Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Dahlström-Weber: ”Haluan tehdä töitä sen eteen, että harrastaja­määrä kasvaa”

2 helmikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliitolle valittiin viime marraskuussa pidetyssä liittokokouksessa uusi hallitus, joka aloitti toimintansa vuoden alussa. Hallituksessa jatkavat vanhoina jäseninä puheenjohtaja Janne Korhonen, varapuheenjohtaja Sini Aarnio-Kurki, Marko Laaksonen, Marie Lundmark ja Virpi Hurri. Erovuoroisista varapuheenjohtaja Jouko Pitkänen ja Mika Saarelainen äänestettiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Uusina jäseninä valittiin Nina Dahlström-Weber ja Nina Salmela-Mäkelä.

SkatingFinland.fi-sivusto tutustuu kolmiosaisessa sarjassa liittohallituksen tuoreimpiin jäseniin. Toisena esittäytyy hallitustyöskentelyn tammikuussa 2022 aloittanut Nina Dahlström-Weber.

Nina Dahlström-Weber

1. Minkälaisissa vapaaehtois- ja luottamustoimissa aloitit taitoluistelun parissa?
Ensimmäinen muistikuva vapaaehtoistoiminnasta liittyy varustehankinnan järjestämiseen, seuraava seuran kilpailujen järjestelyihin. Siitä se sitten lähti. Toimin Helsingfors Skridskoklubbin yksinluistelutoimikunnan vetäjänä ja jossain vaiheessa minua pyydettiin asettumaan ehdolle seuran hallitukseen. Seuran hallituksessa olin noin kymmenen vuotta eri tehtävissä, yksinluisteluvastaavana, vara-puheenjohtajana ja puheenjohtajana. Olen päässyt vuosien varrella tekemään todella paljon erilaisia asioita taitoluistelun parissa. Olin muun muassa mukana perustamassa yksinluisteluun erikoistunutta Helsingin Taitoluisteluakatemiaa pääkaupunkiseudulle. Enää en toimi minkään seuran hallituksessa, mutta edelleen käyn tekemässä vapaaehtoistyötä, esimerkiksi kuuluttamassa kilpailuissa. Olen ollut myös mukana liiton työryhmissä.

Nina Dahlstöm-Webster aloitti Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa tammikuussa 2022.
Nina Dahlstöm-Weber aloitti Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa tammikuussa 2022.

2. Miksi haluat toimia liittohallituksessa?
Taitoluistelu on upea laji, puhuttiin sitten kilpaurheilusta tai harrastamisesta. Haluan tehdä töitä sen eteen, että lajin tunnettuus ja harrastajamäärä kasvaa. Haluan olla luomassa entistä parempia olosuhteita harjoittelulle, mahdollistamassa hyvää seura-arkea ja vahvistamassa taitoluistelun asemaa suomalaisessa urheilukentässä. 

3. Millaista osaamista tuot hallitustoimintaan? 
Työssäni olen tottunut suunnittelemaan suuria kokonaisuuksia ja palastelemaan ne konreettisiksi operatiivisiksi tehtäviksi. Uskon, että siitä osaamisesta on hyötyä myös liittohallitustyössä. Työni on ajoittain hyvinkin kansainvälistä ja olen tottunut toimimaan osana kansainvälistä yhteisöä. Tunnen myös erittäin hyvin seura- ja taitoluisteluperheiden arkea.

4. Millaiset odotukset sinulla on hallitustyöskentelystä? 
Koska olen toiminut liiton työryhmissä ja osallistunut liiton järjestämiin tapahtumiin ja kokouksiin, olen saanut hieman kosketuspintaa sekä liiton että liittohallituksen tekemiseen. Nyt odotan innolla syvempää yhteistyötä yhteisten tavoitteiden ympärillä.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa? 
On aivan mahtavaa nähdä pienten luistelijoiden ilo ensimmäisten esiintymisten jälkeen. Helsingin vuoden 2009 taitoluistelun EM-kisat ja vuoden 2017 MM-kisat olivat huikeita tapahtumia. Lukuisat muodostelmaluistelun maailmanmestaruudet sekä kotikisojen katon nostattava tunnelma 2019. Niitä on niin monta, pienistä tapahtumista isoihin arvokisa hetkiin! 

6. Tätä et tiennyt minusta:
Rakastan suomalaista lasia ja ihailen suomalaisia lasitaiteilijoita. Olen puhaltanut oman maljakon Riihimäen lasitehtaalla.

7. Millaisten asioiden parissa toimit siviilityössäsi?
Siviilityöni on amerikkalaisen tekologiayrityksen palveluksessa. Toimin suomalaisten teleoperaattoreiden kanssa ja tehtäviini kuuluu muun muassa asiakasjohtaminen ja sopimusneuvottelut.

Hallituskaudet Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa:
Olen ensimmäistä kautta liittohallituksessa.

Muut luottamustoimet:
Aiemmin kymmenen vuotta HSK:n hallituksessa.
Toimin Inclusion & Diversity Championina yrityksessä, jossa työskentelen.

Lue myös
Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Salmela-Mäkelä: ”Jäälajien välillä on paljon synergiaa, josta kumpikin laji voi hyötyä”

7 helmikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Virpi Hurri: ”Taitoluistelu on vienyt sydämen, joskin myös ison osan vapaa-ajasta”

27 tammikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Jouko Pitkänen ja Jukka Puustinen

24 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Varapuheenjohtaja Laura Lepistö, Marko Laaksonen ja Mika Saarelainen

22 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Marie Lundmark ja Sini Aarnio-Kurki

19 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Puheenjohtaja Laura Raitio ja varapuheenjohtaja Janne Korhonen

18 helmikuun, 2020