Tapahtumat

Kanadan Les Suprêmes Junior johtaa muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailua Ranskassa

Team Fintastic kolmantena ja Dream Edges Junior viidentenä

10 maaliskuun, 2023 STLL Johannes Ollikainen

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut käynnistyivät Angersissa Ranskassa perjantaina. Maailmanmestaruuttaan puolustava Team Fintastic jäi yllättäen lyhytohjelmissa kolmanneksi pistein 67,18. Suomen toinen joukkue Dream Edges Junior lähtee vapaaohjelmiin viidentenä pistein 65,25. Erot kärjessä ovat kuitenkin pienet, ja molemmat suomalaisjoukkueet pääsevät taistelemaan mitaleista kuumassa ryhmässä.

Kilpailusta on tulossa ennakoidun tiukka. Sitä johtaa lyhytohjelmien jälkeen Kanadan Les Suprêmes Junior 70,92 pisteellä, ja toiseksi luisteli Yhdysvaltain Skyliners Junior pistein 69,40. Kanadan Nexxice Junior on 66,12 pisteellään neljäntenä vain 0,87 pistettä Dream Edges Junioria edellä.

”Joukkue luisteli hienosti ja varmasti ihan omalla tasollaan, kuten olemme treenanneet.”

Team Fintastic luisteli energisesti ja täsmällisesti lyhytohjelmansa Thunderbird. Joukkue jäi kuitenkin kauas kauden aiemmista tuloksistaan. Teknisissä pisteissä pivottavan blokin arvo putosi tavoitellusta korkeimmasta tasosta alimmalle ykköstasolle.

– Joukkue luisteli hienosti ja varmasti ihan omalla tasollaan, kuten olemme treenanneet. Pistemenetystä tuli pivottavan blokin putoamisesta alimmalle tasolle, valmentaja Laura Spiridovitsh totesi.

Valmentaja muistutti, että kilpailu on vielä kesken. Vapaaohjelmissa se voi kääntyä vielä mihin suuntaan tahansa.

 – Teemme lauantaina omaa suoritustamme ihan niin kuin olemme treenanneet. Tärkeintä on, että pystymme olemaan tyytyväisiä omaan tekemiseemme, Spiridovitsh jatkoi.

Dream Edges Junior luisteli kauniisti herkän lyhytohjelmansa Vapaus. Valmentaja Tiina Turunen kertoi joukkueen pisteiden jääneen aiempaa alhaisemmaksi, koska tasot twisseleistä ja pivottasta blokista jäivät tavoitellusta tasosta. 

– Tytöt luistelivat todella hyvin ja rauhallisesti debyyttinsä MM-jäällä. Toki harmittaa, että elementit, jotka ovat tällä kaudella menneet ihan hyvin, jäivät odotetusta. On kuitenkin tärkeää, että pääsemme nyt luistelemaan vapaaohjelman viimeisessä ryhmässä. Keskitymme omaan suoritukseen, Turunen kertoi.

Team Finland 2 -joukkueena muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin lähtenyt Dream Edges Junior on lyhytohjelman jälkeen viidentenä pistein 65,25.
Team Finland 2 -joukkueena muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin lähtenyt Dream Edges Junior on lyhytohjelman jälkeen viidentenä pistein 65,25.

Vapaaohjelmakilpailu luistellaan lauantaina Suomen aikaa alkaen klo 15.30. Kilpailua voi seurata Recast-kanavalla suorana.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Henkilöt

MM-kultajoukkueen kapteeni Joanna Kyber:

”Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea Team Fintasticissa”

30 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Dream Edges Junior upeasti neljäs

Team Fintastic on muodostelma­luistelun junioreiden maailman­mestari

11 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Ranskassa

Team Fintastic ja Dream Edges Junior mitalijahtiin

8 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Joukkueet muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuihin nimettiin

Team Fintastic ja Dream Edges Junior edustavat Suomea Ranskassa

6 helmikuun, 2023