Seurassa

Suomen ennätys Kauniaisissa?

4 toukokuun, 2018

Kuinka monta poika- ja miesluistelijaa on mahdollisuus mahduttaa samaan aikaan luistelemaan jäälle. Kauniaisten Taitoluisteluklubi todisti kevätnäytöksessään, että ainakin kolmisenkymmentä mahtuu samalle jäälle mainiosti.

Kauniaisten päävalmentaja Tommi Piironen tunnetaan vahvana miesluistelun puolestapuhujana. Hän on myös korostanut, etteivät pelkät tulevaisuuteen painottuvat suunnitelmat ja projektit riitä vaan että sen lisäksi tarvitaan nykyluistelijoille elämyksellisyyttä ja yhteisöllisyyttä. Se saa eri puolilla maata, eri seuroissa ja usein yksinään tyttöjen joukossa luistelevat pojat jaksamaan ja kehittymään.

Tänä keväänä Tommi ja KaTan näytösten koreografina toimiva vastuuvalmentaja Tanja Hakkarainen toteuttivat seuran kevätnäytökseen ”Heinähattu, vilttitossu ja Littoisten riiviö” erillisen miestaitoluistelun ohjelmanumeron. Siihen kutsuttiin miehiä ja poikia myös toisista seuroista. Kolmisenkymmentä poikaa ja miestä pääsi paikalle, vaikka tapahtuma osui yhteen kevään kiireisimmistä näytösviikonlopuista huhtikuussa.

– Jätkät tarvitsevat tällaisia yhteisiä juttuja. Ja miesluistelu tarvitsee sitä, että lajilla on riittävän isoa näkyvyyttä, Tommi Piiroinen sanoo.

Ei liene yllätys, että Elviksen musiikkiin luisteltu, valtaosalle yleisöä täytenä yllätyksenä tullut yhteisnumero räjäytti Kauniaisten hallin.

Näytöksen miesluistelijoille yhteisöllisyys jatkui vielä näytöksen jälkeenkin. Seura oli järjestänyt heille saunan ja grillauksen meren äärellä.

Taitoluistelu-lehti 2/2018