Tapahtumat

Taitoluistelijat kilpailevat Suomen mestaruuksista Vantaalla

12 joulukuun, 2019 Mila Kajas-Virtanen, Elina Virokannas Antti Lehto ja Kari Pajunen

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 14.–15.12.2019 Trio Areenalla Vantaan Tikkurilassa. Mestaruuksien lisäksi Suomen ykkösluistelijat tavoittelevat paikkoja tammikuussa 2020 Grazissa pidettäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomi on lunastanut peräti kolme paikkaa naisten sarjaan. Miesten sarjaan ja jäätanssiin paikkoja on jaossa yksi kumpaankin. Pariluisteluun Suomella ei ole ehdokkaita.

Luvassa mielenkiintoinen viikonloppu

Etukäteisasetelmat seniorinaisten SM-kilpailuun ovat poikkeuksellisen jännittävät. Hallitseva EM-pronssimitalisti ja Suomen mestari Viveca Lindfors ei ole kyennyt kilpailemaan kuluvalla kaudella selkäongelmien vuoksi ja joutuu jättämään myös SM-kilpailun väliin. Haasteita alkukaudella on ollut myös Emmi Peltosella, kaksinkertaisella Suomen mestarilla vuosilta 2017 ja 2018. Jalkavaivat viivästyttivät kauden aloitusta ja alla ovat vain marraskuussa käydyt Volvo Open Cup Latviassa ja Venäjän GP-osakilpailu.

Sen sijaan viime vuoden SM-pronssimitalisti Jenni Saarinen on esittänyt alkukaudella vahvoja otteita ja parantanut ennätystään huimasti. Hän pitää hallussaan naisten tämän kauden kärkitulosta 181,20, jonka hän saavutti kansainvälisessä Finlandia Trophy Espoo -kilpailussa lokakuussa. Paikkaa podiumilta tavoittelee useampi luistelija, kuten esimerkiksi Sofia SulaLinnea Ceder ja Vera Stolt, jotka ovat kauden pistevertailussa Saarisen ja Peltosen jälkeen sijoilla 3–5.

Sen sijaan viime vuoden SM-pronssimitalisti Jenni Saarinen on esittänyt alkukaudella vahvoja otteita ja parantanut ennätystään huimasti.

Neljän seniorimiehen joukossa ennakkosuosikkina kisaan lähtee hallitseva Suomen mestari Roman Galay. Pietarin ja Vantaan Myyrmäen välillä sukkuloivan Galayn kansainvälinen piste-ennätys on syyskuulta Italian Lombardia Trophysta 203,52. Viisinkertainen Suomen mestari ja moninkertainen arvokilpailuedustaja Valtter Virtanen on vahvin Galayn haastaja. Seniorisarjaan tällä kaudella nousseilta 18-vuotiailta Lauri Lankilalta ja Mikla Rasialta tullaan näkemään keskinäinen kamppailu mitalisijasta.

Hallitseva Suomen mestari Roman Galay lähtee miesten kilpailuun ennakkosuosikkina.

Jäätanssissa nähdään uudet mestarit, kun hallitseva mestaripari Juulia TurkkilaMatthias Versluis eivät osallistu kilpailuun. Turkkila on kärsinyt koko syksyn niskavammasta ja vaikka toipuminen on jo loppusuoralla, osallistuminen SM-kilpailuun on liian varhaista. Ensimmäistä yhteistä kautta luistelevien Yuka Oriharan ja Juho Pirisen ura on puolestaan edennyt komeettamaisesti. Syyskuussa Nepela Memorialissa tehty ennätys 166,94 on kauden suomalainen kärkitulos. Cecilia Törnin kanssa useita Suomen mestaruuksia ja arvokisaedustuspaikkoja kahmineen Jussiville Partasen rinnalla tullaan näkemään uusi tuttavuus, yksinluistelu- ja valmennustaustalta jäätanssijaksi siirtynyt Arina Klinovitskaya. Pari on harjoitellut vasta puolisen vuotta yhdessä. Ennen SM-viikonloppua heillä on allaan vasta yksi kilpailu.

SM-mitalit jaossa myös junioreille

SM-seniorien lisäksi mestaruudet ratkotaan SM-junioritasolla tyttöjen ja poikien sarjoissa sekä jäätanssissa. Juniorityttöjä on mukana 22 valintakilpailujen kautta paikan lunastanutta lupaavaa luistelijaa. Junioripoikia kisaan osallistuu ilahduttavasti seitsemän ja jäätanssissa junioripareja on mukana kolme. Tyttöjen sarjassa Janna Jyrkisellä on hallussaan kauden parhaat pisteet ja pojissa Matias Lindforsilla. Juniorijäätanssissa ennakkosuosikit ovat Margareta Poutiainen ja Mirko Niskanen.

SM-kilpailut yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa järjestää Helsingfors Skridskoklubb, Suomen vanhin yhä toimiva taitoluisteluseura.


Mikäli et pääse paikan päälle katsomaan, voit seurata kisoja livenä lauantaina ja sunnuntaina osoitteessa www.skatingfinland.fi ja Ruutu+ -kanavalla. Yle Areenassa näytetään senioreiden kilpailut.

Lisätietoja:
Luistelujärjestykset ja tulokset
Season Best -listaus
Arvokilpailujen valintakriteerit

SM-kilpailujen aikataulu

Lauantai 14.12.2019

10.00–10.55 SM-juniorit pojat, lyhytohjelma
11.10–14.00 SM-juniorit tytöt, lyhytohjelma
14.15–14.45 Avajaiset
15.00–15.25 SM-juniorit, jäätanssi, rytmitanssi
15.25–15.50 SM-seniorit, jäätanssi, rytmitanssi
15.55–16.25 SM-seniorit, miehet, lyhytohjelma
16.45–18.08 SM-seniorit, naiset, lyhytohjelma

Sunnuntai 15.12.2019

10.00–11.02 SM-juniorit, pojat, vapaaohjelma
11.20–14.33 SM-juniorit, tytöt, vapaaohjelma
14.55–15.22 SM-juniorit, jäätanssi, vapaatanssi
15.23–15.52 SM-seniorit, jäätanssi, vapaatanssi
15.55–16.32 SM-seniorit, miehet, vapaaohjelma
16.50–18.35 SM-seniorit, naiset, vapaaohjelma

Kaikkien sarjojen palkintojenjako heti naisten kilpailun päätyttyä.

Lue myös
Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Emmi Peltonen taituroi Suomen mestaruuteen

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Roman Galay uusi Suomen mestaruuden

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle Suomen mestaruus ja ennätyspisteet

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Junioreille uudet Suomen mestarit

Nella Pelkonen ja Jan Ollikainen sarjojensa voittajat

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Jenni Saarinen johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen, Roman Galay miesten kärjessä

14 joulukuun, 2019

Kiss & Cry

Kukkalapset nostalgisissa asuissa taitoluistelun SM-kilpailuissa

12 joulukuun, 2019