Tapahtumat

Junioreiden kärjessä Dream Edges Junior

Helsinki Rockettes johtaa muodostelman SM-kilpailua

25 helmikuun, 2023 STLL Ville Vairinen

Muodostelmaluistelijat aloittivat kilpailun Suomen mestaruuksista lauantaina Helsingissä. Kilpailua johtaa lyhytohjelmakilpailun jälkeen Helsinki Rockettes pistein 77,87 kannoillaan Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique, joka on 2,23 pisteen päässä. Kolmantena on Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnity 4,01 pisteen päässä voittajasta. Suomen mestaruusmitalien lisäksi joukkueet käyvät kilpailua edustuspaikoista muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin, jotka käydään huhtikuussa Yhdysvaltojen Lake Placidissa.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustavan Helsinki Rockettesin lyhytohjelma Breathe  sujui vaivattomasti elementistä toiseen. Onnistunut ohjelma palkittiin joukkueen kauden parhailla pisteillä.

 – Meille jäi todella hyvä fiilis tämän päivän suorituksesta. Oli levollinen ja rauhallinen olo. Lähdemme huomiseen luottavaisin mielin, joukkueen kapteeni Petra Viitanen kuvasi.

Valmentaja Kaisa Arrateig nautti joukkueensa seuraamisesta jään laidalla.

– Ohjelma sujui todella hienosti ja huolellisesti elementti kerrallaan. Minulla on täysi luottamus joukkueeseen. On ihanaa päästä huomenna kotiyleisön eteen tekemään vapaaohjelma. Uskon, että täällä on huikea tunnelma ja että nautimme täysillä tästä hienosta kisasta, Arrateig iloitsi.

Toiseksi luistellut Team Unique ansaitsi Helsinki Rockettesin tapaan kauden parhaat lyhytohjelmapisteensä 75,64. Marigold IceUnityn varma luistelu toi joukkueelle 73,86 pistettä ja kolmannen sijan. Lyhytohjelmakilpailun neljäs oli Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges 71,62 pisteellä.

Team Unique on muodostelmaluistelun SM-kilpailussa toisena lyhytohjelman jälkeen ennätyspisteillään.
Team Unique ansaitsi lyhytohjelmastaan 75,64 pistettä ja on SM-kilpailun toisena.
Marigold IceUnity on kolmantena muodostelmaluistelun SM-kilpailussa Helsingissä lyhytohjelman jälkeen.
Marigold IceUnity keräsi pisteet 73,86 ja on SM-kilpailun kolmantena.

Dream Edges Junior johtaa junioreissa

Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior voitti junioreiden lyhytohjelmakilpailun pistein 70,61. Joukkueen Vapaus -ohjelma  sujui virheettömästi alusta loppuun.

– Joukkue luisteli tänään todella rauhallisen ja kauniin ohjelman. Huomenna on uusi fokus ja eri tyylinen ohjelma luvassa. Lähdemme siihen täysillä ja keskitymme omaan suoritukseemme, valmentaja Tiina Turunen kuvaili päivän tunnelmia.

– Olemme todella tyytyväisiä suoritukseen. Saimme tehtyä juuri sellaisen ohjelman, joita olemme tehneet treeneissä. Lähdemme huomiseen hyvillä fiiliksillä, kapteeni Juulia Tanttari iloitsi.

Dream Edges Junior johtaa junioreiden kilpailua pistein 70,61.

Toiseksi junioreiden kilpailussa luisteli Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic pistein 70,08 ja kolmanneksi Helsingin Luistelijoiden Musketeers 68,10 pisteellä.

Helsingin Taitoluisteluklubia edustava Team Fintastic on toisena lyhytohjelman jälkeen muodostelmaluistelun SM-kilpailussa Helsingissä.
Team Fintastic on toisena junioreiden kilpailussa pistein 70,08.
Musketeers on junioreiden kilpailussa kolmantena pistein 68,10.

Finettesille Noviisien SM-kulta

Noviisien Suomen mestaruuden voitti Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes pistein 92,85. Finettesin valmentaja Nina Sandsund  oli ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– Mahtavat fiilikset! Kauden pituinen kehityskaari nousi huippuunsa tärkeimmässä kisassa. Finettes oli jäällä latautunut ja päättäväinen ja pystyi tuomaan esille oman osaamisensa, Sandsund iloitsi.

Helsingin Taitoluisteluklubin Finettes voitti muodostelmaluistelun Suomen mestaruuden noviisien sarjassa.
Noviisien Suomen mestari Finettes keräsi pisteet 92,85.

Toiseksi luisteli Helsingin Luistelijoiden Starlights 90,80 pisteellä. Kilpailun kolmas oli Helsingfors Skridskoklubbin Team Dynamique pistein 83,60.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa 2023 noviisien sarjassa sijoittui toiseksi Starlights (HL) ohjelmallaan Golden Eagle.
SM-hopeaa luistellut Starlights ansaitsi pisteet 90,80.

Noviisien sarjassa kolmanneksi muodostelmaluistelun SM-kilpailuissa 2023 sijoittui Team Dynamique (HSK) ohjelmallaan Street Mime.
SM-kilpailun kolmanneksi luistellut Team Dynamique keräsi pisteet 83,60.

Artikkelikuvassa SM-kilpailua lyhytohjelmien jälkeen johtava Helsinki Rockettes.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset.