Tapahtumat

Upea nousu lyhytohjelman jälkeen

Janna Jyrkinen yhdeksäs junioreiden GP-kilpailussa Itävallassa

9 lokakuun, 2021 JA KUVAT STLL

Suomen taitoluistelumaajoukkueeseen kuuluva Janna Jyrkinen kiri Itävallassa käydyssä junioreiden Grand Prix -kilpailussa yhdeksänneksi. 14-vuotiaan uudet ennätyspisteensä ovat 147,76.

Jyrkinen on kilpaillut tänä syksynä kovatasoisessa junioreiden GP-sarjassa. Elokuussa hän osallistui sarjan kilpailuun Ranskan Courchevelissä oli siellä 9. yhteispistein 133,65.

”Päätin vapaaohjelmani paljon rauhallisempana ja tyytyväisempänä kuin lyhytohjelmani.”

Itävallan Linzissä tänä viikonloppuna käydyssä GP-kilpailussa lappeenrantalaisella oli vaikeuksia lyhytohjelmassa. Hän jäi osiossa sijalle 17 pistein 45,64. Vapaaohjelma sen sijaan oli huikaiseva osoitus Jyrkisen taidoista. Ohjelmaan sisältyi mm. kaksi komeaa kolmoislutzia, joista toinen vielä osana hyppy-yhdistelmää.

– Päätin vapaaohjelmani paljon rauhallisempana ja tyytyväisempänä kuin lyhytohjelmani. Lyhyessä jostain syystä jännitin, lappeenrantalainen kertoo.

Janna Jyrkinen keräsi vapaaohjelmasta yli 100 pistettä, ja yhteispisteet 147,76 ovat yläkoululaisen kirkas uusi ennätys.

Linzissä juniorityttöjen kilpailun voitti Venäjän 16-vuotias Sofia Muravieva, 211,81.

Muista suomalaisnuorista junioreiden GP-sarjassa luistelivat tänä syksynä Olivia Lisko, Makar Suntsev sekä jäätanssipari Daniela IvanitskiyDavid Goldshteyn.

Linzissä käydyn junioreiden GP-kilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Olivia Lisko 11. junioreiden Grand Prix -kilpailussa Slovakiassa

”Tällaisen suorituksen jälkeen on hyvä lähteä jatkamaan kautta”

5 syyskuun, 2021

Tapahtumat

Janna Jyrkinen ja Makar Suntsev aloittavat kilpailukautensa

Junioreiden GP-sarja käyntiin Ranskan Courchevelissä

16 elokuun, 2021