Tapahtumat

Kärkiluistelijat tavoittelevat paikkoja EM-kilpailuihin

Taitoluistelun Suomen mestaruudet ratkotaan Porissa

16 joulukuun, 2021 STLL Sari Niskanen

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käydään tulevana viikonloppuna 17–19.12.2021 Isomäki Areenalla Porissa. Mestaruuksien lisäksi Suomen kärkiluistelijat tavoittelevat paikkoja tammikuussa 2022 Tallinnassa pidettäviin EM-kilpailuihin, joihin Suomi on lunastanut kaksi paikkaa naisten sarjaan. Miesten sarjaan, pariluisteluun ja jäätanssiin paikkoja on jaossa yksi kuhunkin.  

Ennakkoasetelmat seniorinaisten SM-kilpailuun ovat kutkuttavat, sillä kauden kärkitulokset Emmi PeltosenJenni Saarisen ja Oona Ounasvuoren osalta ovat hyvin tasaiset. Oona Ounasvuori on esittänyt alkukaudella vahvoja otteitaan ja parantanut ennätystään merkittävästi. Ennätyspisteensä 165,90 Ounasvuori luisteli marraskuussa Latviassa Volvo Open Cupissa. Jenni Saarinen avasi kautensa Finlandia Trophy Espoossa lokakuussa ja luisteli kilpailussa ennätyspisteensä 168,72. Emmi Peltosella on ollut haasteita alkukaudesta ja hän pääsi avaamaan kautensa kilpasiskojaan myöhemmin. Hallitseva suomenmestari Peltonen pitää hallussaan naisten tämän kauden kärkitulosta 169,25, jonka hän saavutti Kazakstanissa käydyssä Denis Ten Memorial Challenge -kilpailussa. Mestaruusmitaleja tavoittelevat myös Laura Karhunen ja Olivia Lisko, jotka ovat kauden pistevertailussa kärkikolmikon jälkeen sijoilla 4–5.  

Seniorimiehissä tasaista taistelua

Seniorimiehissä on tänä vuonna mukana seitsemän kilpailijaa. Hallitseva suomenmestari Roman Galay on ollut loukkaantuneena, eikä osallistu viikonlopun kilpailuun. Seniorimiesten osalta kirkkaimmasta mitalista ja EM-kisapaikasta taistelevat 34-vuotias viisinkertainen suomenmestari ja moninkertainen arvokilpailuedustaja Valtter Virtanen sekä 17-vuotias, tällä kaudella maajoukkueeseen noussut Makar Suntsev. Suntsev on esittänyt vahvaa luistelua koko alkukauden, ja hän pitää hallussaan miesten tämä kauden kärkitulosta 185,84, jonka hän luisteli viikko sitten Kroatiassa Golden Spin of Zagrebissa. Virtanen on tiukasti hänen kannoillaan pistein 179,75. Mitalisijoja tavoittelevat myös Lauri Lankila ja Jan Ollikainen

Jäätanssijoilla katse kohti Pekingiä

Jäätanssipari Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin kausi on ollut sykähdyttävä. He voittivat Saksassa luistellun Nebelhorn Trophyn syyskuussa ansaiten Suomelle jäätanssipaikan Pekingin talviolympialaisiin. Syksyn saavutuksiin kuuluu myös kutsu arvostettuun taitoluistelun Grand Prix -sarjan osakilpailuun Ranskan Grenobleen, jossa he sijoittuvat sijalle seitsemän. Parin virallinen kansainvälinen ennätystulos 185,19 on Finlandia Trophy Espoosta. Yuka Orihara ja Juho Pirinen ovat esittäneet myös vahvaa nousujohteista kautta. Puolassa pidetyssä Warsaw Cupissa he paransivat piste ennätystään 14 pisteellä ja heidän ennätystuloksensa on tällä hetkellä 176,77. Arina Klinovitskaya ja Jussiville Partanen eivät ole päässeet kilpailemaan tällä kaudella Jussivillen loukkaantumisen takia.  

Pariluistelua pitkästä aikaa

Ensimmäistä yhteistä kautta luistelevan pariluisteluparin Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin ura on puolestaan edennyt vauhdikkaasti. Joulukuussa Golden Spin of Zagrebissa he saavuttivat EM-kilpailujen teknisen pisterajan ja tekivät samalla ennätyspisteensä 135,34. 

SM-seniorien lisäksi mestaruudet ratkotaan SM-junioritasolla tyttöjen ja poikien sarjoissa sekä jäätanssissa. Junioritytöistä mukana on 21 valintakilpailujen kautta paikan lunastanutta lupaavaa luistelijaa. Junioripoikia kisaan osallistuu viisi ja jäätanssissa junioripareja on mukana kolme. Tyttöjen sarjassa kauden parhaimmat kokonaispisteet 162, ovat Janna Jyrkisellä. SM-junioripoikien osalta kärkipaikkaa pitää Arttu Juusola pistein 150,63. Juniorijäätanssissa ennakkosuosikit ovat Daniela Ivanitskiy ja David Goldsteyn

Taitoluistelun SM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Taitoluistelijoiden Season Best -listaus.

SM-kilpailujen aikataulu

Perjantai 17.12. 

18.00 Juniorit miehet lyhytohjelma 

18.50 Juniorit naiset lyhytohjelma 

Lauantai 18.12. 

13.20 Avajaiset  

13.45 Juniorit jäätanssin rytmitanssi 

14.10 Seniorit jäätanssin rytmitanssi 

14.45 Seniorit pariluistelun lyhytohjelma 

14.58 Seniorit miehet lyhytohjelma 

16.10 Seniorit naiset lyhytohjelma 

18.20 Juniorit miehet vapaaohjelma 

19.15 Juniorit naiset vapaaohjelma

Noin 22.10 Palkintojenjako juniorit

 Sunnuntai 19.12. 

12.00 Juniorit jäätanssin vapaatanssi 

12.27 Seniorit jäätanssin vapaatanssi 

13.05 Seniorit pariluistelun vapaaohjelma 

13.19 Seniorit miehet vapaaohjelma 

14.39 Seniorit naiset vapaaohjelma

Noin 17.15 Palkintojenjako seniorit ja juniorit jäätanssi

SM-kilpailut järjestää yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa Porin Taitoluistelu ry. 

Lue myös
Tapahtumat

Porissa jaettiin taito­luistelun Suomen mestaruudet ja EM-paikat

Jenni Saarinen, Valtter Virtanen sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis Suomen mestareiksi

19 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Junioreiden Suomen mestaruusmitalit jaettiin Porissa

Janna Jyrkinen ja Matias Lindfors sarjojensa voittajat

18 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis piste-ennätykseen

Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen johdossa SM-kilpailuissa lyhyt­ohjelmien jälkeen

18 joulukuun, 2021