Tapahtumat

”Tule sellaisena kuin olet”

Espoossa tammikuussa 2023 järjestettävien taitoluistelun EM-kilpailujen teemana tasa-arvo ja moni­muotoisuus 

2 kesäkuun, 2022 Kaisa Viitanen STLL

Tammikuussa Suomessa pidettävien taitoluistelun EM-kilpailujen markkinointi käynnistyi vauhdikkaasti. Kilpailujen teemassa halutaan painottaa vahvasti tasa-arvoa ja monimuotoisuutta. 

Suomen Taitoluisteluliitto lähtee EM-markkinoinnissaan kahdella napakasti muotoillulla pääviestillä: ”Jäällä saat olla sinä” ja ”Tule sellaisena kuin olet”. Molemmat viestit korostavat sekä lajin harrastajien että katsojien tasa-arvoa ja monimuotoisuutta sekä sitä, että laji sopii kaikille sukupuolille. 

EM-kilpailujen pääsihteeri Outi Wuorenheimo
EM-kilpailujen pääsihteeri Outi Wuorenheimo Kuva Sari Niskanen

– Meillä on pula pojista lajin parissa. EM-kilpailuissa nähtävällä huippuluistelulla haluamme osoittaa, ettei laji ole vain taiteellinen vaan myös hyvin fyysinen ja urheilullinen, sanoo EM-kilpailujen pääsihteeri Outi Wuorenheimo

– Haluamme rikkoa stereotypioita. Taitoluistelua pidetään valitettavasti – asia on tullut esiin useissa eri tutkimuksissa – hyvin elitistisenä ja pääsääntöisesti naisten kilpailulajina, jonka seuraaminen kiinnostaa lähinnä yli 45-vuotiaita naisia, Wuorenheimo jatkaa. 

Suomen Taitoluisteluliitolle kansainvälisten kilpailujen järjestäminen on merkittävä varainhankintamahdollisuus ja tilaisuus nostaa lajin tunnettuutta. 

– Toiveemme on täyttää katsomot koko kilpailuviikon ajaksi. Haluamme tarjota elämyksen, joka koskettaa niin vannoutuneita lajin seuraajia kuin ensimmäistä kertaa taitoluistelukilpailuissa mukana olevia, Wuorenheimo lisää.  

Jotta kiinnostus tapahtumaa kohtaan herää, sen on oltava koskettava ja samalla hauska kokemus. 

– Toki urheilusuoritusten aikana kunnioitetaan aina lajin kilpailusääntöjä, mutta meillä on paljon mahdollisuuksia näyttää lajimme monipuolisuutta. Avajaisista tulee valitsemiemme teemojen mukaiset, ja lisäksi meillä on aina jäädytystauot käytettävissämme. Myös kansainvälinen luisteluliitto ISU on toivonut jäädytystaukojen ajaksi yleisön aktivointia. 

Tavoitteena täysi katsomo  

Outi Wuorenheimo toivoo, että jo käynnistyneen EM-markkinoinnin myötä kiinnostus tulla katsomaan taitoluistelua herää erilaisissa yleisöryhmissä. 

– Tapahtuman toivotaan keräävän jään äärelle niin eri-ikäisiä taide-elämyksistä nautiskelijoita kuin huippu-urheilua rakastavia. Olisin myös onnellinen nähdessäni Metro Areenalla runsain määrin yritysasiakkaita, jääkiekon MM-kisojen tunnelmasta innostunut, Wuorenheimo sanoo. 

– Ja että heillä käyntinsä jälkeen on se klassinen tunne, että urheilu on parasta paikan päällä katsottuna, Wuorenheimo lisää. 

”Tapahtuman toivotaan keräävän jään äärelle niin eri-ikäisiä taide-elämyksistä nautiskelijoita kuin huippu-urheilua rakastavia.”

Kilpailujen monimuotoisuutta korostavassa markkinointiviestinnässä on nostettu esille upeat kärkiluistelijamme. Kuvauksiin osallistuneet Emmi Peltonen, Jenni Saarinen, Juulia Turkkila, Matthias Versluis ja Roman Galay ovat kiittäneet EM-kilpailujen markkinoinnin kahta perusviestiä: ”Jäällä saat olla sinä” ja ”Tule sellaisena kuin olet”. 

– Tasa-arvoa pidän tärkeänä ihan kaikessa elämisessä ja tasa-arvo on nykyaikaa, vaikka totta kai siinä on aina kehitettävää! Suomessa tasa-arvo toteutuu mielestäni aika hyvin, Emmi Peltonen sanoo.  

Jäätanssija Juulia Turkkila kokee puolestaan hyvin tärkeäksi sen, että lajissa saa ja voi tuoda jäälle omaa persoonaa mukaan. Hän korostaa myös luistelijan ja katsomon yhteyttä. 

– Luistelijana on aina kiva, että yleisössä on monenlaisia katsojia ja että kaikki katsojat tuntevat olevansa tervetulleita. 

Hanki EM-liput ajoissa

Taitoluistelun EM-kilpailut käydään Metro Areenalla Espoossa 25.–29. tammikuuta 2023. All event -lippujen myynti käynnistyi toukokuussa.

Myynnissä on kaksi erilaista lippupakettia. Ensimmäinen paketti sisältää kaikki kahdeksan kilpailutapahtumaa ja harjoitukset pääareenalla. Toinen paketti edellä mainittujen lisäksi kilpailujen loppunäytöksen. All event -lippujen hinnat ovat 194–924 euroa.

Yksittäiset liput tulevat myyntiin 23.8. klo 10.00.

Liput myy Ticketmaster.

Lue myös
Tapahtumat

"Hallin puitteet ovat taitoluistelulle tutut ja toimivat"

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 siirtyvät Espoo Metro Areenalle 

1 huhtikuun, 2022

Tapahtumat

Taitoluistelun EM-kilpailut 2023 järjestetään Hartwall Arenalla

15 maaliskuun, 2021