Tapahtumat

Isku Areenan jäällä nähdään 37 joukkuetta

Muodostelma­luistelun SM-sarjat aloittavat kautensa Lahdessa

3 marraskuun, 2022 STLL Antti Lehto

Muodostelmaluistelun SM-joukkueet avaavat kilpailukautensa viikonvaihteessa 5.–6. marraskuuta Lahdessa. Ensimmäinen SM-valintakilpailu tuo Isku Areenan jäälle 37 joukkuetta, joissa kilpailee uusin ohjelmin 850 luistelijaa. Kilpailusta kohti Suomen mestaruuksia sekä senioreiden ja junioreiden MM-valintoja ennakoidaan tällä kaudella tiukkaa ja tasaista.

Lahden Taitoluistelijat järjestää SM-osakilpailun nyt kolmatta kertaa. Kilpailunjohtaja Virpi Hurri toteaa järjestelyjen olevan kunnossa kauden avauskilpailuun.

– Tietysti tässä vaiheessa jo hiukan jännittää, mutta jännityshän kuuluukin tähän tehtävään. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme kilpailut Lahteen. On huippua nähdä ensimmäistä kertaa kaikkien joukkueiden uudet ohjelmat, iloitsee Hurri, joka valittiin juuri jatkokaudelle Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitukseen.

Uudistuksia lajissa

Kansainvälinen luisteluliitto uudisti muodostelmaluistelun ohjelmien sääntöjä alkavalle kaudelle. Elementtimuutosten odotetaan monipuolistavan ohjelmia ja lisäävän niiden mielenkiintoisuutta.

Kaikkia taitoluistelun lajeja koskee myös muutos esittämisen osa-aluepisteiden arvioinnissa. Nyt kolmella osa-aluepisteellä annetaan pisteet ohjelman rakenteesta, esittämisestä ja perusluistelutaidoista.

Ensi tuntuman seniorisarjan kivikovasta kilpailusta antoi Finlandia Trophy Espoo, jossa maailman kärkeen kuuluvat neljä suomalaisjoukkuetta olivat tuloksissa 7,1 pisteen sisällä. Ensimmäiseksi sijoittuneen Helsingin Taitoluisteluklubia edustavan Helsinki Rockettesin toiseksi luistelleen Helsingin Luistelijoiden Marigold IceUnityn ero oli vain 0,26 pistettä.

Alkavalla kaudella Helsinki Rockettes puolustaa Suomen mestaruuttaan ja MM-pronssia. Marigold IceUnity on hallitseva MM-hopeamitalisti ja SM-kakkonen. Takaa kirivät viime keväänä SM-pronssia voittanut Kaarinan Taitoluistelijoiden Dream Edges sekä monen kauden menestyjä, Helsingfors Skridskoklubbin Team Unique. Jokainen joukkue on valmiina taistelemaan Suomen mestaruudesta ja kahdesta paikasta muodostelmaluistelun MM-kilpailuihin Yhdysvaltojen Lake Placidin.

Kilpailussa mukana myös Elite 12

SM-junioreissa kilpailee Lahdessa 14 joukkuetta. Mukana ovat kaksi edellistä maailmanmestaruutta voittanut Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja MM-kilpailuissa neljänneksi sijoittunut Helsingin Luistelijoiden Musketeers. Joukkueilla on kuitenkin kovia haastajia, jotka tavoittelevat paikkaa SM-kärkeen ja sitä kautta MM-kilpailuihin Ranskaan.

Ensimmäisessä SM-valintakilpailussa Lahdessa kilpailee myös Elite 12 -sarja, jonka Kansainvälisen luisteluliiton kongressi virallisti viime kesänä muodostelmaluistelun senioreille 16 luistelijan sarjan rinnalle. Sarjassa luistelee Espoon Lumineers, joka on vaihtoi Elite 12:een viime kauden päätyttyä. Joukkue tuo jäälle sekä lyhyt- että vapaaohjelmansa. Elite 12 -sarjalla ei toistaiseksi ole SM- tai MM-kilpailuja.

SM-noviisit hakevat ensimmäisestä SM-valintakilpailusta paikkoja kauden loppukilpailuun kahdessa lohkossa. Lohko 1:n yhdeksän joukkuetta luistelevat lauantaina ja lohko 2:n kymmenen joukkuetta sunnuntaina.

Muodostelmaluistelun ensimmäistä SM-valintakilpailua voi seurata suorana Solid Sportin SkatingFinland-kanavalla ja Ruutu+ -palvelussa.

Ensimmäisen SM-valintakilpailun aikataulu ja tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Hopeaa Team Uniquelle ja pronssia Marigold IceUnitylle

Helsinki Rockettes luisteli ensimmäisen SM-valinta­kilpailun voittoon

6 marraskuun, 2022

Tapahtumat

"Saimme nauttia yleisöstä, ohjelmasta ja toisistamme"

Helsinki Rockettes johtaa ensimmäistä SM-valinta­­kilpailua

5 marraskuun, 2022