Tapahtumat

Porissa jaettiin taito­luistelun Suomen mestaruudet ja EM-paikat

Jenni Saarinen, Valtter Virtanen sekä Juulia Turkkila ja Matthias Versluis Suomen mestareiksi

19 joulukuun, 2021 STLL Jari Marttila

Taitoluistelun Suomen mestaruuskilpailut käytiin viikonloppuna 17–19.12.2021 Isomäki Areenalla Porissa. Mestaruuksien lisäksi Suomen kärkiluistelijat antoivat viimeiset näytöt tammikuussa Tallinnassa kilpailtaviin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen heti SM-kilpailun päätyttyä. 

Turkkila ja Versluis jälleen uuteen ennätykseen 

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis ottivat odotetusti jäätanssin Suomen mestaruuden. Kokonaispisteet 197,71 ovat heidän henkilökohtainen piste-ennätyksensä.  
 
– Nyt tuntuu tosi hyvältä ja suoritus oli erinomainen. Voimme olla ylpeitä tekemästämme, Turkkila kertoi vapaatanssin jälkeen.  

– Teimme kaksi onnistunutta suoritusta itsevarmasti. Vapaaohjelma on täysin meidän tyylinen, joten ei tarvinnut muuta kuin luottaa siihen, mitä olemme tehneet harjoituksissa ja tehdä samalla tavalla kilpailussa, Versluis jatkoi.  

Suomen mestaruushopeaa saivat Yuka Orihara ja Juho Pirinen pistein 176,32. Kilpailuun osallistui kaksi paria. 

Jenni Saarinen Suomen mestaruuteen 

Naisten tasaistakin tasaisemmassa vapaaohjelmakilpailussa nähtiin tänään herkkää ja tunteikasta luistelua. Jenni Saarinen kruunattiin Suomen mestariksi kokonaispistein 179,13. Vapaaohjelman muutama hyppyelementti ei onnistunut suunnitellusti, ja Saarinen oli vasta vapaaohjelman neljäs. Vakuuttavan lyhytohjelman ansioista hänen kokonaispisteensä riittivät kuitenkin Suomen mestaruuteen.  

– Nyt tuntuu ihan mahtavalta, sillä tämä päivä oli taistelua. Neljä minuuttia on pitkä aika, mutta olin päättänyt, että mennään elementti kerrallaan, Saarinen kertoi iloisena.  

Loukkaantumisesta viime kaudella ja koko alkusyksyn kärsinyt Espoon Jäätaitureita edustava Linnea Ceder onnistui vapaaohjelmassaan hienosti. Eteerinen ja kaunis ohjelma eteni sujuvasti elementistä toiseen, ja hän saavutti kauden ennätyspisteensä 171,17. Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden Emmi Peltonen sijoittui kolmanneksi kokonaispistein 168,75. 

Valtter Virtanen Suomen mestaruuteen ennätyspistein 

Peurunka Skating Academy Laukaan Valtter Virtasen suorituksesta huokui rauhallisuus ja vahva tulkinta. Virtanen yritti rohkeasti tehdä ohjelman alussa neloishyppyä, mutta epäonnistui sen alastulossa. Tänään kuudennen miesten Suomen mestaruuden voittanut 34-vuotias Virtanen iloitsi erityisesti uusista ennätyspisteistään 195,33. 

– Ohjelma oli kokonaisuudessaan aika siisti ja helppo luistella. Huomaa, että syksyllä on tehty ihan mahdottomasti töitä. Läpimenoja on takana monta kymmentä ellei satoja. Fysiikka on kunnossa. Oli helppo ja rento fiilis, kun ei tarvinnut säästellä, Virtanen kertoi mestaruuden ratkettua.   

Toiseksi tullut Kotkan Taitoluistelun Makar Suntsev aloitti vapaaohjelman hyvällä energialla ja vahvalla esittämisellä. Hypyt napsahtelivat kohdalleen, mutta ohjelmaan sisältyi muutamia helpotuksia. Hän saavutti vapaaohjelmallaan uudet ennätyspisteensä 127,19 ja kilpailun kokonaispisteet 185,09. Kolmanneksi sijoittui Helsingin Taitoluisteluakatemian Jan Ollikainen pistein 156,46. 

Pariluistelijoille EM-paikka 

Ensimmäistä yhteistä kauttaan luistelevien Milania Väänäsen ja Mikhail Akulovin ura on edennyt nousujohteisesti. Pari saavutti loppusyksystä EM-kilpailuihin tarvittavat tekniset pisteet.  

– Vähän vielä muutimme harjoituksissa ohjelmaa ja helpotimme sitä. Kokonaissuorituksen osalta elementtien pitäisi olla vielä puhtaampia. Olemme kuitenkin aika tyytyväisiä luisteluumme ja siihen, miten saimme tuotua ohjelmaa esiin, Milania Väänänen kommentoi suorituksen jälkeen.   

Milania Väänänen ja Mikhail Akulov keräsivät SM-kilpailussa kokonaispisteet 123,92.
Milania Väänänen ja Mikhail Akulov keräsivät SM-kilpailussa kokonaispisteet 123,92.

 
Suomen edustajat Tallinnan EM-kilpailuihin 

Suomen Taitoluisteluliiton liittohallitus vahvisti Suomen joukkueen Tallinnassa 12.–16.1.2022 käytäviin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Suomella on kaksi paikkaa naisten sarjassa sekä yksi paikka miesten sarjassa, pariluistelussa ja jäätanssissa. 

Naiset: Jenni Saarinen, Emmi Peltonen (varalla Oona Ounasvuori, Linnea Ceder) 

Miehet: Valtter Virtanen (varalla Makar Suntsev) 

Jäätanssi: Juulia Turkkila ja Matthias Versluis (varalla Yuka Orihara ja Juho Pirinen) 

Pariluistelu: Milania Väänänen ja Mikhail Akulov 

Juniorijäätanssin mestaruusmitalit Helsinkiin

Juniorijäätanssissa oli mukana kolme paria, jotka edustavat kaikki Helsingin Luistelijoita. Ensimmäistä kauttaan yhdessä luistelevat Daniela Ivanitskiy ja David Goldshteyn onnistuivat erinomaisesti viikonlopun kilpailussa tekemällä oman piste-ennätyksensä voittaen junioreiden Suomen mestaruuden pistein 108,12.  

– Kokemuksen myötä vapaatanssimme oli tänään paljon rennompi ja itsevarmempi. Sadan pisteen raja rikkoutui ensimmäistä kertaa, joten se tuntuu ihan mahtavalta, pari iloitsi. 

Toiseksi sijan ottivat Emma Aalto ja Lucas Tiilikainen pistein 94,47 ja kolmannen Hilda Taylor ja Urho Reina pistein 88,88. 

Taitoluistelun SM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Junioreiden Suomen mestaruusmitalit jaettiin Porissa

Janna Jyrkinen ja Matias Lindfors sarjojensa voittajat

18 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Jäätanssijat Juulia Turkkila ja Matthias Versluis piste-ennätykseen

Jenni Saarinen ja Valtter Virtanen johdossa SM-kilpailuissa lyhyt­ohjelmien jälkeen

18 joulukuun, 2021

Tapahtumat

Kärkiluistelijat tavoittelevat paikkoja EM-kilpailuihin

Taitoluistelun Suomen mestaruudet ratkotaan Porissa

16 joulukuun, 2021