Tapahtumat

Suomalaisen taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput ainutlaatuisessa suurtuotannossa

Rakastettu Lumikuningatar nähdään jäällä

16 helmikuun, 2021 STLL Saara Salmi ja Lumikuningatar-tuotanto

H. C. Andersenin rakastettu Lumikuningatar-satu tuodaan ensimmäistä kertaa jäälle Suomessa. Kaikkien aikojen suurimmassa kotimaisessa jäätuotannossa ovat mukana taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity.

Koko perheen Lumikuningatar-jääshow nähdään uudella Uros Live -areenalla Tampereella 1.–3.1.2022. Nimekkäiden luistelutähtien lisäksi jäätuotannossa ovat mukana kansainvälistä arvostusta keränneet valosuunnittelun, ohjauksen, käsikirjoituksen ja puvustuksen ammattilaiset.

Lumikuningattaren roolissa nähdään taitoluistelun viisinkertainen suomenmestari ja kolminkertainen EM-mitalisti Kiira Korpi. Jäällä hurmaavat myös Suomen kaikkien aikojen menestynein yksinluisluistelija Laura Lepistö, jäätanssin euroopanmestarit ja moninkertaiset MM- ja EM-mitalistit Susanna Rahkamo ja Petri Kokko sekä olympiaedustaja, taitoluistelija Mila Kajas. Esityksen vahvan ytimen muodostaa kansainvälisesti menestynein muodostelmaluistelujoukkueemme Marigold IceUnity.

– Minulle henkilökohtaisestikin tämä tuotanto merkitsee aivan valtavasti, eikä vähiten sen takia, että pääsen jäälle monen vuoden tauon jälkeen kotikaupungissani Tampereella yhdessä upeiden luistelulegendojen ja ystävieni kanssa. Odotan Lumikuningatar jääshow’lta huikeita tunne-elämyksiä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen voimaannuttavaa vaikutusta, jonka toivottavasti tulevat sydämessään tuntemaan sekä katsojat että esiintyjät ja muu upea tuotanto, Kiira Korpi iloitsee.

Myös Susanna Rahkamo iloitsee pääsystä showjäälle.

– Upeaa ja ainutkertaista, että tällainen joukko pääsee yhdessä jäälle. Hanke on merkittävä panostus suomalaisen taitoluistelun osaamisen, harrastamisen, kunnianhimon sekä kansainvälisten mahdollisuuksien kasvattamiseksi. Itselleni on myös jännittävää palata jäälle pitkän tauon jälkeen.

Jäälajien yhteistyötä

Taitoluisteluhuippujen lisäksi suurtuotannossa nähdään myös tunnettuja jääkiekkokasvoja. Mukana ovat pitkän NHL-uran tehnyt Niklas Hagman, Tappara-ikoni Pekka Saravo sekä maajoukkuekapteeni ja Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski. Jäällä nähdään myös MM-kultajoukkueen ja Jokerien KHL-joukkueen kapteeni Marko Anttila.

”On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta.”

– On hienoa, että pääsemme rakentamaan kaikkien suomalaisten intoa yhteiseen jäälajien harrastamiseen ja kertomaan tärkeää tarinaa kaverin auttamisesta. On todella kiinnostava kokemus vetää rooliasut ylle ja luistella näyttävässä valaisussa taitoluistelijoiden kanssa, Marko Anttila sanoo.

Nimekäs tekijäkaarti

Suurtuotannon käsikirjoittaaa ja konseptoi kanadalainen Melissa A. Thompson, joka tunnetaan muun muassa Cirque du Soleilin tuotantojen konsepteista. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa kansainvälisesti menestynyt ooppera-, elokuva- ja balettisäveltäjä Tuomas Kantelinen.

Show’n visualistina ja valosuunnittelijana toimii maailman suurimpien areenoiden ja tuotantojen visualisti ja kansainvälistä mainetta Cirque de Soleilin tuotannoissakin niittänyt Mikki Kunttu. Ohjauksesta vastaa musikaali- ja areenatuotannoista sekä menestyneistä jääkoreografioista tunnettu Reija Wäre, pukusuunnittelusta Suomen kansainvälisesti tunnustetuin pukusuunnittelija Erika Turunen ja joukkokohtausten jääkoreografiasta Marigold IceUnityn valmentaja Anu Oksanen.

Tampere-talon toimitusjohtaja ja hankkeen päätuottaja Paulina Ahokas kertoo, että produktion tavoitteena on ollut alusta asti kansainvälisen tason suurhanke ja luoda Suomeen uusi taiteenlaji.

– Lumikuningatar tarjoaa yleisölle jotain, mitä Suomessa tai muissa Pohjoismaissa ei ole aiemmin nähty. Jääbalettituotannoille on markkinoilla selvästi suuri kysyntä. Suomella on hankkeen tuottamisessa vahva uskottavuus ja mahdollisuus tehdä suurta poikkeuksellisen jääurheiluosaamisensa sekä esittävän taiteen huippujensa ansiosta, Pauliina Ahokas sanoo.

”Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista.”

Hankkeen taiteellisena johtajana toimiva Tuomas Kantelinen näkee Lumikuningar-sadun teeman kolahtavan hyvin aikaamme.  

– Täysin haltioituneena tästä suomalaisen taiteen ja jääurheilun ykkösketjusta lähdemme rohkeasti ja luottavaisin mielin matkalle kohti uutta. Lumikuningatar-tarina luo lohtua tähän suuren yksinäisyyden aikaan. Kuinka tärkeää onkaan vaalia ystävyyttä ja pitää huolta kaverista. Tarina muistuttaa siitä, että meissä jokaisessa piilee kyky täydelliseen hyvään. Luvassa on mitä kauneimpia melodioita, hurjaa taikaseikkailua, vaaran ja kylmyyden äänimaisemaa sekä räjähtävää nykybeattia.

– Lumikuningatar on taianomainen teatraalinen tarina, ja on täydellisen osuvaa tuoda se nimenomaan areenaympäristöön. Luistelutaiteen ja jääurheilun muotokieli yhdistettynä musiikin, valon, lavastuksen ja videotekniikan taikaan vie koko perheen mukanaan lätkäjunnuista isovanhempiin. Lumikuningatar tuo tanssin ja baletin visuaalisen eleganssin ja dynamiikan areenalle unohtamatta näihin halleihin kuuluvaa immersiivistä tulisieluista energiaa, kiteyttää visuaalinen suunnittelija Mikki Kunttu.


Tampere-talon ja Kantelinen Companyn tuottaman Lumikuningatar-hankkeen ovat mahdollistaneet rahoituksellaan opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden ja Tampereen kaupunki. Suomen Taitoluisteluliitto on Lumikuningatar-produktion institutionaalinen yhteistyökumppani.

Uros Live -areenalla Tampereella nähdään kolme Lumikuningatar-esitystä 1.1., 2.1. ja 3.1.2022. Esityksistä yksi on ruotsinkielinen. Liput tulevat myyntiin maanantaina 22.2.2021 osoitteessa Lippu.fi. Lippujen hinnat ovat 39–79 euroa.

Lue myös
Henkilöt

Pikku Kerttu kasvoi Lumikuningattareksi

Laura Lepistö rakastaa rooliaan

27 joulukuun, 2022

Henkilöt

Melissa A. Thompson loi Lumikuningattaren jäälle:

”Ystävyyden voima voi muuttaa kaiken”

21 joulukuun, 2022

Henkilöt

Rooli Lumikuningattaressa houkutti jäälle

Mila Kajas palasi luistimille

22 joulukuun, 2021

Henkilöt

Tuomas Kantelinen halusi tehdä jääbaletin

Lumikuningatar toteuttaa säveltäjän unelman

21 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Lumikuningattaren asut huippuammattilaisen käsialaa

Erika Turunen ihastui jäiseen parkettiin

11 marraskuun, 2021

Henkilöt

Tappara-legenda palaa jäälle:

Pekka Saravo nappasi roolin Lumikuningatar-jääshow’ssa

3 kesäkuun, 2021

Tapahtumat

Kiekkojunnuja, taitoluistelijoita, showluistelijoita…

Ensi testit Lumikuningatar-jääshow’n rooleihin

4 toukokuun, 2021

Tapahtumat

Sinustako terätaituri Lumikuningatar-jääshow’hun?

25 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Hei sinä taitoluistelija tai jääkiekkoilija!

Hae mukaan esiintyjäksi Lumikuningatar-jääbalettiin

10 maaliskuun, 2021