Tapahtumat

Dream Edges Junior upeasti neljäs

Team Fintastic on muodostelma­luistelun junioreiden maailman­mestari

11 maaliskuun, 2023 STLL Juha Kujala

Team Fintastic luisteli kolmannen peräkkäisen junioreiden maailmanmestaruutensa Ranskassa lauantaina. Joukkue nousi vahvalla vedollaan kolmannelta sijalta voittajaksi kokonaispistein 191,72. Dream Edges Junior korotti myös sijoituksensa neljänneksi pistein 177,18.

Kovimman kohtalon koki Kanadan Les Suprêmes Junior, joka putosi epäonnisen vapaaohjelman vuoksi johtopaikalta lopputuloksissa viidenneksi. MM-hopeaa pistein 188,65 saavutti Kanadan Nexxice Junior, joka ainoana kuuman ryhmän joukkueista luisteli puhtaan vapaaohjelman. Yhdysvaltojen Skyliners otti MM-pronssia kokonaistuloksella 186,63.

Maailmanmestarijoukkue Team Fintastic kärsi ohjelmassaan Human – The world within yhdestä siirtymään osuneesta kaatumisesta. Kokonaisuutena joukkue esitti jälleen vahvaa ja tarkkaa luisteluaan. Vapaaohjelman pisteet 124,54 nostivat joukkueen äärimmäisen jännittävän kilpailun jälkeen kolmanteen peräkkäiseen MM-kultaan.

”Kun paikalla ovat maailman parhaan juniorijoukkueet ja tällaisen kilpailun voittaa, on täytynyt tehdä jotain oikein.”

Valmentaja Laura Spiridovitsh kuvaili voittajien tunnelmaa mahtavaksi. Valmentajana hän on onnellinen, että joukkueen kova työ sai ansaitsemansa palkinnon kauden huipennuksessa. Takana on seitsemän kilpailua ja seitsemän voittoa tällä kaudella.

– Kun paikalla ovat maailman parhaat juniorijoukkueet ja tällaisen kilpailun voittaa, on täytynyt tehdä jotain oikein. Ohjelma oli kokonaisuutena oikein hyvä. Sinne mahtui pienen pieni kauneusvirhe, mutta se ei ratkaissut mitään. Jää oli tänään ilmeisesti todella liukas, kun monella joukkueella oli epäonnea matkassa, Spiridovitsh analysoi.

Suomen toinen edustaja, Dream Edges Junior ei tällä kertaa yltänyt parhaimpaansa ohjelmassaan Well oiled Machine, sillä piiskaläpimenossa sattui kaatuminen. Valmentaja Tiina Turunen oli kuitenkin tyytyväinen ensi kertaa MM-jäällä luistelleen joukkueensa suoritukseen. 

– Tämä ei ollut meidän paras suorituksemme. Epäonninen kaatuminen ei kuitenkaan vienyt mahdollisuuksiamme, sillä esitys oli kaiken kaikkiaan jännittynyt. Nelossija on näillä luisteluilla kuitenkin  erittäin hyvä sijoitus. Voimme lähteä täältä ylpeinä ja kokemusta rikkaampina. Tulevaisuuteen on taas saatu lisää eväitä.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Henkilöt

MM-kultajoukkueen kapteeni Joanna Kyber:

”Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea Team Fintasticissa”

30 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Kanadan Les Suprêmes Junior johtaa muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailua Ranskassa

Team Fintastic kolmantena ja Dream Edges Junior viidentenä

10 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Ranskassa

Team Fintastic ja Dream Edges Junior mitalijahtiin

8 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Joukkueet muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuihin nimettiin

Team Fintastic ja Dream Edges Junior edustavat Suomea Ranskassa

6 helmikuun, 2023