Tapahtumat

Vapaaohjelmasta kehkeytyi jännitysnäytelmä

Team Fintastic voitti junioreiden MM-kultaa Nottinghamissa

14 maaliskuun, 2020 STLL Ville Levijärvi

Team Fintastic palautti Suomen kultakantaan muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa lauantaina Nottinghamissa. Suomen menestystä täydensi Team Mystique, joka oli vapaaohjelman toinen ja koko kilpailun neljäs jäätyään 0,04 pistettä MM-pronssista. Lopputuloksissa Team Fintastic mursi useamman vuoden jatkuneen Venäjän joukkueiden valta-aseman, vaikkakin desimaalein.

Vapaaohjelmasta kehkeytyi jännitysnäytelmä, kun molemmat suomalaisjoukkueet onnistuivat, ja lyhytohjelman ykkönen Junost Junior sekä kakkonen Crystal Ice Junior sortuivat virheisiin ja kaatumisiin.  Kolmen peräkkäisen kauden maailmanmestari Team Junost Junior jäi vapaaohjelmassa kolmanneksi ja MM-edellisvuoden hopeamitalisti Crystal Ice Junior neljänneksi. Se mahdollisti suomalaisen joukkueen voiton.

Team Fintastic sai päättää MM-kilpailut ohjelmallaan Anesthesia, jonka se luisteli virheittä, vahvasti eläytyen ja saavutti vedostaan kauden parhaat pisteet 132,15. Kokonaistulos 205,94 on myös kauden kärkitulos suomalaisittain. Onnistuminen siivitti joukkueen lyhytohjelman kolmannelta sijalta voittoon.

Joukkueen kapteeni Karita Auvinen oli äärimmäisen onnellinen kullan selvittyä. Hän oli nyt mukana kolmansissa junioreiden MM-kilpailuissa.

”Onnistuminen osui nyt oikeaan paikkaan, ja joukkue luisteli ohjelman niin hyvin kuin se vain ikinä osaa.”

– Tämä oli MM-kilpailujeni ensimmäinen mitali ja vielä kultainen, hän iloitsi muun joukkueen riemuhuutojen keskellä.

Valmentaja Milja Sarkkinen piti tärkeänä, että joukkue lähti vapaohjelmaan keskittyen vain omaan suoritukseensa – sijoituksia miettimättä.

– Onnistuminen osui nyt oikeaan paikkaan, ja joukkue luisteli ohjelman niin hyvin kuin se vain ikinä osaa. Joukkuetta siivitti kova kannustus ja myönteinen ilmapiiri katsomossa. Oli uskomatonta rikkoa venäläisten vahva rintama, hän kommentoi.  

Kokonaiskilpailussa Junost Junior oli kuitenkin toinen pistein 205,23 ja Crystal Ice Junior kolmas pistein 200,09.

Team Mystiquen vahva ja täsmällinen veto ohjelmastaan Tique Tock toi joukkueelle hopeiset pikkumitalit. Neljännen sijan tuonut kokonaistulos 200,05 on Team Mystiquelle kauden paras, mutta jätti sen vain 0,04 pisteen päähän MM-pronssista.

Team Mystique junioreiden MM-kilpailuissa Kuva Ville Levijärvi
Team Mystique oli vapaaohjelman toinen, mutta jäi kokonaistuloksissa harmillisen vähän, 0,04 pistettä pronssimitalista.

Nyt päättynyt muodostelmajunioreiden MM-kilpailu jäi kauden viimeiseksi huippukilpailuksi, sillä sekä taitoluistelun MM-kisat Montrealista että muodostelmaluistelun MM-kilpailut Lake Placidista jouduttiin perumaan korona-pandemian vuoksi.

Muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Onnistuneet lyhytohjelmat

Suomalais­joukkueet kolmantena ja neljäntenä junioreiden MM-kilpailuissa

13 maaliskuun, 2020

Henkilöt

Suomiverkkarit sivuun, vaahteralippu heilumaan

Ninna ja Noora edustavat Nexxice Junior -joukkuetta MM-kilpailuissa

12 maaliskuun, 2020

Tapahtumat

Team Mystiquen Anna Loimaranta ja Team Fintasticin Karita Auvinen

Kilpasiskoina kohti junioreiden MM-kilpailuja

11 maaliskuun, 2020