Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Emmi Peltonen taituroi Suomen mestaruuteen

15 joulukuun, 2019 STLL Jari Marttila ja Johannes Ollikainen

SM-lyhytohjelmassa haparoinut Emmi Peltonen näytti sisunsa vapaaohjelmassa ja luisteli kolmanteen Suomen mestaruuteensa sunnuntaina Vantaalla. Voittopisteet 174,29 ovat Peltosen kauden toistaiseksi paras tulos.

– Lähdin vapaaohjelmassa tekemään vain yhden asian kerrallaan. Oli ihanaa nähdä, minkätyyppisen vappiksen pystyin tekemään viime ajoista huolimatta, Emmi Peltonen kertoi kilpailun jälkeen.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Peltonen loukkasi jalkansa nivelsiteet kesällä, ja on pystynyt harjoittelemaan täysillä vasta viimeiset viikot.

”Nyt tarvitaan vain lisää toistoja. Joululomasta ei siis puhuta, nyt tehdään niitä treenejä, jotka jäivät kesällä tekemättä.”

Peltosen vapaaohjelmassa oli vielä hiukan helpotusta, esimerkiksi kahden kolmoishypyn yhdistelmää ei nähty. Mutta toisaalta hän pystyi lataamaan ohjelmaan muun muassa komean kolmoislutzin. Hyppyä on yhtä komeana harvoin nähty Etelä-Vantaan Taitoluistelijoita edustavan naisen ohjelmassa.

– Nyt tarvitaan vain lisää toistoja. Joululomasta ei siis puhuta, nyt tehdään niitä treenejä, jotka jäivät kesällä tekemättä.

Lyhytohjelman jälkeen johdossa ollut Jenni Saarinen sortui myös hyppyjen helpotuksiin ja kolmoisflippi päätyi jään pintaan. Kauden kärkinaisen pettymys oli suuri. Kooveen Saarinen keräsi SM-kisoissa yhteispisteet 172,44 ja otti uransa neljännen SM-hopean.

Pronssimitalistin riemulla ei sen sijaan ollut rajoja. Upean vapaaohjelman luistellut Espoon Jäätaitureiden Linnea Ceder saavutti uransa ensimmäisen naisten SM-mitalin pistein 160,87, ja saavutuksen Ceder nimesi uransa tähänastiseksi kohokohdaksi.

Jenni Saarisella, Emmi Peltosella ja Linnea Cederillä on naisista kovimmat pistetulokset tällä kaudella. Taitoluisteluliitto nimeää Suomen kolme naisedustajaa EM-kilpailuihin muutaman päivän kuluessa. Valintakriteerinä on Season Best -tulokset.

Taitoluistelun SM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Roman Galay uusi Suomen mestaruuden

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Yuka Oriharalle ja Juho Piriselle Suomen mestaruus ja ennätyspisteet

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Junioreille uudet Suomen mestarit

Nella Pelkonen ja Jan Ollikainen sarjojensa voittajat

15 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelun SM-kilpailut

Jenni Saarinen johtaa naisten kilpailua lyhytohjelman jälkeen, Roman Galay miesten kärjessä

14 joulukuun, 2019

Tapahtumat

Taitoluistelijat kilpailevat Suomen mestaruuksista Vantaalla

12 joulukuun, 2019

Kiss & Cry

Kukkalapset nostalgisissa asuissa taitoluistelun SM-kilpailuissa

12 joulukuun, 2019