Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Marie Lundmark ja Sini Aarnio-Kurki

19 helmikuun, 2020 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliitolle valittiin viime marraskuussa pidetyssä liittokokouksessa uusi hallitus, joka aloitti toimintansa vuoden alussa. Hallituksessa jatkavat vanhoina jäseninä puheenjohtaja Laura Raitio, Sini Aarnio-Kurki, varapuheenjohtaja Janne Korhonen, Marko Laaksonen ja Marie Lundmark. Erovuoroisista Laura Lepistö ja Mika Saarelainen äänestettiin uudelle kaksivuotiskaudelle. Uusina jäseninä valittiin Jouko Pitkänen ja Jukka Puustinen.

SkatingFinland.fi-sivusto esittelee hallituksen jäsenet neliosaisessa sarjassa. Toisessa osassa kysymyksiin vastaavat Marie Lundmark ja Sini Aarnio-Kurki.

Marie Lundmark

1. Minkälaisissa vapaaehtois- ja/tai luottamustoimissa aloitit taitoluistelun parissa?
Olin ohjaaja Turun Riennon Taitoluistelussa ja toimin tuomarina kansallisissa sekä kansainvälisissä kilpailuissa ilman korvausta. Alkuvuosina tullessani Helsinkiin SM-tuomariksi, liitto ei maksanut edes hotellihuonetta, vaan asuin tuttavien luona.

2. Miksi haluat toimia liittohallituksessa?
Olen aina halunnut työskennellä taitoluistelun hyväksi eri tehtävissä. Työni on ollut antoisaa ja haastavaa. Minulla on ollut ilo työskennellä seurojen toimihenkilöiden, liiton toimiston väen sekä liittohallituksen ja eri toimikuntien jäsenten kanssa. Yritän olla aktiivinen kaikissa taitoluistelulajeissa ja luistelijat ovat olleet aina minulle lähellä sydäntä. Taitoluistelussa tarvitaan myös uutta dynaamista ajattelua, ja se on se, mikä on myös minua kiinnostanut koko ajan.

3. Millaista osaamista tuot hallitustoimintaan? 
Tuon hallitustoimintaan monipuolista tuntemusta eri taitoluistelulajeista ja niiden kehittämistarpeista. Olen ollut teknillinen delegaatti kaksissa olympialaisissa: Sochissa 2014 ja Pyeongchangissa 2018. Seuraavan kerran olen samoissa tehtävissä Pekingissä 2022.

Lisäksi olen ollut ISU:n hallituksen ja lukuisten komiteoiden jäsenenä, ISU:n edustajana monissa ISU:n mestaruuskilpailuissa, FISU:n International University Games/Universiade -vastuuhenkilönä ja teknisen komitean jäsenenä, STLL:n puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä, tuomaritoimikunnan, sääntötoimikunnan ja kansainvälisen toimikunnan jäsenenä sekä Suomen Olympiakomitean hallituksen ja valtuuskunnan jäsenenä.

STLL:n liittohallitus Marie Lundmark
Marie Lundmark

4. Mikä hallitustyöskentelyssä on yllättänyt? 
Hyvä ilmapiiri ja rakentavat keskustelut.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Erityisiä hetkiä ovat olleet valinta ISU:n hallitukseen vuonna 2002 Kiotossa ja STLL:n edustajien minulle antama lahja Tarja Ristasen johdolla. Myös Urheilugaalassa saamani ”Urheilulähettilään Uuno” ja kaikki saamani urheilun ansiomerkit ovat asioita, joista olen iloinen ja kiitollinen. Ylipäänsä on hienoa, kun voi seurata kilpailuja ja keskustella luistelijoiden, valmentajien ja monien lajifajien kanssa. Olen saanut ylpeänä todistaa, kun suomalaiset luistelijat onnistuvat kilpailuissa ja menestystä on juhlittu lukusia kertoja mieleenpainuvissa mitalitilaisuuksissa.

6. Tätä et tiennyt minusta:
En osaa sanoa, olen henkilö, joka on jo paljastanut kaikki heikkoudet ja myös vahvuudet.

7. Millaisten asioiden parissa toimit siviilityössäsi?
Olen eläkkeellä. Työurani aikana toimin projektipäällikkönä ja tietopalvelupäällikkönä teollisuusyritys Partekilla. Olen myös vastannut johdon tietojärjestelmistä ja Business Intelligence -toiminnan kehittämisestä.

Hallituskaudet Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa:
STLL:n hallituksessa 47 vuotta.


Sini Aarnio-Kurki

1. Minkälaisissa vapaaehtois- ja/tai luottamustoimissa aloitit taitoluistelun parissa?
Olin ensimmäisen kerran vapaaehtoisena Finlandia Trophyssa vuonna 2007 tai 2008. Sen jälkeen olen ollut kaikissa Suomessa pidetyissä arvokilpailuissa jossain tehtävässä. Spesialististina olen aloittanut lähemmäs kymmenen vuotta sitten, ja jossain vaiheessa minulta tiedusteltiin kiinnostuksesta lähteä mukaan myös hallitustyöhön seuratasolla. 

2. Miksi haluat toimia liittohallituksessa?
Haluan olla mukana vaikuttamassa siihen, että taitoluistelu on jatkossakin vetovoimainen laji – niin kilpailulajina kuin harrastuksena kaikille liikkujille, omalla tasollaan, ikään katsomatta. Toivon, että saamme luistelijoiden ja lajin toimijoiden kanssa kehitettyä lajikulttuuria positiivisempaan ja turvallisempaan suuntaan.
Lajiyhteisö tarvitsee entistä enemmän me-henkeä ja tiedonvaihtoa hyvistä käytännöistä valtakunnallisesti, jotta seuroihin saadaan edelleen uusia luistelijoita, ja jotta lajin parissa työskentelevät jaksavat omassa työssään niin valmentajina kuin seuratyöntekijöinä. Omalla esimerkillä toivon viestiväni myös siitä, että oman kilpailu-uran jälkeen taitoluistelumaailmassa on paljon mahdollisuuksia jatkaa lajin parissa erilaisissa rooleissa vapaaehtoisena.

3. Millaista osaamista tuot hallitustoimintaan?
Ensisijaisesti haluan tuoda hallitustyöskentelyyn entisenä muodostelmaluistelun arvokilpailuedustajana luistelijan kokemuksen ja lajitietämyksen. Valmennus- ja arvioijakokemukseni perusteella pystyn hahmottamaan kokonaisuuksia lajin eri toimijoiden kannalta. Aloittelevan luistelijan vanhempana pyrin katsomaan toimintaa myös tulevaisuutta ajatellen niin, että lajin parissa on mahdollista kasvaa mielekkäässä ympäristössä. 

STLL:n liittohallitus Sini Aarnio-Kurki
Sini Aarnio-Kurki

4. Mikä hallitustyöskentelyssä on yllättänyt?
Jo ennen oman hallitustyöskentelyni alkua oli tiedossa, että asioita on paljon käsiteltävänä ja työstettävänä eri asioihin liittyen. Tunsin liittohallituksesta ja liitosta useimmat ihmiset aiemman yhteistyön ansiosta, joten tiesin porukan olevan mukava ja tehokas tiimi. Yllätys ei ole ollut sekään, että vaikka muutoksia ja uudistuksia haluttaisiin joskus tehdä nopeasti, niin aina se ei ole mahdollista. Jotkut asiat vaativat enemmän aikaa, kun taas toiset voidaan toteuttaa nopeammin. En ehkä ole siis varsinaisesti yllättynyt mistään.

5. Hienoin hetkesi lajin parissa?
Tähän on vaikea vastata, sillä hienoja hetkiä on kertynyt aivan mieletön määrä niin omalta luistelu-uralta, valmennustyöstä kuin vapaaehtoishommista vuosien varrella! Luistelijana hetkistä hienoimmat ovat varmasti kolme voitettua MM-kultaa Marigold IceUnityn riveissä. Valmentajana vaalin mielessäni muistoa kultaisen kauniista kaudesta omien minoreideni kanssa ja vapaaehtoisuralta hienoin ja itseä eniten liikuttanut hetki ja tapahtuma on ollut vuoden 2017 kotikisojen avajaiset, joiden järjestelytiimissä olin mukana.

6. Tätä et tiennyt minusta:
Olen kilpaillut Suomen Pelkokertoimessa maailmanmestareiden jaksossa muodostelmaluistelun edustajana. Jakso kuvattiin Argentiinassa ja kilpakumppaneina olivat muun muassa Janne Ahonen ja Matti Nykänen.

7. Millaisten asioiden parissa toimit siviilityössäsi?
Työskentelen julkisoikeudellisessa yhdistyksessä, jonka toiminnan tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ensisijaisesti viestinnän ja koulutuksen keinoin. Lisäksi olen valmentanut muodostelmaluistelijoita vuodesta 2007. Nykyään valmennustyölle ei juuri riitä aikaa, mutta se on hyvää vastapainoa toimistotyölle.

Hallituskaudet Suomen Taitoluisteluliiton liittohallituksessa:
Ensimmäinen kausi menossa, jäsen vuodesta 2019.
Muut luottamustoimet:
Espoon Taitoluisteluklubin hallituksen jäsen vuodesta 2016.

Seuraavaksi esittelyvuorossa varapuheenjohtaja Laura Lepistö, Marko Laaksonen ja Mika Saarelainen.

Lue myös
Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Salmela-Mäkelä: ”Jäälajien välillä on paljon synergiaa, josta kumpikin laji voi hyötyä”

7 helmikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Nina Dahlström-Weber: ”Haluan tehdä töitä sen eteen, että harrastaja­määrä kasvaa”

2 helmikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Virpi Hurri: ”Taitoluistelu on vienyt sydämen, joskin myös ison osan vapaa-ajasta”

27 tammikuun, 2022

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Jouko Pitkänen ja Jukka Puustinen

24 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Varapuheenjohtaja Laura Lepistö, Marko Laaksonen ja Mika Saarelainen

22 helmikuun, 2020

Tietoa lajista

STLL:n liittohallitus esittäytyy

Puheenjohtaja Laura Raitio ja varapuheenjohtaja Janne Korhonen

18 helmikuun, 2020