Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Virpi Hurri: ”Taitoluistelu on vienyt sydämen, joskin myös ison osan vapaa-ajasta”

27 tammikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliitolle valittiin viime marraskuussa pidetyssä liittokokouksessa uusi hallitus, joka aloitti toimintansa vuoden alussa. Hallituksessa jatkavat vanhoina jäseninä puheenjohtaja Janne Korhonen, varapuheenjohtaja Sini Aarnio-Kurki, Marko Laaksonen, Marie Lundmark ja Virpi Hurri. Erovuoroisista varapuheenjohtaja Jouko Pitkänen ja Mika Saarelainen äänestettiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Uusina jäseninä valittiin Nina Dahlström-Weber ja Nina Salmela-Mäkelä.

SkatingFinland.fi-sivusto tutustuu kolmiosaisessa sarjassa liittohallituksen tuoreimpiin jäseniin. Ensimmäisenä esittäytyy hallitustyöskentelyn tammikuussa 2021 aloittanut lahtelainen Virpi Hurri.

Virpi Hurri

1. Minkälaisissa vapaaehtois- ja/tai luottamustoimissa aloitit taitoluistelun parissa?
Kun tyttäremme aloitti luistelun yli 20 vuotta sitten, löysin itseni myymässä luistelukoulun aikana mokkapaloja. Silloin vielä ymmärtämättä sen merkitystä ja painoarvoa. Pian huomasin, että minut oli myös saatu houkuteltua minoreiden joukkueenjohtajaksi. Paluutahan ei sitten ole ollut.

2. Miksi haluat toimia liittohallituksessa?
Haluan tuoda esiin seuratyön ääntä ja vaikuttaa lajin kehitykseen. Haluan myös saada itselleni laaja-alaista näkemystä lajiin. Aktiivisena haluan olla vaikuttamassa vaikuttamisen paikalla. Jäsenyys liittohallituksessa on erinomainen näköalapaikka lajiin.

Virpi Hurri
Virpi Hurri

3. Millaista osaamista tuot hallitustoimintaan?
Olen toiminut pitkään seuratoiminnassa luottamuspuolella. Seuratyö on lähellä sydäntäni ja tunnen sen omakseni. Haluan tuoda seura-arjen ääntä ja kokemusta. Olen toiminut luistelijan äitinä, joukkueenjohtajana, hallituksen jäsenenä, seuran puheenjohtajana, kilpailunjohtajana ja nyttemmin myös kilpaluistelijana.

4. Mikä hallitustyöskentelyssä on yllättänyt?
Lämminhenkisyys, antaumuksellisuus lajiin. Hallitusjäsenten eri osa-alueiden vahvuuksien huomioiminen ja niiden hyödyntäminen. Ratkaisukeskeinen päätöksentekokulttuuri. Arvostusta saadaan ja sitä myös annetaan. Yhteistyö ja aktiivinen kanssakäyminen liiton työntekijöiden kanssa.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Monta upeaa hetkeä ollut. Yksi ensimmäisistä oli se, kun saimme etelänmatkalla viestin, että tytär on testien jälkeen hyväksytty minoriluistelijaksi. Olipa upea tunne! Siitä koko polku alkoi ja taitoluistelu on vienyt sydämen, joskin myös ison osan vapaa-ajasta. Monet kansainväliset kisat koettu yhdessä seuramme muiden vanhempien kanssa ja olihan Helsingin muodostelmaluistelun MM-kisat huikea kokemus.

6. Tätä et tiennyt minusta:
Halusin aikanaan maatalon emännäksi, kesät kun vietin äitini kotipaikalla järvimaisemissa lannantuoksussa. No sitä minusta ei sitten tullut. Mutta ihanien sattumien jälkeen päädyin työhön urheilumaailmaan ja nyttemmin koen työn merkityksellisyyttä kuntapuolella.

7. Millaisten asioiden parissa toimit siviilityössäsi?
Kuntahallinto ja viestintä.

8. Hallituskaudet Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa:
Ensimmäinen menossa.

9. Muut luottamustoimet
Lahden Taitoluistelijat ry johtokunnan jäsen ja muodostelmaluistelujaoston puheenjohtaja sekä muodostelmakisojen kilpailunjohtaja.
Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n hallituksen jäsen.
Vaikeasti kehitysvammaisen esikoisemme edunvalvoja.

Lue myös
Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Salmela-Mäkelä: ”Jäälajien välillä on paljon synergiaa, josta kumpikin laji voi hyötyä”

7 helmikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Dahlström-Weber: ”Haluan tehdä töitä sen eteen, että harrastaja­määrä kasvaa”

2 helmikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Jouko Pitkänen ja Jukka Puustinen

24 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Varapuheenjohtaja Laura Lepistö, Marko Laaksonen ja Mika Saarelainen

22 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Marie Lundmark ja Sini Aarnio-Kurki

19 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Puheenjohtaja Laura Raitio ja varapuheenjohtaja Janne Korhonen

18 helmikuun, 2020