Tapahtumat

Olivia Lisko 11. junioreiden Grand Prix -kilpailussa Slovakiassa

”Tällaisen suorituksen jälkeen on hyvä lähteä jatkamaan kautta”

5 syyskuun, 2021 STLL Nina Kellokoski

Olivia Lisko luisteli erittäin onnistuneen vapaaohjelman lauantaina ja nousi kokonaistuloksissa sijalle 11. junioreiden Grand Prix -kilpailussa Slovakiassa. Makar Suntsev oli junioripoikien sarjan 14:s.

Olivia Liskolla oli vaikeuksia uransa ensimmäisen GP-kilpailun lyhytohjelmassa, mutta vapaaohjelmajäällä luistin liukui jo vaivatta. 15-vuotias espoolainen nakutti valtaosan hypyistään varmasti, joukossa myös uusi yhdistelmä, eulerin yhdistämä kolmoisflippi ja kolmoissalchow. Myös piruetit pyörivät tasokkaasti. Lisko keräsi yhteispisteet 131,88.

– Oli tosi hyvä ohjelma minulta. Olen tyytyväinen siksikin, että olen vaihtanut ohjelmiini vaikeampia hyppyjä. Tällaisen suorituksen jälkeen on hyvä lähteä jatkamaan kautta.

Tyttöjen kilpailun kärkeä hallitsivat täydellisesti Venäjän uudet nuoret tytöt. Kilpailun voitti 13-vuotias Veronica Zhilina, joka teki vapaaohjelmassaan kolme neloishyppyä. Zhilinan yhteispisteet olivat 216.92.  Venäjä vei myös sijat 2–4. 

Vaikeuksia lutzeissa

Sijalta 11 vapaaohjelmakilpailluun lähtenyt Makar Suntsev oli lyhytohjelman tapaan vaikeuksissa hyppyjensä alastuloissa. Vapaaohjelman suurimmat virheet osuivat kolmoislutzeihin, jotka hän kaatui.  Sen sijaan hän loisti jälleen askelsarjassaan ja osassa pirueteistaan.

”Ei muuta kuin kovaa työtä ja treeniä lisää.”

– Lutzini on nyt saatava korjattua, se vetää liikaa vasemmalle. Ei muuta kuin kovaa työtä ja treeniä lisää, sanoo seuraavaksi Finlandia Trophyyn valmistautuva 17-vuotias kotkalainen.

Suntsevin yhteispisteet Slovakiassa olivat 160,96, millä hän oli kilpailun 14. Poikien kilpailun voitti Venäjän 15-vuotias Kirill Sarnovskiy, 215,96.

Olivia Lisko luistelee uudelleen junioreiden GP-jäällä kolmen viikon päästä Sloveniassa. Samaan kilpailuun matkaavat Slovakiassa tällä viikolla uutena Suomen jäätanssiparina debytoineet Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn. Vasta yhteistyönsä aloittanut suomalais-yhdysvaltalainen pari jäi sijalle 15, yhteispisteet olivat 83,33.

Košicessa Slovakiassa käydyn junioreiden Grand Prix -kilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Upea nousu lyhytohjelman jälkeen

Janna Jyrkinen yhdeksäs junioreiden GP-kilpailussa Itävallassa

9 lokakuun, 2021

Tapahtumat

Janna Jyrkinen ja Makar Suntsev aloittavat kilpailukautensa

Junioreiden GP-sarja käyntiin Ranskan Courchevelissä

16 elokuun, 2021