Tapahtumat

Junioreiden Suomen mestaruusmitalit jaettiin Porissa

Janna Jyrkinen ja Matias Lindfors sarjojensa voittajat

18 joulukuun, 2021 STLL Jari Marttila

Taitoluisten Suomen mestaruuskilpailujen toisen päivän päätti juniorityttöjen ja -poikien vapaaohjelmakilpailu.

Lyhytohjelman jälkeen poikien kilpailua johtanut Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors oli myös vapaaohjelman ensimmäinen ja vei Suomen mestaruuden kokonaispistein 145,95.

– Aika hyvä fiilis nyt, kun olin loukkaantuneena alkukauden enkä päässyt kisoihin. Siihen nähden suoritus oli erittäin hyvä, Matias Lindfors kertoi tyytyväisenä kilpailun jälkeen.

Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors piti johtopaikkansa ja voitti Junioreiden Suomen mestaruuden kokonaispistein 145,95.
Espoon Jäätaitureiden Matias Lindfors voitti junioreiden Suomen mestaruuden kokonaispistein 145,95. Valmentaja Virpi Horttana iloitsi suojattinsa menestyksestä.

Tapparan Taitoluistelijoiden Yaroslav Krestyannikov lähti vapaaohjelmaan kolmannelta sijalta. Krestyannikov esitti siistin ja tyylikkään vapaaohjelman, joka nosti hänet kokonaiskilpailun toiseksi kokonaispistein 138,86. Porin Taitoluistelun Arttu Juusola oli toisena lyhytohjelman jälkeen, mutta pienet haparoinnit loppuohjelman hyppyelementeissä pudottivat hänet kolmannelle sijalle pistein 138,08.

Janna Jyrkiselle juniorityttöjen kultaa

Ilta huipentui juniorityttöjen kovatasoiseen vapaaohjelmakilpailuun. Juniorityttöjen Suomen mestaruuden vei lyhytohjelmakilpailun jälkeen johdossa ollut Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Janna Jyrkinen kokonaispistein 153,50.

– En ole ihan hirveän tyytyväinen tämän päivän suoritukseen, sillä jäi paljon korjattavaa. Olin aika väsynyt, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun kilpailin näin myöhään. Toki olen erittäin iloinen mestaruudesta, Janna Jyrkinen kertoi mestaruuden ratkettua.

Toiseksi luisteli Espoon Jäätaitureiden Petra Lahti ehjällä ja tyylikkäällä vapaaohjelmalla ja ansaitsi kokonaispisteet 151,83. Lyhytohjelman jälkeen toisena ollut Lappeenrannan Taitoluistelijoiden Iida Karhunen epäonnistui hieman vapaaohjelman hyppyelementeissä ja sijoittui kokonaiskilpailun kolmanneksi pistein 150,55.

Kilpailut jatkuvat huomenna sunnuntaina klo 12.00 SM-junioreiden ja -senioreiden jäätanssin vapaatanssilla sekä SM-senioreiden vapaaohjelmilla pariluistelussa, miehissä ja naisissa.

Taitoluistelun SM-kilpailujen aikataulu ja tulokset.