Tapahtumat

Hei sinä taitoluistelija tai jääkiekkoilija!

Hae mukaan esiintyjäksi Lumikuningatar-jääbalettiin

10 maaliskuun, 2021 Lumikuningatar-tuotanto Saara Salmi

Koko perheen Lumikuningatar-jääshow nähdään uudella Uros Live -areenalla Tampereella tammikuussa 2022. Nyt produktioon haetaan mukaan esiintymään taitoluistelijoita ja jääkiekkoilijoita.

Lumikuningatar-jääbaletti etsii luistelijoita kaikista ikäryhmistä, persoonallisia yksilöitä, joilla on taitoja sekä intohimoa luistelun kautta tapahtuvaan ilmaisuun. Haku tapahtuu täyttämällä hakulomake ja lähettämällä koe-esiintymisvideo työryhmälle, joka vastaa esiintyjien valitsemisesta.

Esiintyjiä haetaan sekä kotimaan ensi-iltatuotantoon että sen mahdollisiin kansainvälisiin esityksiin. Kansainväliselle kiertueelle hakevilta toivotaan lisäksi vähintään englannin kielen alkeet ja vähintään 18 vuoden ikä. Kotimaan esityksissä vastaavaa ikärajaa ei ole.

Suomen ensi-iltatuotantoon esiintyjiä haetaan noin 10 tehtävään, ja kansainväliselle kiertueelle etsitään puolestaan noin 40–45 rooliin. Molempien tuotantojen koe-esiintymiset ovat samaan aikaan.

Esiintyjiä haetaan sekä Suomen että kansainväliseen tuotantoon muun muassa Kain päärooliin. Kansainvälisiin esityksiin haetaan luistelijoita myös muihin päärooleihin. Esiintyjiksi haetaan myös pariluistelu- ja jäätanssipareja.

Jokaisesta roolista, sekä kotimaan että mahdollisten kansainvälisten esitysten osalta, neuvotellaan palkkio erikseen jokaisen esiintyjän kanssa sen mukaan, minkä kokoinen rooli on kyseessä.

Kaikkien aikojen suurimmassa kotimaisessa jäätuotannossa ovat jo mukana taitoluistelijat Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Rahkamo, Petri Kokko, Mila Kajas ja muodostelmaluistelujoukkue Marigold IceUnity. Taitoluisteluhuippujen lisäksi suurtuotannossa nähdään myös tunnettuja jääkiekkokasvoja. Mukana ovat Niklas Hagman, Pekka Saravo ja Marko Anttila sekä Suomen menestyneimpiin naisjääkiekkoilijoihin lukeutuva Jenni Hiirikoski.

Hankkeen tuottajat, tapahtumayhtiö Tampere-talo ja Kantelinen Company, ovat koonneet jäätuotantoon nimekkäiden luistelutähtien lisäksi esittävän taiteen kansainväliset huiput valosuunnittelusta ja ohjauksesta käsikirjoitukseen ja puvustukseen. Klassikkotarina Lumikuningattaresta saa jäällä uuden sovituksen, jonka sävellyksestä vastaa Tuomas Kantelinen, ohjauksesta ja koreografiasta Reija Wäre, visuaalisuudesta Mikki Kunttu, pukusuunnittelusta Erika Turunen ja jääkoreografiasta Anu Oksanen.

Ilmoittautumisohjeet virtuaaliseen koe-esiintymiseen:

  • Työryhmä käy läpi videot 5.–9.4.2021
  • Kutsut mahdollisiin Helsingissä ja Tampereella toteutettaviin koe-esiintymisiin lähetetään perjantaina 9.4., ja koe-esiintymiset toteutetaan mahdollisesti tiistaina 13.4. Helsingissä ja perjantaina 16.4. Tampereella. Seuraa kanaviamme näiden toteuttamisesta.

Mitä haluamme videolla nähdä ja kuulla:

  • Ennen esityksesi ja musiikin alkua, kerro nimesi, ikäsi, luistelutaustasi ja mistä tulet. Lisää nimesi myös lähettämäsi koe-esiintymisvideon tallennusnimeen.
  • Seuraa musiikin kulkua ja tunnelmaa ja sisällytä videoon lempiliikkeesi ja -tapasi luistella.
  • Taitoluistelijat: Näytäthän myös millaisia hyppyjä, piruetteja ja liukuja hallitset. Haluamme saada mahdollisimman hyvän kuvan kyvystäsi eläytyä musiikkiin ja ilmaista tunteita luistelulla. 
  • Jääkiekkoilijat: näytä luistelu- ja tempputaitosi, ja jos sinulla on esimerkiksi jotain yllättäviä arkrobaattisia liikkeitä, näytä ne ja anna palaa.
  • Etsimme monenlaisia ihmisiä kaikista ikäryhmistä ja monenlaisia, persoonallisia yksilöitä, eli älä rajoita itseäsi, vaan anna mennä.  

Ajantasainen tieto tuotannosta löytyy lumikuningatar.fi-sivustolta, Lumikuningattaren Facebook- ja Instagram-tileiltä @Lumikuningatar sekä Tampere-talon Facebookista ja Instagramista @Tamperetalo. Tampere-talon ja Kantelinen Companyn tuottaman Lumikuningatar-hankkeen ovat mahdollistaneet rahoituksellaan opetus- ja kulttuuriministeriö, Svenska Kulturfonden ja Tampereen kaupunki. Suomen Taitoluisteluliitto on Lumikuningatar-produktion institutionaalinen yhteistyökumppani.

Lue myös
Henkilöt

Pikku Kerttu kasvoi Lumikuningattareksi

Laura Lepistö rakastaa rooliaan

27 joulukuun, 2022

Henkilöt

Melissa A. Thompson loi Lumikuningattaren jäälle:

”Ystävyyden voima voi muuttaa kaiken”

21 joulukuun, 2022

Henkilöt

Rooli Lumikuningattaressa houkutti jäälle

Mila Kajas palasi luistimille

22 joulukuun, 2021

Henkilöt

Tuomas Kantelinen halusi tehdä jääbaletin

Lumikuningatar toteuttaa säveltäjän unelman

21 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Lumikuningattaren asut huippuammattilaisen käsialaa

Erika Turunen ihastui jäiseen parkettiin

11 marraskuun, 2021

Henkilöt

Tappara-legenda palaa jäälle:

Pekka Saravo nappasi roolin Lumikuningatar-jääshow’ssa

3 kesäkuun, 2021

Tapahtumat

Kiekkojunnuja, taitoluistelijoita, showluistelijoita…

Ensi testit Lumikuningatar-jääshow’n rooleihin

4 toukokuun, 2021

Tapahtumat

Sinustako terätaituri Lumikuningatar-jääshow’hun?

25 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomalaisen taitoluistelun, jääkiekon ja esittävän taiteen huiput ainutlaatuisessa suurtuotannossa

Rakastettu Lumikuningatar nähdään jäällä

16 helmikuun, 2021