Tapahtumat

"Hallin puitteet ovat taitoluistelulle tutut ja toimivat"

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 siirtyvät Espoo Metro Areenalle 

1 huhtikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Kansainvälinen luisteluliitto (ISU) myönsi syksyllä 2020 taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut järjestettäväksi Hartwall Arenalla. Hallin ollessa toistaiseksi suljettu, ISU on vahvistanut kokouksessaan kilpailujen uudeksi tapahtumapaikaksi Espoo Metro Areenan. EM-kilpailut järjestetään 25.–29. tammikuuta 2023.

Suomen Taitoluisteluliitto järjestää Metro Areenalla vuosittain kansainvälisen Finlandia Trophy Espoo -taitoluistelukilpailun.  

– Metro Areenan puitteet ovat taitoluistelulle tutut ja toimivat. Positiivista on myös se, että halli on metron myötä katsojille helposti saavutettavissa. Meillä on ollut hyvä yhteistyö jo Finlandia Trophyn osalta sekä Metro Areenan että Espoon kaupungin kanssa, joten tämä on sille luonnollinen jatkumo, EM2023-kilpailujen pääsihteeri ja Suomen Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo kertoo.

– Toivotamme eurooppalaiset huippuluistelijat ja yleisön lämpimästi tervetulleiksi. Espoossa on erinomaiset valmiudet myös kansainvälisten suurtapahtumien järjestämiseen ja hyvät puitteet huipputaitoluistelulle. EM-kilpailut tuovat näkyvyyttä lajille, motivoivat ja lähentävät harrastavia nuoria ja lapsia heidän esikuviinsa, Espoon elinvoimajohtaja Mervi Heinaro sanoo. 

Suomi kokenut kilpailujärjestäjä

Kymmenen viime vuoden aikana Suomen Taitoluisteluliitto on järjestänyt useita taitoluistelun arvokilpailuja: vuonna 2009 EM-kilpailut ja vuonna 2017 MM-kilpailut, minkä lisäksi se isännöi Grand Prix -kilpailua syksyllä 2018. Muodostelmaluistelun MM-kilpailut on järjestetty kahdesti, vuosina 2011 ja 2019. 

Samassa Kansainvälisen luisteluliiton kokouksessa vahvistettiin myös taitoluistelun Challenger-sarjan Finlandia Trophy Espoo -kilpailun ajankohta. Järjestyksessään 26. Finlandia Trophy Espoo järjestetään Metro Areenalla 6.–9.10.2022.

Lue myös
Tapahtumat

”Tule sellaisena kuin olet”

Espoossa tammikuussa 2023 järjestettävien taitoluistelun EM-kilpailujen teemana tasa-arvo ja moni­muotoisuus 

2 kesäkuun, 2022

Tapahtumat

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 järjestetään Hartwall Arenalla

15 maaliskuun, 2021