Tapahtumat

Valley Bay Synchro viides

Team Fintasticille junioreiden MM-hopeaa Sveitsissä

16 maaliskuun, 2024 STLL Johannes Ollikainen

Kolminkertainen maailmanmestari Team Fintastic saavutti hopeaa lauantaina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Neuchâtelissa kokonaispistein 199,71. Suomen toinen edustaja Valley Bay Synchro nousi kokonaistuloksissa viidenneksi 184,56 pisteellä.

Team Fintastic lähti kilpailuun hallitsevana maailmanmestarina. Joukkue onnistui suorituksissaan sekä perjantaina että lauantaina varmoilla ja rohkeilla vedoillaan. Team Fintastic sijoittui kivikovassa kilpailussa kumpanakin päivänä toiseksi.

Kapteeni Elsa Ekdahl luonnehti Team Fintasticin lauantaista suoritusta vapaaohjelmasta Glamorous 1920s vahvaksi ja energiseksi. Veto toi joukkueelle pisteet 127,82.

– Meillä oli vahva pohja lähteä hyvillä mielin vapaaohjelmaan. Tavoitteenamme oli tehdä paras suorituksemme puhtaasti. Koko joukkue on ylpeä sekä päivän suorituksesta että hopeamitalista, jonka saavutimme. 

Myös valmentaja Kaisa Arrateig on todella tyytyväinen joukkueensa luisteluun. Hän näkee MM-hopean olevan nuorelle joukkueelle iso voitto.

Olemme voittaneet itsemme ja saaneet hienon kokemuksen

Valmentaja totesi joukkueen luistelleen ohjelmat molempina päivinä todella rohkeasti ja eläytyen.  

– Meillä on ollut täällä todella hauskaa, ja kuitenkin olemme tehneet vahvasti töitä. Olemme koko kauden ajan pystyneet tekemään aina vain parempia suorituksia. MM-jäällä joukkue pystyi tuomaan jäälle kauden parhaat ohjelmat. Se on merkki hienosta joukkueesta, Kaisa Arrateig jatkoi.

Valley Bay Synchro viides

Valley Bay Synchro onnistui MM-jäällä kauniissa ja sadunomaisessa vapaaohjemassaan Pieni Merenneito. Puhdas suoritus pistein 119,98 nosti joukkueen viidenneksi ohitse Kanadan Nexxice Juniorin sekä vapaaohjelmassa että kokonaistuloksissa.

– Lyhytohjelman pienen epäonnistumisen jälkeen joukkueelle oli tärkeää saada rento fiilis MM-jäälle ja luistella oma paras suoritus. Se myös toteutui ja tuntui, että koko joukkueella oli hyvä luotto omaan tekemiseen. Tavoitteena oli nauttia tästä ainulaatuisesta kokemusta, ja se myös toteutui, kuvasi joukkueen kapteeni Olivia Hyttinen.

Edustus MM-kilpailuissa antoi joukkueelle kapteenin mukaan todella hienon kokemuksen. 

– Ensimmäinen kerta MM-kisoissa on jännittävä paikka. Olemme olleet tällä kaudella monesti uuden edessä, mutta tämä oli ehdottomasti kaikista suurin juttu. Pystyimme omaan parhaaseemme tiukassa paikassa. Se antaa arvokasta kokemusta tulevaankin, jatkoi Hyttinen.

Molempien joukkueiden kapteenit kiittivät kannustavaa tunnelmaa Neuchâtelin hallissa, jossa suosiota osoitettiin kaikille joukkueille yli maarajojen.

Valley Bay Synchro debytoi junioreiden MM-kilpailuissa upeasti viidenneksi.

Historiansa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen luisteli Kanadan Les Suprêmes kokonaispistein 205,14. Pronssia saavutti Yhdysvaltojen Skyliners Junior tuloksella 196,68 pistettä.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailun aikataulu ja tulokset.

Päivitetty 28. maaliskuuta klo 17.38: artikkelikuva vaihdettu

Lue myös
Tapahtumat

Kanadan Les Suprêmes Junior johdossa

Team Fintastic toisena ja Valley Bay Synchro kuudentena

15 maaliskuun, 2024

Henkilöt

Vuosi Team Fintasticissa on ollut sveitsiläisen mieleen

Fiona Wood junioreiden MM-jäälle Suomen edustajana

13 maaliskuun, 2024

Kiss & Cry

Rennolla otteella omaan keskittyen

Valley Bay Synchro ensi kertaa junioreiden MM-jäällä

11 maaliskuun, 2024