Tietoa lajista

Marie Lundmarkille luovutettiin Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi

Liiton puheen­­johtajana aloittaa Jouko Pitkänen 

29 lokakuun, 2022 STLL Ville Vairinen

Suomen Taitoluisteluliiton sääntömääräinen syysliittokokous järjestettiin lauantaina hotelli Scandic Pasilassa Helsingissä. Kokouksessa valittiin liitolle uusi puheenjohtaja ja hallitusjäsenet erovuoroisten tilalle seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Henkilövalintojen lisäksi käsiteltiin talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2023.

Liiton puheenjohtajaksi olivat ehdolla Jouko Pitkänen ja Olli Aro. Äänestyksen jälkeen Suomen Taitoluisteluliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin liiton varapuheenjohtajana toiminut espoolainen Jouko Pitkänen. Nykyisessä työssään liikkeenjohdon konsulttina Pitkänen työskentelee merkittävien suomalaisten ja kansainvälisten yritysten toimitusjohtajien, hallitusjäsenten ja hallitusten puheenjohtajien kanssa.

”Otan kiitollisena ja nöyrästi vastaan minulle annetun mandaatin toimia Suomen Taitoluisteluliiton uutena puheenjohtajana.”

Pitkänen on toiminut aktiivina useassa taitoluisteluseurassa muun muassa Espoon Taitoluisteluklubissa, Espoon Jäätaitureissa ja Helsingin Taitoluisteluklubissa. Hänellä on kaksi luistelevaa tytärtä kahdessa eri seurassa, toinen tytöistä on yksinluistelija ja toinen muodostelmaluistelija.

– Otan kiitollisena ja nöyrästi vastaan minulle annetun mandaatin toimia Suomen Taitoluisteluliiton uutena puheenjohtajana. On hienoa, että luottamustoimiin oli ehdolla useita hyviä ehdokkaita ja syysliittokokouksessamme runsaasti jäsenseuroja läsnä. Haluan kiittää lämpimästi vahvasta kannatuksesta ja toivottaa kaikille luottamustoimiin valituille menestystä yhteiseen työhömme, Jouko Pitkänen sanoi.

Äänestyksen jälkeen jatkokaudelle liittohallitukseen valittiin Sini Aarnio-Kurki Helsingistä ja Virpi Hurri Lahdesta sekä uusiksi liittohallituksen jäseniksi kahdeksi vuodeksi Anna Kuusniemi-Laine Espoosta ja Tomi Vähä-Ruohola Tampereelta. Milja Sarkkinen Järvenpäästä valittiin yhdeksi kaudeksi liittohallitukseen Jouko Pitkäsen siirryttyä puheenjohtajaksi.

Hallitusjäseninä jatkavat vuoden 2023 loppuun Nina Dahlström-Weber Helsingistä, Nina Salmela-Mäkelä Kouvolasta ja Mika Saarelainen Helsingistä.  

Lundmarkille Suomen liikuntakulttuurin ja urheilukulttuurin suuri ansioristi

Taitoluistelumaailman pitkäaikaiselle vaikuttajalle Marie Lundmarkille myönnettiin keväällä Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun suuri ansioristi tunnustuksena erityisen ansiokkaasta Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä. Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristin myöntää tasavallan presidentti, ja sen haltijana voi samanaikaisesti olla enintään kaksitoista elossa olevaa suomalaista.  

Marie Lundmark
Marie Lundmark

”Taitoluistelutoiminnan kautta olen saanut paljon ystäviä ja tuttavia sekä kotimaassa että kansainvälisesti.”

Marie Lundmark toimi Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa 49 vuotta ja Kansainvälisen luisteluliiton (ISU) hallituksessa vuodesta 2002.  

– Olen hyvin liikuttunut tänään, kun otan vastaan tämän liikuntakulttuurin ja urheilun suuren ansioristin seurojen läsnä ollessa. Taitoluistelutoiminnan kautta olen saanut paljon ystäviä ja tuttavia sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Olen kasvanut perheessä, jossa urheilu ja opiskelu olivat erittäin merkittävässä roolissa. Minulla on ollut vahva halu jakaa osaamistani myös muiden henkilöiden kanssa Suomessa, Lundmark kertoi liikuttuneena.  

Lundmarkin ansiomerkin luovutustilaisuutta olivat saapuneet juhlistamaan Suomen Taitoluisteluliiton entisiä puheenjohtajia ja liittohallituksen jäseniä 25 vuoden takaa. Lundmarkin ansioristin luovutti Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualueen johtaja Tiina Kivisaari syysliittokokouksen yhteydessä.  
 
– Marien tarmokas ja elegantti työ taitoluistelun eteen on ollut aivan huikeaa niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Hänen uransa on vailla vertaa niin pituudessa kuin monipuolisuudessaan, Tiina Kivisaari hehkutti. 

Seuraseminaarissa puhuttiin tulevaisuuden haasteista 

Tulevaisuustutkija ja työyhteisövalmentaja Ilkka Halava pureutui omassa puheenvuorossaan ympäröivän maailman muuttuviin olosuhteisiin ja siihen, kuina niihin pitäisi valmistautua.

Halavan mukaan digitaalisuus ympärillämme hävittää urheilun mystiikkaa ja transparenssia; yleisölle ei jää enää tähtipölyä, kun koko urheilijan elämä paljastetaan digitaalisesti eri kanavissa.

”Pohtikaa, voisitteko löytää muita keinoja markkinoida toimintaanne kuin lähikauppojen ilmoitustaulut.”

– Ajatelkaa rohkeasti, mihin suuntaan taitoluisteluyhteisöä kannattaa viedä ja työstäkää oman näköistänne tulevaisuutta. Pohtikaa, voisitteko löytää muita keinoja markkinoida toimintaanne kuin lähikauppojen ilmoitustaulut elokuussa ja tammikuussa. Tärkeää on löytää harrastamattomat lapset ja nuoret, Ilkka Halava kannusti.  

Syysliittokokouksen alussa jaetiin uudet tähtimerkit. Lasten ja nuorten tähtimerkin sai Jyväskylän Taitoluisteluseura ja yksinluistelun huippu-urheilun tähtimerkki annettiin Espoon Jäätaitureille.

 

Syysliittokokouksen alussa jaetiin uudet tähtimerkit. Lasten ja nuorten tähtimerkin sai Jyväskylän Taitoluisteluseura ja yksinluistelun huippu-urheilun tähtimerkki annettiin Espoon Jäätaitureille.
Kuvassa Suomen Taitoluisteluliiton väistyvä puheenjohtaja Janne Korhonen, liiton seuratoiminnan kehittäjä Mira Korpinen, Jyväskylän Taitoluisteluseuran puheenjohtaja Aku Vallenius, Espoon Jäätaitureiden puheenjohtaja Anna Kuusniemi-Laine, liiton koulutus- ja seuratoiminnan kehittäjä Sanna Vuorinen ja liiton valmennuspäällikkö Satu Niittynen.