Seurassa

SaiML:n kisaraportti numeroina

114 kultaista mitalia ja 40 pellillistä mokkapaloja

18 joulukuun, 2018 Anni Wahlman Julia Mattinen

Saimaan Muodostelmaluistelijat järjesti joulukuun alussa Lappeenrannassa muodostelmaluistelun kansallisten sarjojen 1. lohkokilpailut. SkatingFinland pyysi seuralta numeerisen raportin siitä, mitä kilpailujen kulisseissa tapahtui. Lue ja ylläty!

60

Jäällä nähtiin lauantaina 60 joukkuetta, jotka kilpailivat neljässä eri sarjassa. Mukana olivat masters ja aikuiset sekä kansalliset seniorit ja juniorit.

6

1. lohkokilpailun organisoi Saimaan Muodostelmaluistelijoiden johtotiimi, johon kuului 6 seura-aktiivia.

1186

Kisapuiston jäähalli isännöi lauantaipäivän aikana 1186 luistelijaa.

SaiMl:n oma juniorijoukkue Crystal Illusions sijoittui hienolla The Great Battle of Narnia -ohjelmallaan viidenneksi junioreiden 5.lohkossa pistein 40.07 ISU-arvioinnilla. Saman lohkon voittaja JyTLS:n Ice Diamonds sai 48.76 pistettä.

SaiML:n oma juniorijoukkue Crystal Illusions sijoittui hienolla The Great Battle of Narnia -ohjelmallaan viidenneksi junioreiden 5. lohkossa pistein 40.07. Lohkon voitti JyTLS:n Ice Diamonds 48.76 pisteellä.

75

Onnistuneiden kilpailujen takana oli 75 vapaaehtoista, jotka toimivat muun muassa koppiemoina, ajanottajina, ruokailuvastaavina, kahvilanpitäjinä, porrasvahteina, liikenteenohjaajina, paljetti- ja suojatyttöinä. Suuri kiitos kaikille talkoisiin osallistuneille!

2

Kilpailuun osallistui kaksi miesjoukkuetta, Seinäjoen pioneerijoukkue River Bulls ja Helsingin Luistelijoiden IceMen United. Voit lukea jäämiesten tunnelmia ensimmäisestä kilpailumatkasta SkatingFinlandista.

114

114 luistelijaa sai kultamitalin kaulaansa päivän aikana.

Lappeenrannassa pidettiin kaksi palkintoseremoniaa, joiden aikana 114 luistelijaa sai kultaisen mitalin kaulaansa.

5. lohkossa kultaa voittivat:

Aikuiset: Sand Christals, RNK

Seniorit: Ex Steps, EVT

Juniorit: Ice Diamonds, JyTLS

Masters: Best Before, HTK

6. lohkossa kultaa voittivat:

Aikuiset: Audax, PTL

Seniorit: Team Panique, HSK

Juniorit: Team Hysterique, HSK

40

Saimaan Muodostelmaluistelijat tunnettaan hyvinä kilpailujen järjestäjinä mutta myös muhkeista ja mehevistä mokkapaloistaan. Luistelijoiden perheissä oli uunit kuumana kisaa edeltävänä iltana, kun kahvilaan paistettiin talkoovoimin 40 pellillistä mokkapaloja. Lähestyvän joulun kunniaksi, seura jakaa reseptinsä SkatingFinlandin lukijoiden kanssa. Löydät sen artikkelin lopusta.

771

Kisapuiston ravintola Sputnikissa kävi päivän aikana ruokailemassa 771 luistelijaa ja heidän tukijoukkojaan. Ravintolan viisihenkinen henkilökunta vastasi herkullisen lounaan valmistuksesta.

80

Nälkäisille urheilijoille tarjottiin hunajaista broilerkastiketta ja riisiä, jonka valmistamiseen tarvittiin 80 kilogrammaa broileria, 56 litraa ruokakermaa ja 50 kilogrammaa riisiä.

50

Ruokaympyrän mukaisesti lautaselle laitettiin myös runsaasti salaattia, johon viipaloitiin 25 kg kurkkua ja 25 kg tomaattia.

50

Janoista sakkia. Vaikka urheilijan paras janojuoma on vesi, maistui mehu lounaalla. Sekamehutiivistettä kului 50 litraa.

20 668

Kisapäivä alkoi monella talkoolaisella jo aamuvarhaisella ja päättyi illalla yhdeksän aikaan. Kilpailunjohtaja Johanna Jokelalla oli kiireinen päivä. Askeleita paikasta toiseen kertyi 20 668, 15 kilometrin verran.

16 746

Myös toinen kilpailunjohtaja Kaisa Kimari sai mukavat lukemat askelmittariinsa: 16 746 askelta ja 12 kilometriä. Kaikkeen varautunut kilpailunjohtaja sai päivän päätteeksi vielä kaivaa luistimensa auton takakontista, kun jäälle tarvittiin paljettityttö.

420

Kisoihin myytiin 420 lippua ja katsomossa oli iloinen joukko eri joukkueiden kannattajia.

1

Numero yksi. Kuopion Luistinseuran uskollinen kannattaja Hupi-koira oli jälleen katsomossa. Kokeneella kisakävijällä on kisaetiketti hallussa: yhtään haukahdusta ei päässyt esitysten aikana.

Toivottavasti nähdään ensi vuonnakin Lappeenrannassa!


Saimaan Muodostelmaluistelijoiden mokkapalat

Tarvitset:

Taikina                                                                                Kuorrute

4 kpl kananmunia                                                          4,5 dl tomusokeria

4,5 dl sokeria                                                                   100 g voita (sulatettuna)

300 g voita (sulatettuna)                                             5 rkl kahvia

3 dl maitoa                                                                       2 rkl kaakaojauhetta

7,5 dl vehnäjauhoja                                                       4 tl vaniljasokeria

5 tl leivinjauhetta

5 tl vaniljasokeria

5 rkl kaakaojauhetta

Tee taikina:

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne.
  3. Mittaa toiseen astiaan 3 dl maitoa.
  4. Kaada vuorotellen kuivia aineita ja maitoa kananmuna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin.
  5. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita huolellisesti.

Paista 15–20 minuuttia 200 asteessa. Koska näistä mokkapaloista tulee muhkeita, laita pellin reunoille hieman enemmän leivinpaperia, jottei taikina valu uuniin!

Tee kuorrute:

  1. Mittaa 4,5 dl tomusokeria ja kaada se ensimmäisenä, mittaa myös kaakaojauhe ja vaniljasokeri ja kaada ne tomusokerin lisäksi astiaan.
  2. Kaada 5 rkl kahvia kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin.
  3. Sulata voi ja kaada se seokseen. Sekoita hyvin ja tarkista, ettei tule paakkuja.
  4. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle. Koristele heti nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä ja leikkaa paloiksi.