Tapahtumat

Valtter Virtanen jäi MM-finaalista

25 maaliskuun, 2021 Mila Kajas-Virtanen Satu Niittynen

Valtter Virtanen kilpaili torstaina Tukholmassa MM-kilpailujen miesten lyhytohjelmassa. Ohjelman pisteet 60,27 eivät riittäneet vapaaohjelmaan, jonne olisi tarvittu reilut 10 pistettä enemmän. Finaaliin pääsi 24 urheilijaa, Virtanen päätyi sijalle 31.

Kilpailun ensimmäisenä luistellut Valtter Virtanen kärsi järjestäjän kommelluksesta, kun soimaan lähti väärä musiikki. Hänen vaihdettuaan pari sanaa kilpailun ylituomarin kanssa ja odoteltua hetken, onnistui aloitus toisella yrittämällä.

”Luistelu oli hyvää menoa viimeiseen piruettiin saakka. Iso miinus itselleni siitä, että se oli huolimatonta.”

Vauhtiin päästyään Virtasen luistelu oli varsin lupaava, vaikka tavoite finaalista jäikin. Suuri osa pakollisista elementistä, kuten kolmoistulppi-kolmoistulppi-yhdistelmä ja kolmoislutz, sujui tyylipuhtaasti. Hänen epäonnekseen koituivat kuitenkin kolmoisaxel, joka puhtaista kierteistä huolimatta päätyi jään pintaan, ja lisäksi Virtaselle harvinaiset virheet kahdessa piruetissa. Erinomaisena piruetin pyörijänä tunnetun luistelijan yhdistelmäpiruetti jäi pienemmille pisteille ja viimeinen vaihtopiruettikin kokonaan pisteittä puutteellisista asennoista johtuen. Huolimattomuusvirheet veivät kokonaisuudesta useamman pisteen, vaikka nekään eivät olisi finaalipaikkaan kilpailussa riittäneet. Alun musiikkisähläys ei suomalaisen mukaan keskittymistä kuitenkaan haitannut.

– Luistelu oli hyvää menoa viimeiseen piruettiin saakka. Iso miinus itselleni siitä, että se oli huolimatonta. Täytyy varmasti liittyä pienten luistelijoiden seuraan ja harjoitella heidän kanssaan lisää piruettien perusasentoja, Valtter Virtanen vitsaili.

Vaikka pettymys olikin suorituksen jälkeen suuri, osasi kymmenet arvokilpailut kokenut, Peurunka Skating Academy Laukaata edustava mies nähdä valoa tunnelin päässä.

– Suoritus korpeaa vähän aikaa, mutta eiköhän se unohdu, kun saan pikkuisen tyttöni syliin kotiin palattuani, tuore isä maalaili.

Kilpailun kärki oli omilla lukemillaan. Japanin Yuzuru Hanyu johtaa kilpailua pistein 106,98 ennen maanmiestään Yuma Kagiyamaa 100,96. Kolmantena on Yhdysvaltojen Nathan Chen 98,85. Miesten vapaaohjelma luistellaan lauantaina. Suomalaisväriä nähdään jäällä jälleen perjantaina, kun Juulia Turkkila ja Matthias Versluis kilpailevat jäätanssin rytmitanssissa ja Jenni Saarinen naisten vapaaohjelmassa.

Kilpailun tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Maailmanmestaruus­mitalit menivät Venäjälle

Jenni Saarinen epäonninen MM-vapaa­ohjelmassa

26 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Harmittava epäonnistuminen ohjelman lopussa

Juulia Turkkilan ja Matthias Versluisin MM-finaalipaikka sortui nostoon

26 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Tamperelaisella upea aloitus Tukholman MM-jäällä

Jenni Saarinen luisteli lyhytohjelman ennätyspisteet

24 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomalaiset taitoluistelijat odottavin mielin

Taitoluistelun MM-kilpailut käynnistyvät keskiviikkona

22 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomen joukkue matkalla MM-kilpailuihin Tukholmaan

Kuplaan mukaan autolastillinen ruokaa ja muita tarvikkeita

20 maaliskuun, 2021

Tapahtumat

Suomen joukkue nimetty taitoluistelun MM-kilpailuihin

28 helmikuun, 2021