Tapahtumat

Emmi Peltonen neljänneksi Volvo Open Cupissa Latviassa

9 marraskuun, 2019 STLL STLL ja Juho Pirinen

Emmi Peltonen avasi kilpailukautensa viikonvaihteessa Volvo Open Cupissa Latviassa. Perjantaina uudet lyhytohjelman ennätyspisteensä luistellut Peltonen ei onnistunut lauantaina vapaaohjelmassaan suunnitelmien mukaisesti. Hän saavutti kilpailussa yhteispisteet 158,40 ja sijoittui neljänneksi.

Näyttävällä kolmoistulppi-kaksoistulppi-yhdistelmällä vapaaohjelmansa avannut Peltonen takelteli muissa hyppyelementeissään. Sen sijaan ohjelman piruetit sekä askelsarja sujuivat laadukkasti ja ne arvioitiin järjestäen vaikeimmalle eli nelostasolle.

”Pitkän kilpailutauon jälkeen on kuitenkin hienoa, että lyhytohjelma onnistui, ja eiköhän vapaaohjelmakin jo ensi viikolla GP-kilpailuissa suju.”

– Teknisesti kaikki asiat ovat kyllä hallussa ja kuuden minuutin verryttely ennen kilpailusuoritusta sujui tänäänkin erinomaisesti. Ohjelman alkupuolen hyppyelementteihin kuitenkin osui kaksi täysin yllärinä tullutta kaatumista, jotka katkaisivat keskittymisen. Pitkän kilpailutauon jälkeen on kuitenkin hienoa, että lyhytohjelma onnistui, ja eiköhän vapaaohjelmakin jo ensi viikolla GP-kilpailuissa suju. Meillä on hyvä motivaatio päällä, Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio sanoi.

Seuraavan kerran Peltonen kilpailee ensi viikolla 15.–17. marraskuuta Venäjällä luisteltavassa Rostelecom Cupissa, joka on yksi GP-sarjan osakilpailuista.

Volvo Open Cupin naisten kilpailun voitti Valko-Venäjän Viktoria Safonova 181,88 pisteellä.

Yuka Orihara ja Juho Pirinen kolmanneksi

Yuka Orihara ja Juho Pirinen iloitsivat ensimmäisestä kansainvälisistä kilpailuista voittamastaan mitalista Volvo Open Cupissa.

Jäätanssijat Yuka Orihara ja Juho Pirinen luistelivat kahdella vahvalla ohjelmalla kolmanneksi Volvo Open Cupissa.

Pari lähti vapaatanssiin hyvistä asetelmista kolmantena luisteltuaan ennätyspisteensä 67,48 rytmitanssista. Maija Poppanen -elokuvasta tutun musiikin tahtiin luisteltu ohjelma oli vauhdikas ja elementeiltään laadukas. Suoritus jatkoi, vasta viime keväänä harjoittelun yhdessä aloittaneiden, Oriharan ja Pirisen nousujohteista kautta.

Herkkä vapaatanssi kerrytti pistesaalista 96,89 pisteellä ja kokonaispisteet olivat 164,37.

– Olemme tosi tyytyväisiä, että olemme palkintokorokkeella. Vapaatanssi sujui hyvin, ilman mitään suurempia virheitä. Tämä on ollut tosi nousujohteinen kausi meille, iloitsi vasta viime keväänä yhdessä harjoittelun aloittanut pari.

Kilpailun voitti viime kauden junioreiden MM-pronssimitalistipari, Venäjän Sofia Shevchenko – Igor Eremenko pistein 194,51.