Tapahtumat

Joukkueet muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailuihin nimettiin

Team Fintastic ja Dream Edges Junior edustavat Suomea Ranskassa

6 helmikuun, 2023 STLL Ville Vairinen

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus on vahvistanut joukkueet muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuihin. Suomea edustavat Angersissa Ranskassa 10.–11. maaliskuuta käytävissä kilpailuissa Helsingin Taitoluisteluklubin Team Fintastic ja Kaari Taitoluistelijoiden Dream Edges Junior. 

Hallitseva junioreiden maailmanmestari Team Fintastic ansaitsi paikan MM-kilpailuihin Team Finland 1 -joukkueena voittamalla junioreiden 3. valintakilpailun viikonvaihteessa Turussa. Valintakilpailuun olivat saaneet kutsun viisi junioreiden kärkijoukkuetta, Team Fintastic, Dream Edges Junior, Valley Bay Synchro, Musketeers ja Team Mystique, kauden tulostilaston perusteella.    

Toinen MM-paikka ansaittiin pistepotilla, johon laskettiin ensin keskiarvo kahdesta kauden parhaasta kokonaistuloksesta, joista vain toinen saattoi olla kansainvälisestä ISU-kilpailusta. Pistekeskiarvoon summattiin lopuksi 3. valintakilpailussa ansaitut pisteet. Korkein summa toi MM-paikan Dream Edges Juniorille Team Finland 2 -joukkueena. 

Team Fintasticin valmentaja Laura Spiridovitsh oli onnellinen joukkueensa menestyksestä MM-paikan varmistuttua Turussa.  

– Ihan mieletön fiilis! Olen sanoin kuvaamattoman ylpeä Fintasticista. Joukkue luisteli molempina päivinä rohkeasti ja vahvasti, juuri niin kuin olemme treenanneet. Teimme tiukassa paikassa kylmäpäiset ja loistavat suoritukset, Spiridovitsh kertoi.  

Joukkueen tavoitteena on kasvattaa ja tarkentaa ohjelmia vielä ennen kauden huipentumaa Ranskassa.  

– Team Fintastic on parhaimmillaan paineen alla. Joukkue suorittaa teknisesti tarkasti ja vahvasti tunteella. Nämä ovat myös joukkueen vahvuudet MM-jäällä, Spiridovitsh analysoi. 

Dream Edges Junior edustaa Suomen muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Ranskassa 2023.
Dream Edges Junior iloitsee onnistumisesta 3. valintakilpailussa ja paikasta junioreiden MM-kilpailuihin.

Dream Edges Junior -joukkueen valmentaja Siiri Eskelinen iloitsi niin ikään MM-paikasta. Edellisen kerran joukkue edusti Suomea muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa vuonna 2019.  
 
– Tunnelmat ovat valtavan onnelliset, joukkue on tehnyt mielettömän työn ja henkisen kasvun kauden aikana. Valmistautuminen MM-kilpailuihin jatkuu ohjelmien varmuutta kasvattamalla ja tulkintaa syventämällä. Tämä onnistuminen tuo varmasti rutkasti itseluottamusta ja vahvuutta luisteluun, Eskelinen iloitsee yhdessä valmennustiiminsä kanssa. 
  
Varalla muodostelmaluistelun junioreihin MM-kilpailuihin ovat Helsingin Luistelijoita edustava Musketeers ja Espoon Jäätaitureita edustava Valley Bay Synchro.

3. valintakilpailun tulokset.

Lue myös
Henkilöt

MM-kultajoukkueen kapteeni Joanna Kyber:

”Olen kiitollinen kaikesta, mitä olen saanut kokea Team Fintasticissa”

30 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Dream Edges Junior upeasti neljäs

Team Fintastic on muodostelma­luistelun junioreiden maailman­mestari

11 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Kanadan Les Suprêmes Junior johtaa muodostelma­luistelun junioreiden MM-kilpailua Ranskassa

Team Fintastic kolmantena ja Dream Edges Junior viidentenä

10 maaliskuun, 2023

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailut alkavat Ranskassa

Team Fintastic ja Dream Edges Junior mitalijahtiin

8 maaliskuun, 2023