Tietoa lajista

Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokous

22 huhtikuun, 2021 JA KUVAT STLL

Suomen Taitoluisteluliiton kevätliittokokous järjestettiin etäyhteyksin torstaina 22. huhtikuuta 2021. Liiton puheenjohtaja Janne Korhonen avasi kokouksen ja kiitti seuratoimijoita hyvästä yhteistyöstä tämän erityisen haastavan koronavuoden aikana. Viime kauden aikana oli merkittävästi vähemmän tapahtumia, mutta sitäkin enemmän kehitystyötä digitaalisten toimintatapojen käyttöönoton myötä.

– Tämän vuoden aikana liiton neljästä arvosta; ilo, kannustus, turvallisuus, tavoitteellisuus, joista erityisesti turvallisuus on painottunut enemmän kuin koskaan aiemmin, liiton puheenjohtaja Janne Korhonen toteaa.

Toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo esitteli Suomen Taitoluisteluliiton vuoden 2020 toimintakertomuksen. Liitto toteutti vuonna 2019 laadittua toimintasuunnitelmaa ja saavutti kiitettävästi siinä asetettuja kehitystoimenpiteitä. Liiton keskeisiä tavoitteita oli kuunnella ja kohdata seuroja mahdollisimman paljon. Seuravierailuiden lisäksi korona-aikana toteutettiin yhteensä kymmenen avointa ja keskustelevaa verkkotapaamista jäsenseurojen työntekijöille, toimijoille ja vapaaehtoisille.

– Meille tuotti eritystä iloa seurojen sinnikkyys ja jaksaminen kehittää omaa toimintaansa tässä haastavassa ajassa, liiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo iloitsee.

Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Anu Husu-Peltonen johti kevätliittokokouksen puhetta.
Etelä-Vantaan Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Anu Husu-Peltonen johti kevätliittokokouksen puhetta.

Vaikka liitolle merkittävä vuosittainen Finlandia Trophy Espoo ja tammikuulle 2021 suunniteltu muodostelmaluistelun Marie Lundmark Trophy jouduttiin perumaan, suomalaiselle taitoluisteluyhteisölle iloa toivat Team Fintastic -joukkueen junioreiden MM-kulta, Emmi Peltosen, Linnea Cederin ja jäätanssiparimme Yuka OriharanJuho Pirisen EM-suoritukset sekä taitoluistelun EM2023-kilpailujen myöntäminen Suomen Taitoluisteluliitolle.

Liiton talous- ja toimistopäällikkö Minna Fernelius esitteli tilinpäätöksen, joka oli 365 000 euroa tappiollinen. Tämä oli kuitenkin vähemmän kuin budjetoitu 452 000 euron tappio. Kuluja lisäsivät kurinpitoon liittyvät kulut, jotka olivat 117 000 euroa. Suurimman poikkeaman budjettiin aiheutti kuitenkin koronapandemian vuoksi toteutumatta jääneet kilpailu- ja leirityskustannukset. Liittokokous myönsi liittohallitukselle ja muille tilivelvollisille vastuuvapauden.

Kevätliittokokous sai päätettäväkseen Myllypuron jäähallihankkeen 500 000 euron pääomasijoituksesta, jonka se hyväksyi yksimielisesti. Suomen Luisteluliitto ry ja Suomen Taitoluisteluliitto ry ovat vieneet tätä hanketta eteenpäin yhdessä perustamansa yrityksen Myllypuron jääurheilukeskus Oy:n kautta. Sijoituksen käytännön järjestelyihin valtuutettiin Suomen Taitoluisteluliiton hallitus yhdessä hankkeen toisen omistajan, Suomen Luisteluliiton, kanssa.

Vuoden 2021 palkitut

Koronarajoituksista johtuen liitto ei järjestänyt perinteistä palkintogaalaa, vaan palkittavat julkistettiin kevätliittokokouksen yhteydessä.

 

Kiertopalkinnot

Vuoden Lupaus -kiertopalkinto: Makar Suntsev, Kotkan Taitoluistelijat

Vuoden kansainvälinen suoritus yksinluistelussa, Marie Lundmark Trophy: Jenni Saarinen, KooVee

Annukka ja Aki Laukkasen muistostipendi: Iida Karhunen, Lappeenrannan Taitoluistelijat

Sykähdys-kiertopalkinto: Jenni Saarinen, Koovee

Jesse Laesterä Elämän Liekki -kiertopalkinto: Ida Hellström

 

Liittokokouksen myöntämät ansiomerkit

Kultainen ansiomerkki
Laura Raitio (järjestöllisistä ansioista)

Pronssinen ansiomerkki
Henriikka Latva (teknisenä toimimisesta)
Leo Lenkola (tuomaritoiminnasta)

Seurojen anomat ja liittohallituksen myöntämät ansiomerkit

Tea Leppik, Helsingin Taitoluisteluakatemia (valmennuksellisista ansioista)
Jacek Zylski, Järvenpään Taitoluistelijat (valmennuksellisista ansioista)