Tapahtumat

Maailmanmestaruus­mitalit menivät Venäjälle

Jenni Saarinen epäonninen MM-vapaa­ohjelmassa

26 maaliskuun, 2021 Mila Kajas-Virtanen Antti Lehto

Jenni Saarisen hyvä vire ei jatkunut MM-kilpailujen vapaaohjelmassa Tukholmassa. Tamperelainen putosi tuloslistalla sijalle 24, pisteet 146,54 jäivät kauas luistelijan tasosta.

Ensimmäistä kertaa MM-kilpailuihin osallistunut Jenni Saarinen lähti vapaaohjelmaan onnistuneen lyhytohjelman sijalta 14. Tyylikäs ja laadukkaasti koreografioitu vapaaohjelma alkoi lupaavasti kolmoisflipillä, kolmoistulpilla ja kaksoisaxelilla, mutta pian sen jälkeen alkoivat hankaluudet. Ohjelman neljästä kaatumista sakotettiin kuuden pisteen verran.

Kooveeta edustava, mutta Oberstdorfissa nykyisin harjoitteleva Saarinen kertoi jo ennen MM-kilpailua harjoituksissa olleen muutaman viikon haastava jakso. Ohjelman elementtejä vaihdettiin vielä uusiin paikkoihin kilpailun alla.

– Vaikea sanoa mitä tänään tapahtui. Tuntuu, että ohjelma vaan meni eteenpäin, mutta en pysynyt itse siinä mukana, Saarinen pohti.

MM-debyytti toi paljon oppia 22-vuotiaalle Michael Huhthin ja Minna Järvisen valmennettavalle, kuten esimerkiksi sen, että lyhytohjelman onnistumisella on arvokilpailuissa suuri merkitys. Se on onnistuttava, jotta finaalipaikka aukeaa.

– Tässä kilpailussa fokukseni oli juuri lyhytohjelmassa. Siinä onnistuminen oli minulle eka steppi eteenpäin. Suurin oppi minulle olikin se, että laadukkaalla ja helpommallakin ohjelmalla pääsee pitkälle, aina ei tarvitse yrittää kaikista vaikeinta. Täytyy vaan luottaa omiin vahvuuksiin, Jenni Saarinen pohti.

Maailmanmestaruusmitalit menivät Venäjälle Anna Shcherbakovan voittaessa mestaruuden pistein 233,17, Elizaveta Tuktamyshevan hopeaa ja Alexandra Trusovan pronssia. Venäläisurheilijat edustavat valtion dopingpannan vuoksi kilpailussa Venäjän taitoluisteluliittoa (FSR).

MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Harmittava epäonnistuminen ohjelman lopussa

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin MM-finaalipaikka sortui nostoon

26 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Valtter Virtanen jäi MM-finaalista

25 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Tamperelaisella upea aloitus Tukholman MM-jäällä

Jenni Saarinen luisteli lyhytohjelman ennätyspisteet

24 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomalaiset taitoluistelijat odottavin mielin

Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona

22 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomen joukkue matkalla MM-kilpailuihin Tukholmaan

Kuplaan mukaan autolastillinen ruokaa ja muita tarvikkeita

20 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomen joukkue nimetty taitoluistelun MM-kilpailuihin

28 helmikuun, 2021