Tapahtumat

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Ranskassa

Team Fintastic ja Dream Edges Junior mitalijahtiin

8 maaliskuun, 2023 STLL Johannes Ollikainen ja Ville Vairinen

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior kilpailevat 10.–11. maaliskuuta Suomen edustajina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Angersissa Ranskassa. Team Fintastic tähtää kilpailussa kolmanteen peräkkäiseen MM-kultaan. Dream Edges Junior lähtee MM-jäälle historiassaan kolmatta kertaa.

Team Fintastic lähtee kilpailuun Team Finland 1 -joukkueena. Kaikkiaan 25 luistelijan joukkeessa on sekä viime vuonna maailmanmestaruuteen yltäneitä luistelijoita että ensikertalaisia. Joukkueen kapteeni Joanna Kyber on ainoana luistelijana ollut voittamassa jo ensimmäistäkin joukkueen MM-kultaa vuonna 2020.

Reilu viikko sitten joukkue voitti Suomen mestaruuden.

– Sen jälkeen on käyty läpi kokemukset ja opit SM-kisoista. Minkäänlaisia suuria muutoksia ei enää ole tehty, sillä tavoitteena on enää tunnetilan kasvattaminen ja viimeinen silaus kohti kauden huipentumaa, kertoo vastuuvalmentaja Laura Spiridovitsh.

Ohjelmat ovat samat kuin SM-kisoissa, mutta ympäristö MM-kilpailuissa tyystin toinen.

– MM-kilpailuja varten on harjoiteltu jäällä, miltä tuntuvat englanninkieliset kuulutukset, miltä tuntuu edustaa maajoukkueena ja minkälaisia tuntemuksia tuleva tilanne herättää luistelijoissa.

Valmentaja vahvistaa, että tuloksellinen tavoite on maailmanmestaruuden uusiminen, onhan joukkue tällä hetkellä kansainvälisen rankingin kärjessä.

 – Kisaan valmistaudutaan kuitenkin vain omaan tekemiseen keskittyen. Suoritushetkellä luistellaan ohjelmat päämäärätietoisesti, huolellisesti ja voimakkaalla tunteella. Lopputulos on sitten toivon mukaan, se, jota tavoitellaan.

Joukkue on onnellinen edustustehtävästään.

– Viimeisten viikkojen aikana arvostus omaa tekemistä kohtaan ja kiitollisuus pääsystä MM-jäälle luistelemaan ohjelmat vielä kerran on huokunut joukkueesta.

Laura Spiridovitsh on itse aikuisten MM-mitalisti ja kokenut valmentaja, mutta nyt hän on ensimmäistä kertaa vastuuvalmentajana MM-kilpailuissa. Maajoukkuepaikka on hänestä todella hieno saavutus ja itselle mahtava etappi omalla uralla.

– Olen todella innoissani. Kun MM-paikka kolmansissa valinnoissa selvisi, tunsin suunnatonta ylpeyttä joukkueesta. Olemme tehneet Fintasticin kanssa todella kovasti töitä. Hyvää meininkiä on rakennettu kauden alusta alkaen.

Dream Edges Junior innoissaan

Dream Edges osallistuu kolmatta kertaa MM-kilpailuihin, mutta joukkueen kaikki luistelijat ovat ensikertalaisia MM-jäällä. Viime vuonna joukkue koostui seuran noviiseista junioreiden siirryttyä seuran uuteen seniorijoukkueeseen. Suurin osa 23 luistelijasta on näin junioreina vasta toista kautta.

– Joukkue on innoissaan, sillä kauden päätavoitteisiin kuului MM-paikka. Olemme taitavia ja pystymme kovaan tasoon, vaikka olemmekin vielä nuori joukkue, vastuuvalmentaja Tiina Turunen luonnehtii.

Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior kilpailevat 10.–11. maaliskuuta Suomen edustajina muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Angersissa Ranskassa.
Dream Edges Juniorin kaikki luistelijat ovat ensi kertaa MM-kilpailussa.

MM-paikka ja SM-hopea viikko sitten eivät ole tuoneet suuria muutoksia Team Finland 2 -joukkueen arkeen.

– Olemme yrittäneet saada rutiinin mahdollisimman hyväksi. Olipa MM-jäällä ensimmäistä tai viidettä kertaa, se on jännä paikka. Siksi on luotettava omaan rutiiniin ja siihen, että se kantaa. Rutiinisuorituksia siis haetaan.

Valmentaja luottaa joukkueensa mahdollisuuksiin.

– Kun saamme toteutettua oman parhaan perustekemisen, uskon, että olemme mitalitaistossa mukana niin kuin kauden kansainvälisissä kilpailuissa tähänkin asti. Samoja joukkueitahan on MM-jäälläkin.

Tiina Turunen on myös moninkertainen MM-mitalisti ja kokenut valmentaja, mutta vastuuvalmentajana MM-kisoissa hänkin ensimmäistä kertaa.

– On ihana näiden luistelijoiden kanssa lähteä kisaamaan, sillä kaikki ovat uuden edessä ja saavat nyt kokea MM-kilpailut ja niiden tunnelman. Sitä odotan eniten.

Tiina Turunen muistuttaa, että MM-kisat ovat muodostelmaluistelussa lajin korkein huippu.

– Juniorimme ovat tässä vaiheessa oman uransa huipulla.

Tulossa tasainen kilpailu

Molemmat valmentajat ennakoivat tiukkaa kilpailua mitaleista, sillä kansainvälinen kärki on tasainen. Kovimpia kilpakumppaneita ovat kotimaisten kilpasiskojen lisäksi Yhdysvaltain ja Kanadan joukkueet.

Yhdysvalloista MM-kilpailuun osallistuvat Lexettes ja Skyliners sekä Kanadasta Les Suprêmes Junior ja Nexxice Junior. Joukkueet ovat olleet mitaleilla kauden kansainvälisissä kilpailuissa.

käydään Angersissa 10.3.2023 – 11.3.2023. Kilpailuun osallistuu 23 joukkuetta.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailujen kotisivu.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuja voit seurata Recast-kanavan kautta suorana lähetyksenä.

Lue myös
Henkilöt

MM-kultajoukkueen kapteeni Joanna Kyber:

”Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea Team Fintasticissa”

30 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Dream Edges Junior upeasti neljäs

Team Fintastic on muodostelma­luistelun junioreiden maailman­mestari

11 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Kanadan Les Suprêmes Junior johtaa muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailua Ranskassa

Team Fintastic kolmantena ja Dream Edges Junior viidentenä

10 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Joukkueet muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuihin nimettiin

Team Fintastic ja Dream Edges Junior edustavat Suomea Ranskassa

6 helmikuun, 2023