Tapahtumat

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 järjestetään Hartwall Arenalla

15 maaliskuun, 2021 STLL Hartwall Arena

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on päättänyt kokouksessaan, että taitoluistelun Euroopan mestaruuskilpailut järjestetään Hartwall Arenalla 25.–29.1.2023.  Kansainvälinen luisteluliitto ISU, myönsi kilpailut Suomelle lokakuussa 2020 pitämässään kokouksessa.   

– Tavoitteenamme on järjestää kaikkien aikojen EM-kilpailut tutussa ympäristössä hyvien ja ekologisten liikenneyhteyksien päässä, Suomen Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Janne Korhonen iloitsee. 

Hartwall Arena oli edellisen kerran taitoluistelun arvokilpailujen näyttämönä vuonna 2017, kun Suomessa järjestettiin lajin MM-kilpailut.   

– Meillä oli kolme vaihtoehtoa kisahalliksi loppumetreille saakka, mutta päädyimme järjestämään kilpailut Helsingissä, Hartwall Arenalla, jonka puitteet ovat meille tutut ja toimivat. Lisäksi päätökseen vaikutti hyvä yhteistyö aikaisempien kilpailujen osalta Helsingin kaupungin kanssa, EM2023-kilpailujen pääsihteeri Outi Wuorenheimo kertoo.

– Olen iloinen, että Helsinki saa kahden vuoden kuluttua jälleen toimia taitoluistelun EM-kisojen näyttämönä. Helsingin vahvuudet – toimivuus, turvallisuus ja puhtaus – tulevat olemaan haluttuja ominaisuuksia tapahtumien järjestämisessä pandemianjälkeisessä ajassa. On hienoa, että helsinkiläiset pääsevät taas tulevaisuudessa nauttimaan maailmanluokan tapahtumatarjonnasta omassa kotikaupungissaan, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Kymmenen viime vuoden aikana Suomen Taitoluisteluliitto on järjestänyt taitoluistelun puolella EM-kilpailut vuonna 2009, MM-kilpailut 2017 ja lisäksi Grand Prix -kilpailun syksyllä 2018. Muodostelmaluistelun senioritason MM-kilpailut on järjestetty vuosina 2011 ja 2019. 

Lue myös
Tapahtumat

”Tule sellaisena kuin olet”

Espoossa tammikuussa 2023 järjestettävien taitoluistelun EM-kilpailujen teemana tasa-arvo ja moni­muotoisuus 

2 kesäkuun, 2022

Tapahtumat

"Hallin puitteet ovat taitoluistelulle tutut ja toimivat"

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 siirtyvät Espoo Metro Areenalle 

1 huhtikuun, 2022