiin kenttä yllättäen jäädyttämään uudelleen, koska betoni paistoi rikkoutuneen jään läpi.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique oli SM-valintakilpailun toinen kokonaistuloksella 213,70 ja Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity kolmas pistein 196,95,

Helsinki Rockettes loihti vapaaohjelmallaan Requiem jäälle sielunmessun, jossa ikiaikaiset liturgiat yhdistyvät nykyaikaan. Joukkue onnistui vedossaan virheittä ja ansaitsi 148,11 pistettä.

Valmentaja Kaisa Arrateig oli joukkueensa suorituksesta todella onnellinen sekä luistelullisesti että esittämisen osalta.

– Joukkue oli tänään todella rohkea ja luisteli mielettömän vedon kauden alkuun. Uudessa ohjelmassa on niin paljon kaikenlaista elementtiä ja tekemistä, että se ei ole helppo kokonaisuus hallita. Meillä on todella taitava luisteleva joukkue.

Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes oli paras sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa ja vei senioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun voiton pistein 217,02.
Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes oli paras sekä lyhyt- että vapaaohjelmassa ja vei senioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun voiton pistein 217,02.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli koskettavan ohjelmansa Elämän sietämätön keveys puhtain vedoin ja sai suorituksestaan 146,21 pistettä. Ohjelman teema on saanut innoituksensa kirjailija Milan Kunderan samannimisestä romaanista. Kokonaistuloksellaan 213,70 joukkue jäi vain reilun kolmen pisteen päähän voittajasta.

Valmentaja Mirjami Penttinen totesi kilpailun menneen todella hienosti.

– Oli ihana kisa, paremmin se ei tällä erää olisi voinut mennä. Elin siinä mukana, nautittiin ja kuunneltiin musiikkia, ja elettiin elämän sietämätöntä keveyttä, hän kuvasi päivän tunnelmaa.

Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli upean Olemisen sietämätön keveys -vapaaohjelman ja säilytti lyhytohjelmakilpailun jälkeisen toisen sijan pistein 217,02
Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique luisteli upean Olemisen sietämätön keveys -vapaaohjelman ja säilytti lyhytohjelmakilpailun jälkeisen toisen sijan pistein 217,02

Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnitylla ei sunnuntaina ollut paras päivänsä. Joukkueen Elementit-ohjelman herkkää esitystä heikensivät neljä kaatumista. Elämälle elintärkeistä ilmasta, vedestä, maasta ja tulesta muistuttava ohjelma toi joukkueelle 129,66 pistettä. Kokonaistuloksella 196,95 se sijoittui kilpailun kolmanneksi.

Valmentaja Anu Oksanen harmitteli epäonnea ohjelmassa, mutta näki joukkueensa suorituksessa myös paljon hyvää.

– Marigoldille sattui ja tapahtui vapaaohjelmassa. Alkuosa sujui mallikkaasti, mutta loppuosassa tuli kaatumisia. Oli selvää, etteivät pisteet näillä nouse. Itse ohjelma on niin vaikea, että se vaatii vielä loppuun paljon vauhtia ja energiaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Helsingin Luistelijoita edustava Marigold IceUnity nousi lyhytohjelman neljänneltä sijalta kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 196,95.
Helsingin Luistelijoita edustava Marigold IceUnity luisteli ensimmäisen SM-valintakilpailun kolmanneksi pistein 196,95.

Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges ei myöskään saanut ohjelmaansa Seili täysin onnistumaan, sillä kaksi kaatumista rokottivat lopputulosta. Seilin saaren synkästä historiasta teemansa saanut ohjelma toi pistein 128,61 niukan tappion Marigold IceUnitylle. Kokonaispisteillä 194,79 joukkue oli kilpailun neljäs.

Valmentaja Siiri Eskelinen toteaa vapaaohjelman suorituksen olleen alkukauden perussuoritus, jossa oli hieman huonoa onnea mukana.

– Nyt jatkamme työtä elementtien laadun parantamiseksi ja tulkinnan syventämiseksi.

Kaarinan Taitoluistelijoiden toista kautta SM-seniorisarjassa luisteleva Dream Edges saavutti pisteet 194,79 ja neljännen sijan.
Kaarinan Taitoluistelijoiden toista kautta SM-seniorisarjassa luisteleva Dream Edges saavutti pisteet 194,79 ja neljännen sijan.

Elite 12 -sarjaan tällä kaudella siirtynyt Espoo Synchronized Skatersin Lumineers esitti nyt ensimmäistä kertaa kilpailussa vapaaohjelmansa Movement, joka toi 116,69 pistettä. Suoritusta rasittivat kaksi kaatumista. Joukkue saavutti ensimmäisestä kokonaisesta kilpailustaan yhteispisteet 171,10.

Elite 12 on taitoluistelun uusi virallinen sarja muodostelmasenioreille. Lumineers on sarjan ainoa joukkue Suomessa.

Elite 12 seniorisarjassa kilpaileva Lumineers keräsi vapaaohjelmastaan pisteet 171,10. Lumineers on tällä kaudella ainoa suomalainen joukkue uudessa 12 luistelijan sarjassa.
Elite 12 -seniorisarjassa kilpaileva Lumineers keräsi vapaaohjelmastaan pisteet 171,10. Lumineers on tällä kaudella ainoa suomalainen joukkue uudessa 12 luistelijan sarjassa.

Team Fintasticille SM-junioreiden kultaa

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic säilytti johtopaikkansa ja voitti junioreiden kokonaiskilpailun yhteispistein 172,62. Ihmiskehon sisäistä maailmaa tulkitsevalla Human – The world within -vapaaohjelmallaan joukkue oli sunnuntaina toinen pistein 107,60, sillä suoritusta rasittivat kolme kaatumista.

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Finstastic voitti junioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun pistein 172,62.
Helsingin Taitoluisteluklubin Team Finstastic voitti junioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun pistein 172,62. Joukkueen kanssa voitosta iloitsee valmentaja Laura Spiridovitsh.

Vapaaohjelman voitti Helsingin Luistelijoiden Musketeers puhtaasti onnistuneella ohjelmallaan Steampunk, jossa sukelletaan fantasiamaailmaan ja retroturismiin. Joukkue ansaitsi suorituksestaan 110,45 pistettä ja ylsi 167,01 kokonaispisteeseen, jotka nostivat sen kilpailun toiseksi.

Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers onnistui erinomaisesti tänään vapaaohjelmassa ja nousi neljänneltä sijalta toiseksi pistein 167,01.
Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers onnistui erinomaisesti tänään vapaaohjelmassaan ja nousi viidenneltä sijalta toiseksi pistein 167,01.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchron Wheel of Fortune – Onnenpyörä -ohjelma toi joukkueelle vapaaohjelmien neljännen sijan pistein 103,44. Tämänkin suorituksen pistesaldoa laski kolmen kaatumisen vähennys. Kokonaispisteet nostivat joukkueen kuitenkin kilpailun kolmanneksi pistein 163,95.

Valley Bay Synchro luisteli junioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun kolmanneksi 163,95 pisteellä.
Valley Bay Synchro luisteli junioreiden ensimmäisen SM-valintakilpailun kolmanneksi 163,95 pisteellä.

Junioreiden SM-kilpailuun saa osallistua enintään 12 joukkuetta, jotka valitaan kauden kahden valintakilpailun perusteella siten, että molemmista kilpailuista valitaan kuusi parhaiten sijoittunutta joukkuetta, joita ei ole aikaisemmin valittu. Ensimmäisestä valintakilpailusta paikkansa junioreiden SM-kilpailuun lunastivat Team Fintastic, Musketeers, Valley Bay Synchro, Dream Edges Junior, Team Mystique ja Reflections.

Valley Bay Synchronics SM-noviisien lohkon 2 voittoon

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics voitti SM-noviisien lohkon 2 ensimmäisen valintakilpailun pistein 76,10. Toiseksi luisteli Tikkurilan Taitoluisteluklubin Ice Fantasy 67,94 pisteellä ja kolmanneksi Tapparan Taitoluistelun CrystalBlades 67,10 pisteellä.

Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics voitti SM-noviisien lohkon 2 pistein 76,10.
Espoon Jäätaitureiden Valley Bay Synchronics voitti SM-noviisien lohkon 2 pistein 76,10.
SM-noviisien lohkon 2 hopeaa luisteli Tikkurilan Taitoluisteluklubia edustava Ice Fantasy pistein 67,94.
SM-noviisien lohkon 2 hopeaa luisteli Tikkurilan Taitoluisteluklubia edustava Ice Fantasy pistein 67,94.
67,10 pistettä kerännyt Tapparan Taitoluistelijoiden CrystalBlades oli SM-noviisien lohkon 2 kolmas.
67,10 pistettä kerännyt Tapparan Taitoluistelijoiden CrystalBlades oli SM-noviisien lohkon 2 kolmas.

Lohkossa 2 kilpailee kymmenen SM-noviisijoukkuetta. Lohkon 1 yhdeksän noviisijoukkuetta kilpailivat jo lauantaina.

Noviisien SM-kilpailun paikat jaetaan siten, että kahden SM-valintakilpailun tulokset yhdistetään pisteiden paremmuusjärjestykseen ja pisterankingin parhaat 12 joukkuetta lunastavat paikan SM-kilpailuun ja seuraavat 12 joukkuetta hopeafinaaliin. Mikäli kahdella joukkueella on samat pisteet, loppukilpailuun pääsee jälkimmäisessä SM-valintakilpailussa korkeammat pisteet saanut joukkue.

Ensimmäisen SM-valintakilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

"Saimme nauttia yleisöstä, ohjelmasta ja toisistamme"

Helsinki Rockettes johtaa ensimmäistä SM-valinta­­kilpailua

5 marraskuun, 2022

Tapahtumat

Isku Areenan jäällä nähdään 37 joukkuetta

Muodostelma­luistelun SM-sarjat aloittavat kautensa Lahdessa

3 marraskuun, 2022