Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Team Unique johtaa suomen­mestaruustaistoa lyhytohjelman jälkeen

29 helmikuun, 2020 STLL Antti Lehto

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut jatkuivat Espoossa lauantaina SM-senioreiden ja -junioreiden lyhytohjelmilla.

Seniorisarjan tasaista lyhytohjelmakilpailua johtaa pistein 78,40 Helsingfors Sridskoklubbin Team Unique. Vain 0,19 pisteen päässä hengittää Helsingin Taitoluisteluklubin Helsinki Rockettes. Marigold IceUnity on kolmantena pistein 75,98 ja neljäntenä Espoo Synchronized Skatersin Lumineers 70,19.

Vaikka ennätyspisteitä ei päivän lyhytohjelmakilpailussa hätyyteltykään, Team Uniquen bad que -ohjelma sujui totutun energisesti ja virheittä. Helsinki Rockettesin saldoa sen sijaan rokotti yhden pisteen vähennys kaatumisesta; ohjelma oli silti teknisesti päivän korkeatasoisin. Team Unique puolestaan keräsi kilpailun korkeimmat osa-aluepisteet.

Team Uniquen kapteenisto Iines Saalasti ja Tuuli Mäkinen tietävät, että sunnuntain vapaaohjelmakilpailussa on pelissä paitsi Suomen mestaruus myös kaksi paikkaa huhtikuisiin MM-kilpailuihin. Voittajajoukkue valitaan suoraan ja toinen joukkue kolmen kilpailun tuloksen keskiarvon perusteella. Kauden tilastoykkösenä keikkuvan joukkueen mielessä on päällimmäisenä keskittyminen vain omaan suoritukseen.

– Huomenna tavoitteena on oma paras suoritus. Omaan tekemiseen täytyy luottaa, kapteenit pohtivat.

Team Fintastic junioreiden lyhytohjelman ykkönen

Team Fintastic (HTK) johtaa SM-junioreiden lyhytohjelmaa pistein 72,42. Mahtipontinen ja lyyrinen Sound of Silence -ohjelma oli täsmällinen ja viimeistelty kokonaisuus. Viime vuoden SM-hopeamitalistijoukkue keskittyi hetkeen ja se tuotti tulosta.

– Joukkue luisteli samalla laadulla ja rauhallisuudessa tänään kuin harjoituksissa. Kauden parhaat pisteet tähän kohtaan tuntuvat hyvältä, valmentaja Milja Sarkkinen sanoi.

Kahden pisteen päässä johtavasta Team Fintasticista on hallitseva Suomen mestari Kaarinan Dream Edges moniulotteisella Addiktio-ohjelmallaan. Kolmantena kilpailussa on Musketeers (HL), joka luisteli Skorpionin hyökkäys -teemaisen ohjelmansa 69,86 arvoisesti.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut Team Fintastic Kuva Antti Lehto
Paikan junioreiden MM-kilpailuihin jo lunastanut Team Fintastic luisteli varmasti lyhytohjelmansa ja johtaa kilpailua ennen sunnuntaina luisteltavaa vapaaohjelmaa.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina junioreiden ja senioreiden vapaaohjelmilla.

Muodostelmaluistelun SM-kilpailujen tulokset.

Lue myös
Tapahtumat

Helsinki Rockettes voitti Suomen mestaruuden ja lunasti samalla paikan MM-kilpailuihin

1 maaliskuun, 2020

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Team Fintastic voitti junioreiden Suomen mestaruuden

1 maaliskuun, 2020

Tapahtumat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut

Finettes luisteli noviisien Suomen mestariksi

29 helmikuun, 2020

Tapahtumat

Kisakuume nousee Espoossa

Muodostelma­luistelijat kilpailevat SM-mitaleista ja MM-paikoista

28 helmikuun, 2020