Tapahtumat

Yuka Orihara ja Juho Pirinen nousivat sijalle 16

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis sijalle 10 MM-jäällä

23 maaliskuun, 2024 STLL Santtu Jaakkola ja STLL

Jäätanssin maailmanmestaruusmitalit ratkottiin perjantaina Montrealin Bell Centre -areenalla.

Rytmitanssissa yhdeksänneksi luistellut jäätanssipari Juulia Turkkila ja Matthias Versluis luisteli Kanadan MM-kilpailuissa kymmenenneksi yhteispistein 192,34. Suomen toinen edustuspari Yuka Orihara – Juho Pirinen nousi vapaatanssillaan sijalle 16 pistein 175,99.

Turkkila ja Versluis ovat tammikuun EM-kilpailujen jälkeen hioneet nykytanssia hyödyntävää vapaatanssiaan, ja Montrealissa nähtiin kauden viimeistellyin suoritus. Pari loisti erityisesti upeissa nostoissaan. Sen sijaan twisseleissä Turkkilalle sattui pieni huolimattomuus, ja osassa askelsarjoista pari jäi korkeimmista mahdollisista vaikeustasoista.

Vahvan tanssitaustan omaava suomalaispari pystyi luomaan vapaatanssiinsa maagisen tunnelman, jonka parhaimmaksi osaksi pari koki ohjelman lopun koreografisen askelsarjan.

”Tähän vapaaseen meidän on aina helppo laskeutua”

– Kauden rytmitanssissa meillä on ajoittain ollut ongelmia, mutta tähän vapaaseen meidän on aina helppo laskeutua, koska sen musiikki on niin meidän sisällämme ja se antaa meille rauhan. Koreoaskelsarjassamme pääsimme antamaan kaiken, mitä vielä oli sisällämme, Turkkila sanoi.

Tiiviin kilpailukauden tehneet 29-vuotiaat saavat viidensien MM-kilpailujen jälkeen hetken hengähtää ja lomaillakin, mutta jo toukokuun alussa pari on Roomassa luottokoreografinsa Massimo Scalin luona tekemässä ensi kauden ohjelmiaan.

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis

Yuka Orihara ja Juho Pirinen tekivät historiaa jo rytmitanssiosiossa, kun he nousivat MM-kisojen ensikertalaisina finaaliin. Parin iskukyky oli kohdallaan myös vapaatanssissa.

23-vuotias Orihara ja 28-vuotias Pirinen pitivät vauhdikkaan vapaatanssinsa erinomaisesti hallinnassa ja napsivat elementeistään korkeita vaikeustasoja ja hyviä laatupisteitä. Vain askelsarjassa parilla oli hieman vaikeuksia.

Montrealin yleisö yltyi hurraamaan suomalaisparin riemukkaalle Chicago-ohjelmalle.

”Menkää ja tehkää upea show”

– Valmentajamme itse asiassa sanoivat jo ennakkoon, että tämä ohjelma jos mikä voi sytyttää pohjoisamerikkalaisen yleisön, menkää ja tehkää upea show. Me tehtiin se, ja tässä nyt ollaan hymyssä suin, Pirinen tiivisti parin tunnelmat.

– Olen itse asiassa surullinen siitä, että joudumme nyt luopumaan tästä ohjelmasta. Tämä ohjelma on ehdottomia suosikkejani, Orihara lisäsi.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen

Kaksi maapaikkaa myös ensi vuonna

Suomalaisparien menestyksellä Montrealissa on suuri merkitys hyvässä nousussa olevalle suomalaiselle jäätanssille, sillä heidän yhteistuloksensa tuo Suomelle myös ensi vuoden MM-kilpailuihin kaksi jäätanssipaikkaa.

Molemmat Montrealin MM-jäällä loistaneet suomalaisparit valmentautuvat Helsingissä Maurizio Margaglion ja Neil Brownin johdolla.

Montrealin MM-jäätanssin mitaleista käytiin tiukka taistelu. Yhdysvaltain huippupari Madison Chock ja Evan Bates otti toisen peräkkäisen maailmanmestaruuden pistein 222,20, mutta vapaatanssiosion voitti MM-hopealle yhteistuloksissa sijoittunut kanadalaispari Piper Gilles – Paul Poirier, 219,68. MM-pronssi meni Italiaan Charlene Guignardille ja Marco Fabrille pistein 216,52.

Taitoluistelun MM-kilpailujen tulokset.

Artikkelikuvassa Juulia Turkkila ja Matthias Versluis lokakuun Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa.

Näin seuraat taitoluistelun MM-kilpailuja

Sunnuntai 24.3.

Miesten vapaaohjelma
Kooste Yle TV2 24.3. klo 10.00-12.00

Loppunäytös
Yle Areena klo 19.55
Kooste Yle TV2 21.00–22.35

Lue myös
Tapahtumat

Nella Pelkonen naisten MM-kilpailun 24:s

Suomen jäätänssiparit korkealla MM-rytmitanssissa

23 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

"Olen onnellinen, että onnistuimme yhteisessä tavoitteessamme"

Milania Väänänen ja Filippo Clerici MM-debyytissään 18:nneksi

22 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

Erinomainen tulkitsija sijoittui 66,55 pisteellään 34:nneksi

Valtter Virtasen MM-kilpailut päättyivät lyhytohjelmaan

21 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

MM-jäällä debytoiva tamperelainen tyytyväinen suoritukseensa

Nella Pelkonen Montrealissa lyhyt­ohjelman 21:s

21 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

Taitoluistelun MM-kilpailut käyntiin Montrealissa

Pariluistelijat Milania Väänänen ja Filippo Clerici lunastivat paikan vapaa­ohjelmakilpailuun

20 maaliskuun, 2024

Tapahtumat

Suomella edustus kaikissa sarjoissa

Taitoluistelun MM-mitaleista kilpaillaan pian Montrealissa

19 maaliskuun, 2024