Tapahtumat

Grand Prix Espoon naisten kilpailun ylivoimaiseen voittoon Kaori Sakamoto

Nella Pelkonen nousi upeasti kuudenneksi

18 marraskuun, 2023 STLL Antti Lehto

Espoon Metro Areenalla käytävä taitoluistelun Grand Prix -osakilpailu jatkui lauantaina vapaaohjelmilla. Naisten kilpailussa Nella Pelkonen sijoittui suomalaisista parhaana kuudenneksi pistein 172,88. Pelkosen ohjelma oli puhdas lukuun ottamatta ilmapalloksi jäänyttä kolmoislutzia.

– Olen päällisin puolin tyytyväinen suoritukseeni. Toki harmittaa se lutz, koska tiedän, että osaan sen. Nyt täytyy vain harjoitella lisää ja keskittyä huolelliseen tekemiseen, Nella Pelkonen kertoi.

”Nyt täytyy vain harjoitella lisää ja keskittyä huolelliseen tekemiseen.”

Vasta 16-vuotias Janna Jyrkinen epäonnistui harmittavasti vapaaohjelmassaan ja putosi lyhytohjelman kuudennelta sijalta 11:nneksi. Kokonaispisteet 153,74 jäivät kauas Jyrkisen ennätyspisteistä.

– Eilisen kilpailun jälkeen alkoi heikottaa ja olo tuntui kipeältä. Hyppyjä piti vähän helpottaa suorituksen aikana, Janna Jyrkinen summasi pettyneenä.

Janna Jyrkinen ei yltänyt parhaaseensa Grand Prix Espoon vapaaohjelmassa ja sijoittui kokonaiskilpailussa sijalle 11.
Janna Jyrkinen

Oona Ounasvuoren vapaaohjelma alkoi vahvasti upealla kolmois-kolmoisyhdistelmällä ja kaksoisakselilla. Valitettavasti sen jälkeen ohjelma eteni epäonnisesti. Lopullinen sijoitus 12:s pistein 144,16.

– Harmittaa, että en saanut hyvää latautumista tälle päivälle. Alku meni tosi hyvin, mutta sitten pakka hajosi neljännen hypyn kohdalla. Mutta kokemuksena tämä ensimmäinen GP-kilpailu on ollut hieno, Oona Ounasvuori mietti.

Oona Ounasvuoren debyytti Grand Prix Espoon jäällä jäi vaisuksi.
Oona Ounasvuori

Suomella on tammikuussa Liettuassa pidettäviin Euroopan mestaruuskilpailuihin kaksi maapaikkaa naisten kilpailuun. Niistä käydään kovaa kilpailua suomalaisnaisten kesken. Grand Prix Espoossa luistelleiden suomalaisten lisäksi Emmi Peltonen tavoittelee paikkaa EM-kilpailuihin.

Grand Prix Espoon naisten kilpailun voittoon luisteli ylivoimaisesti hallitseva maailmanmestari Japanin Kaori Sakamoto pistein 205,21. Toiseksi sijoittui hänen maannaisensa Rion Sumiyoshi pistein 190,21. Yhdysvaltojen Amber Glenn teki upean nousun lyhytohjelman sijalta 11. kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 185,39.

Espoon kilpailu on yksi ISU:n kuuden Grand Prix -osakilpailun sarjaa, jonka perusteella kuusi luistelijaa tai paria lunastaa paikkansa 7.–10. joulukuuta Pekingissä käytävään finaaliin. Viikon päästä kilpailtava Japanin-osakilpailu on sarjan viimeinen.