Tapahtumat

Suomalainen uusin ennätyspistein kilpailun 19:s

Valtter Virtanen luisteli uransa parhaat arvokilpailut

14 tammikuun, 2022 JA KUVAT STLL

Valtter Virtanen sijoittui 19:nneksi taitoluistelun EM-kilpailuissa Tallinnassa. Virtanen luisteli kansainväliset ennätyspisteensä niin lyhyt- kuin vapaaohjelmassa ja kohensi kolmen vuoden takaista kokonaisennätystään reilulla kymmenellä pisteellä lukemiin 190,97.

Vaikka alun neloishyppy ei vielä onnistunut ja muutamien hyppyjen alastuloissa oli pientä epäpuhtautta, kehkeytyi Adam Solyan koreografioimasta modernista vapaaohjelmasta tyylikäs ja laadukas kokonaisuus.

– Nämä olivat siistit kisat. Urani paras arvokisa, Valtter Virtanen iloitsi luistelunsa jälkeen.

”Kun turha häslääminen on jäänyt taakse ja palaset elämän eri osa-alueilla ovat loksahtaneet kohdilleen, on tekemiseen tullut rauha.”

Aiemmin virheitä pelännyt luistelija on löytänyt uuden vireen luisteluunsa ja nauttii edelleen urheilusta arvokilpailutasolla. Rentous ja varmuus harjoituksissa ovat siirtyneet myös kilpailutilanteisiin.

– Kun turha häslääminen on jäänyt taakse ja palaset elämän eri osa-alueilla ovat loksahtaneet kohdilleen, on tekemiseen tullut rauha. On hienoa huomata, että olen pystynyt kehittymään niin teknisesti kuin esiintyjänä, kilpailujen vanhin osallistuja, 34-vuotias Virtanen analysoi.

Huippu-urheileva lääkäri

Virtasen haastattelut olivat ohjelman jälkeen kysyttyä tavaraa. Moni halusi kuulla, miten suomalainen onnistuu yhdistämään lääkärin ammatin ja huippu-urheilun.

– Joskus tein jopa 40 tuntia lääkärin työtä viikossa ja harjoittelin samalla. Viimeisen vuoden ajan olen keskittynyt nyt vuoden vanhaan tyttäreeni sekä urheilemiseen ja tehnyt töitä vain kymmenisen tuntia viikossa. Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet elämäni parasta aikaa, Valtter Virtanen sanoi.

Kauaa ei Virtanen perheineen lomaile, sillä viikon päästä Saksan Oberstdorfissa odottaa jo kansainvälinen Bavarian Open -kilpailu ja kahden viikon päästä Pohjoismaiset mestaruudet Tanskassa. Muitakin kilpailuja on kalenteriin merkittyinä. Syynä kilpailuintoon ovat maaliskuisiin MM-kilpailuihin vaadittu vapaaohjelman teknisten pisteiden raja 64, joka miesluistelijoiden on saavutettava saadakseen osallistumiskelpoisuuden. Tallinnassa Virtanen jäi siitä 7,25 pistettä.

Euroopan mestariksi luisteli Venäjän 18-vuotias Mark Kondratiuk pistein 286,56, hopeaa sai Italian Daniel Grassl pistein 274,48 ja pronssi meni Latvian Deniss Vasiljevsille pistein 272,08.

Taitoluistelun EM-kilpailujen aikataulut ja tulokset.

Taitoluistelun EM-kilpailuihin osallistuvien urhelijoiden biografiat.

Taitoluistelun EM-kisojen lähetykset

Lauantai 15.1.
Klo 13.30 Jäätanssin vapaaohjelma Yle Areena (Kooste TV2 klo 16.50)
Klo 18.25 Vapaaohjelma, naiset Yle Areena (Kooste TV2 klo 21.00)

Sunnuntai 16.1.
Klo 15.25 Loppunäytös Yle Areena (Kooste TV2 klo 20.15)

Lue myös
Tapahtumat

"Kympin sakkiin on tavoitteeni"

Jenni Saarinen taisteli EM-jäällä sijalle 18

15 tammikuun, 2022

Tapahtumat

Naisilla hieman epäonnea

Jenni Saarinen EM-kilpailujen finaaliin, Oona Ounasvuori karsiutui niukasti

13 tammikuun, 2022

Tapahtumat

Juulia Turkkila ja Matthias Versluis eivät kilpaile EM-jäällä

13 tammikuun, 2022

Tapahtumat

Venäläisillä on ylivoimainen kolmoisjohto

Pariluistelijat Milania Väänänen ja Mikhail Akulov jäivät EM-finaalista

12 tammikuun, 2022

Tapahtumat

Tyylikäs luistelu toi paikan finaalissa

Valtter Virtanen ennätys­vauhdissa EM-jäällä

12 tammikuun, 2022

Tapahtumat

Taitoluistelun EM-kilpailut alkavat Tallinnassa

Suomella edustus kaikissa sarjoissa, Oona Ounasvuori Emmi Peltosen tilalle

9 tammikuun, 2022