Tapahtumat

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis piste-ennätykseen

Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen johdossa SM-kilpailuissa lyhyt­ohjelmien jälkeen

18 joulukuun, 2021 STLL Jari Marttila

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut alkoivat perjantaina junioreiden lyhytohjelmilla. Kilpailut jatkuivat tänään lauantaina junioreiden ja senioreiden jäätanssin rytmitanssilla, pariluistelun, seniorimiesten ja -naisten vapaaohjelmilla sekä yksinluistelun junioreiden vapaaohjelmilla. 

Miesten sarjassa on tänä vuonna ilahduttavasti seitsemän kilpailijaa. Lyhytohjelman jälkeen kilpailua johtaa Peurunka Skating Academy Laukaan Valtter Virtanen. Hän aloitti lyhytohjelmansa vahvasti kolmois-kolmoisyhdistelmällä ja jatkoi erinomaista luistelua ohjelman loppuun saakka ansaiten lyhytohjelman oman piste-ennätyksen 69,32.

– Kun oma nimi kuulutettiin, tuli taas tuttu rauha tekemiseen. Tämä oli varmasti yksi elämäni parhaista lyhkäreistä. Nyt on vihdoin löytynyt oma rauhallinen liikekieli ja kun ikää tulee lisää niin ei jaksa nopeisiin musiikkeihin. Muutenkin kaipaa rauhallista musiikkia, että säilyy rentous, Virtanen sanoi kilpailusuorituksen jälkeen. 

Vahvaa kautta luistellut Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev haparoi tänään lyhytohjelmassaan. Hänelle sattui virheitä useammassa elementissä. Lyhytohjelman jälkeen Suntsev on toisella sijalla pistein 57,90. Kolmatta sijaa pitää Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen pistein 52,10.   

Jenni Saarinen naisten kilpailun kärjessä

Seniorinaisten johdossa lyhytohjelman jälkeen on Koovee Taitoluistelijoiden Jenni Saarinen ehjällä kokonaisuudellaan. Varmasti luistellut Saarinen esitti herkän ja eteerisen lyhytohjelman, josta hän ansaitsi 67,81 pistettä.

– Oli ihana luistella täällä ja huomasin, kuinka nautin tästä lyhytohjelmastani. Kausi on ollut vuoristorataa, ja vapaaohjelma on välillä takkuillut. Lähden hyvillä mielin vapaaohjelmaan ja aion taistella huomenna. 

Espoon Jäätaitureiden Linnea Cederin kausi on ollut rikkonainen, mutta tänään hän onnistui erinomaisesti lyhytohjelmassaan ja on toisena pistein 57,52. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen haparoi ensimmäisessä hyppy-yhdistelmässään ja lähtee vapaaohjelmaan sijalta kolme pistein 56,96.

Turkkila ja Versluis johtavat jäätanssikilpailua

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin kausi on ollut vahva, ja he ottivat odotetusti rytmitanssissa ykkössijan. He valloittivat Porin Isomäen Areenan yleisön ja paransivat ennätystään neljällä pisteellä ja saavuttivat uudeksi piste-ennätyksekseen 75,93. 

– Tämä oli yksi parhaimmista rytmitansseista tällä kaudella ja nautimme suuresti luistelusta SM-kisajäällä. Lähdemme todella hyvillä fiiliksillä huomiseen vapaatanssiin, Turkkila ja Versluis sanoivat suorituksensa jälkeen.

Toinen jäätanssipari Yuka Orihara ja Juho Pirinen onnistuivat myös erinomaisesti rytmitanssissa sijoittuen toiseksi pistein 70,69. 

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis johtavat SM-kilpailujen seniorijäätanssia rytmitanssin jälkeen.
Juulia Turkkila ja Matthias Versluis

Molemmat jäätanssiparit edustavat Helsingin Luistelijoita.   

Pariluistelu pitkästä aikaa SM-jäällä

Ensimmäistä yhteistä kautta luistelevan pariluisteluparin Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin ura on puolestaan edennyt nousujohteisesti. He ansaitsivat tänään lyhytohjelmastaan pisteet 38,44.

– Ei oltu yhtään tyytyväisiä tähän päivän ohjelmaan, koska virheitä tuli. Jatkamme valmistautumista huomiseen ja olemme lisänneet vapaaohjelmaamme yhden heiton, kertoivat Porvoon Taitoluistelijoita edustavat Väänänen ja Akulov suorituksensa jälkeen.

Milania Väänänen ja Mikhail Akulov
Milania Väänänen ja Mikhail Akulov

Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn junioreiden johdossa

Juniorijäätanssissa on mukana kolme paria, jotka edustavat kaikki Helsingin Luistelijoita. Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn johtavat juniorijäätanssin rytmitanssia pistein 41,08. Toisena Emma Aalto ja Lucas Tiilikainen pistein 36,48 ja kolmantena Hilda Taylor ja Urho Reina pistein 34,97.    

Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn
Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn

Juniorityttöjen ja poikien vapaaohjelmakilpailu on kesken. Lyhytohjelman jälkeen poikia johtaa Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors ja tyttöjä Lappeenrannan Luistelijoiden Janna Jyrkinen. Junioreiden Suomen mestaruudet selviävät lauantaina n. klo 22.00. 

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 12.00 SM-junioreiden ja -senioreiden jäätanssin vapaatanssilla sekä SM-senioreiden vapaaohjelmilla pariluistelussa, miehissä ja naisissa. 

Taitoluistelun SM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.

Taitoluistelijoiden Season Best -listaus.

SM-kilpailujen aikataulu

 Sunnuntai 19.12. 

12.00 Juniorit jäätanssin vapaatanssi 

12.27 Seniorit jäätanssin vapaatanssi 

13.05 Seniorit pariluistelun vapaaohjelma 

13.19 Seniorit miehet vapaaohjelma 

14.39 Seniorit naiset vapaaohjelma

Noin 17.15 Palkintojenjako seniorit ja juniorit jäätanssi

SM-kilpailut järjestää yhteistyössä Suomen Taitoluisteluliiton kanssa Porin Taitoluistelu ry. 

Lue myös
Tapahtumat

Porissa jaettiin taito­luistelun Suomen mestaruudet ja EM-paikat

Jenni Saarinen, Valtter Virtanen sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis Suomen mestareiksi

19 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Junioreiden Suomen mestaruusmitalit jaettiin Porissa

Janna Jyrkinen ja Matias Lindfors sarjojensa voittajat

18 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Kärkiluistelijat tavoittelevat paikkoja EM-kilpailuihin

Taitoluistelun Suomen mestaruudet ratkotaan Porissa

16 joulukuun, 2021