Tapahtumat

Muodostelmaluistelun MM-mitaleista kilpaillaan tällä viikolla Kroatiassa

Helsinki Rockettes ja Team Unique tähtäävät palkintosijoille 

3 huhtikuun, 2024 STLL Santtu Jaakkola

Muodostelmaluistelun MM-kilpailut käynnistyvät perjantaina 5. huhtikuuta Zagrebissa Kroatiassa. Ohjelmansa huippuun hioneet Suomen edustajat, Helsinki Rockettes (FIN1) ja Team Unique (FIN2), ovat valmiita kamppailemaan mitaleista, tähtäimessään niistä kirkkain. Edellisen kerran Suomi on voittanut muodostelmaluistelun MM-kultaa kuusi vuotta sitten, kun Marigold IceUnity luisteli maailmanmestariksi Tukholmassa vuonna 2018.

”Helsinki Rockettes unelmoi puhtaista, energisistä ja vahvoista suorituksista, joissa yhdistyy sportti ja taide.”

Helsinki Rockettes lunasti MM-paikkansa voittamalla helmikuussa Suomen mestaruuden Turussa. Voiton jälkeen ohjelmia on valmentaja Kaisa Arrateigin mukaan hiottu vielä vauhdikkaammiksi ja mukaan on tuotu lisää tulkintaa.

– Meidän valmistautumisemme kilpailuihin on ollut laadukasta. Helsinki Rockettes unelmoi puhtaista, energisistä ja vahvoista suorituksista, joissa yhdistyy sportti ja taide, Arrateig summaa.

Helsinki Rockettes on hallitseva MM-hopeamitalisti ja tähtää maailmanmestaruuteen, joka olisi joukkueelle neljäs. Edellisen kerran joukkue voitti maailmanmestaruuden Helsingissä vuonna 2011.

Vuoden 2024 muodostelmaluistelun Suomen mestariksi luisteli Helsinki Rockettes, joka luisteli lähelle kauden parastaan ja keräsi kokonaispisteet 230,65.
Helsinki Rockettes

Team Unique on hallitseva MM-pronssimitalisti ja saavutti MM-paikkansa arvokilpailuiden valintakriteereiden perusteella. Joukkue on päässyt harjoittelemaan täysipainoisesti ja valmistautumien tuleviin kilpailuihin on sujunut loistavasti yhtä haaveria lukuun ottamatta: yhden luistelijan käteen tuli pieni murtuma harjoituksissa, mutta hän pystyy kilpailemaan tuen kanssa.

Ohjelmiin on tehty pieniä koreografisia muutoksia ja valmentaja Mirjami Penttisen mukaan lyhytohjelma on erityisen vahva. 

– Minä ajattelen kaikista kisoista niin, että joka kertahan kaikki lähtevät voittamaan ’that’s it’. Joukkueen tavoite on se, että meillä on yhtä hieno matka kuin viime vuonna ja teemme yhtä hyvät suoritukset. 
 
Team Unique on voittanut edellisen kerran muodostelmaluistelun maailmanmestaruuden Bostonissa vuonna 2013.

Team Unique vapaohjelmassaan SM-kilpailuissa Turussa helmikuussa 2024.
Team Unique

Muodostelmaluistelun MM-kilpailuissa lyhytohjelmat kilpaillaan perjantaina 5. huhtikuuta ja vapaaohjelmat lauantaina 6. huhtikuuta. MM-kilpailuihin osallistuu 21 joukkuetta 16 maasta.

Muodostelmaluistelun MM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

"Nyt harmittaa vietävästi, sillä joukkue oli hyvässä kunnossa"

Helsinki Rockettesille MM-pronssia

6 huhtikuun, 2024

Tapahtumat

Neljän kärki todella tasainen

Helsinki Rockettes toisena ja Team Unique neljäntenä

5 huhtikuun, 2024