Henkilöt

Viveca Lindfors matkalla täyteen iskuun

4 syyskuun, 2019 Kaisa Viitanen STLL / Nina Kellokoski

EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei aio hötkyillä kauden aloituksessaan. Syksyn päätähtäin on marraskuun Grand Prix -kilpailuissa, ja sitä ennen on vielä hyvin aikaa kuntoutua täysin viime talven rasitusvammasta. 

Viveca Lindfors riemastutti tammikuussa suomalaiset taitoluistelufanit luistelemalla EM-pronssia. Vain harva tiesi, että saavutukseen tarvittiin taidon lisäksi roppakaupalla suomalaista sisua ja kivun sietämiskykyä. Selkäkipujen takaa löytyi alkava rasitusmurtuma. Maaliskuun MM-kilpailut jäivät väliin, ja vielä kesälläkin vammalle on annettu rauha parantua. 

– Off-seasonin aikana on tapahtunut kuntoutumista, mutta se on vielä prosessissa. En ole pystynyt täyspainoisesti harjoittelemaan, mutta toivon että lähitulevaisuudessa näin on, Viveca kertoo. 

Kesä on ollut kuitenkin kaikkea muuta kuin harmaa. Huippuhetkiä ovat olleet uuden lyhytohjelman tekeminen sekä vierailu Pietarin huippujäillä. 

Viveca Lindfors toivoo, että hän pääsisi kilpailemaan jo Finlandia Trophyssa kotiyleisön edessä lokakuun toisena viikonloppuna.

Viveca on viime vuosina tehnyt koreografiayhteistyötä Shanetta Follen kanssa, ja myös tämän kauden uusi lyhytohjelma on chicagolaista käsialaa. 

– Musiikkina on Song for the Little Sparrow, joka tarjoaa vahvasti kaksitasoisen tulkinnan. Ohjelmassa liikekieleni adaptoituu siihen. Olen kesän aikana purkanut sitä paljon ajatuksen tasolla: mitä haluan milläkin liikkeellä sanoa. 

Vierailuja Pietarissa

Virpi Horttanan valmennettava on jo pari kautta vieraillut säännöllisesti Pietarissa Evgeni Rukavitsinin huipputiimissä. Vaikka tänä kesänä ei juuri hypitty, heinä–elokuun vaihteen vierailu oli arvokas. 

– Pietarissa on joka päivä jäällä mukana myös jäätanssivalmentaja, ja hän työsti kanssani paljon perusluistelua ja myös ohjelmia. Tiimissä on myös hyvä fysiikkavalmentaja. 

”Olen hyötynyt luistelullisesti Pietarista ja sen lisäksi oppinut kieltä, siinäkin mielessä ihan hyvä juttu.” 

– Olen hyötynyt luistelullisesti Pietarista ja sen lisäksi oppinut kieltä, siinäkin mielessä ihan hyvä juttu. 

Viveca Lindforsin tämän syksyn tähtäin on vahvasti marraskuussa, jolloin hänellä on paikka sekä Kiinan että Japanin GP-kilpailuihin. 

– Tällä hetkellä fokus siinä, että toivun kokonaan ja pääsen takaisin omalle tasolleni. Sen jälkeen mietitään yksityiskohtia. 

Yksi pieni yksityiskohta ennen GP-sarjaa kuitenkin kutkuttaisi kovasti: 

Finlandia Trophyssa* luistelisin todella mielelläni, jos vain minut sinne päästetään!

* Suomen Taitoluisteluliitto on nimennyt Viveca Lindforsin Finlandia Trophy -Espoo kilpailuun perjantaina 6. syyskuuta.


Juttusarjassa esitellään taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluvia urheilijoita. Kaudella 2019–2020 taitoluistelun maajoukkueeseen kuuluu 10 yksinluistelijaa, joista naisia on 8 ja miehiä 2. Jäätanssipareja on 1.

Kuka?

Viveca Lindfors, s. 30.01.1999

Kotipaikka: Helsinki

Seura: Espoon Jäätaiturit

Valmentaja: Virpi Horttana

Koreografi: Shanetta Folle

Paras kv-saavutus: EM-pronssi 2019

ISU-ennätys: 194,40 (2019)

Lue myös
Henkilöt

Linnea Ceder ja Vera Stolt

Maajoukkueen ensikertalaiset Finlandia Trophyssa

10 lokakuun, 2019

Henkilöt

Roman Galay – kasvunpaikkana Pietari

9 lokakuun, 2019

Henkilöt

Jenni Saarinen – riemulla kohti Finlandia Trophya

7 lokakuun, 2019

Henkilöt

Valtter Virtanen – mies monessa roolissa

27 syyskuun, 2019

Henkilöt

Sofia Sula harjoittelee nyt Italian Torinossa

8 syyskuun, 2019

Henkilöt

Laura Karhunen – maailmalle yksi hyppy kerrallaan

26 elokuun, 2019

Henkilöt

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis:

”Tulkinta syvenee vuosien työllä”

5 kesäkuun, 2019