Henkilöt

Viveca Lindforsille EM-pronssia!

25 tammikuun, 2019 STLL Antti Lehto

Viveca Lindfors, 19, saavutti taitoluistelun EM-pronssia Minskissä. Hän luisteli samalla omat ennätyspisteensä, jotka kirjataan nyt 194,40.

Euroopan mestariksi luisteli Venäjän 16-vuotias Sofia Samodurova pistein 213,84. Olympiavoittaja Alina Zagitova, jolle päivä oli musta, taipui hopealle vain 3,94 pistettä Lindforsin edellä.

Viveca Lindfors joutui jännittämään mitalinsa kohtaloa aina viimeiseen luistelijaan saakka. Suomalaisen edellä lyhytohjelman jälkeen kolmantena ollut Sveitsin Alexia Paganini ei pystynyt pitämään sijaansa vaan tipahti lopulta seitsemänneksi.

Viveca Lindfors

Viveca Lindforsin luistelusta huokui itsevarmuus. 

Viveca Lindforsin ohjelma puolestaan oli hyppyiloittelua alusta loppuun. Itsevarmuus paistoi suomalaisen kasvoilta jo alkumetreillä ja ohjelma sai kunniakkaan alun, kun vaikea kolmoislutz-kolmoistulppi napsahti kohdilleen. Ohjelma jatkui kolmoisritillä, kolmoisflipillä ja vielä toisella kolmoislutz-yhdistelmällä. Toiseksi viimeinen hyppyelementti kolmoissalchow kiertyi hieman alastulossa, mutta se ei vaikuttanut kokonaisuuteen.  Siinä missä Virpi Horttanan valmennettavan tekniikka oli vakuuttavaa, arvostettiin myös hänen intensiivistä esiintymistään. Esiintymispisteissä vain kolme kilpailun venäläisluistelijaa olivat suomalaisen edellä.

Lindfors oli vapaaohjelmassa kolmas, jättäen taakseen olympiavoittaja Zagitovan.

”Aivan mahtava tunne, tätä on vaikea uskoa todeksi.”

Kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Lindfors kertasi tuntemuksiaan.

– Aivan mahtava tunne, tätä on vaikea uskoa todeksi. Tämä merkitsee minulle valtavasti. Olen haaveillut tästä siitä lähtien kun katsoin ensimmäistä kertaa mestaruuskisoja televisiosta, Lindfors iloitsi.

Emmi Peltonen luisteli EM-kilpailuissa vapaaohjelmansa ennätyspisteet.

Emmi Peltonen luisteli EM-kilpailuissa vapaaohjelmansa ennätyspisteet.

Suomalaismenestystä täydensi Emmi Peltonen, joka nousi tuloslistalla kahdeksanneksi. Peltonen keräsi kokonaispisteet 170,03. Lyhytohjelman kymmenenneltä sijalta vapaaohjelmaan lähtenyt Peltonen luisteli kilpailussa kauden parhaat vapaaohjelmapisteensä 111,97. Vaikka ohjelman hyppyihin sattui kaksi selkeää virhettä, palkittiin Peltosen muu tekeminen varsin mukavilla pisteillä. Muun muassa lyhytohjelmassa epäonnistunut kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä oli vapaaohjelmassa näyttävä. Peltosen tekemisessä näkyi taistelu loppuun saakka.

Kun suomalaisten yhteenlaskettujen sijalukujen tulos on alle 13 (11), tarkoittaa se sitä, että Suomi saa lähettää ensi vuonna EM-kilpailuihin kolme naisluistelijaa. Lindforsin mitali oli Suomelle ensimmäinen seitsemään vuoteen.

Katso Viveca Lindforsin upea, EM-pronssiin siivittänyt vapaaohjelma Yle Areenasta.